Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionek

prosze o pomoc co do dziecka:(

Polecane posty

Gość zmartwionek

pisze z zapytaniem,moja dziewczyna przedstawila mi takie wyniki z usg i wyszlo na usg ze rozmiar CRL WYNOSI 0,58cm ktory to tydzien ciazy???? czy jest mozliwe zeby zaszla kolo 15-20 listopada i moglobybyc takie wymiary??!?!?! prosze was o pomoc bo z nia kochalem sie w przedziale 15-20 listopada i pozniej juz nie bo wyjechalem. czy zaszla w ciaze na poczatku stycznia? ktory to tydzien moze byc od zaplodnienia nie od OM prosze sprawdzic po wymiarach pecherzyka oraz rozmiaru dziecka link do usg z 9.02 wt03.wrzuc.to/obrazek/mP3WrCQ3Sj/ciaza_onek.jpg

Gość zmartwionek
a i widzialem tez usg z 2.02 czyli tydzien wczesniej i bylo napisane BRAK ECHA ZARODKA czy jest mozliwe zeby zarodka nie bylo i w jakiej musialbybyc wielkosci jezeli by doszlo do zaplodnienia miedzy 15-20 listopada??/

Gość jkfgvklrt
to znowu ty? ?? przez ile następnych lat będziesz pisac ten sam temat??

Gość fdaf
PROWOOOO i to nieudane bardzo ;/

Gość niuu
ta, słabo wyszło. Od listopada to już minęło prawie 9mies. -gdyby zaszła to rodziłaby teraz. Pomijam że na usg jest stara data. Ale wg wymiarów wychodziłoby że to 11tydz. licząc od ost. okresu. Czyli zajście w ciążę byłoby maj/czerwiec. Od zapłodnienia to się liczy tak że dodajesz 2tyg. i masz datę ost. okresu.

Własnie, spójrz na datę. Ale mimo wszystko, moje dziecko w 12 tc miało 5 cm, czyli w 10 tc od zapłodnienia. To na zdjęciu jest około 13 tc od miesiączki i 11 od zapłodnienia.

Gość niuu
pomyliłam się 5,8mm to wychodzi 6-7tydz. od zapłodnienia.

Gość niuu
Nie pobieram z nieznanych źródeł.

Gość niuu
A w ogóle to kiedy niby miało być robione to usg z pierwszego linku

Gość zmartwionek
jeszcze raz od poczatku kochalem sie z kobiety w terminie 15-20listopada,pozniej wyjechalem a ona zaszla w ciaze,jednak cos mi nie daje spokoju po tym jak widzialem wyniki usg tak wiec na usg pierwszym (jest w zalaczniku 2.02 brak echa zarodka) na drugim usg dziecko dopiero mialo a usg jest z 9.02 0,58mm czy jest mozliwe zeby dziecko bylo tak male gdyby doszlo do zaplodnienia okolo 15 listopada??!?!?!?!!?!?!?

Gość niuu
Na kiedy ma termin porodu? Wiek ciąży od zapłodnienia wg pierwszego wymiaru podałam wyżej.