Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adsadsa

Opcje dostawy a faktyczna kwota do zapłaty - Allegro

Polecane posty

Przed chwilą kupiłam na Allegro 2 szt. pewnego przedmiotu. W opcjach dostawy na stronie aukcji jest napisane: "1-3 szt 6 zł". A w wiadomości jaką otrzymuje się po zakończeniu aukcji sprzedawca napisał by zapłacić 9 zł (+2 zł jeśli chcę się priorytet, a aja nie chcę). Dlaczego mam mu płacić 9 zł? Skoro wcześniej pisał 6 zł? :o

Gość też mamusia
Napisz mu że na aukcji cena dostawy to 6zł i taka własnie wpłacisz ;)

Gość CrK
Wykorzystaj opcję płatności allegro, wtedy automatycznie zostanie obliczona kwota całkowita do zapłaty czyli cena przedmiotu + cena wysyłki zadeklarowana przez sprzedającego.

Nie powinien oczekiwać dopłaty, chyba że wcześniej w opisie aukcji o tym wspominał, inaczej nie musisz nic dopłacać i sprzedający nie ma prawa tego wymagać. Zresztą często sie zdarza że faktyczna przesyłka kosztuje więcej lub mniej niż poda sie w aukcji bo przecież nikt normalny nie leci ważyć paczki na poczcie żeby wycenić za ile faktycznie będzie przesyłka :o tzn ja tak nie robię i kilka razy wyszło nieco mniej niż pisałam w aukcji, a kilka razy dużo więcej, ale nigdy nawet mi do glowy nie przyszlo żeby prosić o dopłatę.

Wybrałam zwykły przelew ale chyba to zmienię na PayU :o napisałam @ żeby to wyjaśnił ale chyba sensu nie ma, napisze mi żebym wpłaciła 9 zł, aj głupia wpłacę i będę oszukana :o

No tal ale sposobu zapłaty nie idzie już zmienić :o ech... zapłacę 6 zł i niech mnie pocałuje :P

dlatego najlepiej korzystać z płatności allegro. albo w ogóle zbojkotować allegro i kupować w sprawdzonych sklepach gdzie wszystko jasno masz opisane.. w magicznej planecie możesz sobie nawet monitorować przesyłkę.

No wiem, ale czasem sklepy internetowe mają drogie wysyłki, minimum to 15 zł za paczki.