Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renkaaa

Buty na koturnie na ślub, co myślicie?

Polecane posty

Gość Renkaaa

Mam dylemat. Zastanawiam się nad butami na koturnie na ślub. Jestem dość niską osobą, więc każdy cm się liczy, a buty na koturnie mogę mieć zdecydowanie wyższe od butów na obcasie, żebym nie musiała ich zdejmować w połowie wesela. Marzą mi się zielone buty. W sumie pod długą suknią i tak nie będzie widać czy to obcas czy koturna, ale jeszcze nie widziałam, żeby ktoś miał buty na koturnie. Co o tym myślicie?

Gość mozaikakaka
Ja miałąm ost do krótkiej sukienki buty na koturnie Zaraz dodam zdjęcie

Gość Princesska :)
link ci nie dziala

Gość Renkaaa
Mozaikaka, ale do sukni ślubnej, czy byłaś gościem? Bo link nie działa. Mi chodzi o to, żeby na własny ślub ubrać butki na koturnie.

Daj linka nad jakimi się zastanawiasz. Nie zgodzę się jednak, że butow nie widać. Wyłążą jak siadasz, zdejmujesz do zabaw oczepinowych albo jak mąż wnosi Cię na rękach na salę.

Gość Renkaaa
No tak, masz rację. Dlatego chciałabym, żeby były eleganckie, a niestety większość koturn jest zdecydowanie zbyt codzienna na ślub. Patrzyłam na allegro, ale niestety nic nie znalazłam. http://www.bialebuty.com.pl/A_1555_PLATFORMA_PALCE_ODKRYTE_PIETA_ODKRYTA__kokardka_ATLAS_obcas_85_cm-2856.html gdyby te miały koturnę, to takie bym chciała :P Ale pewnie nie znajdę nawet podobnych, więc pewnie zamówię te tylko na niższym obcasie.

Gość Renkaaa
upupupupup

Gość domi nika
a może wybierz buty na platformie i ze stabilniejszym obcasem, a nie cieniutką szpileczką?

Gość Renkaaa
Domi nika - obcas będzie miał max 5,5cm po co więc platforma? W wyższym nie wytrzymam dłużej niż 2, 3 godziny, więc nawet nie myślę o wyższym :P Mimo, że mam tylko 157 wzrostu. Weselniczka - taka moja mała fanaberia. Nie chcę białych, a kolorystyka będzie biało-zielona stąd ten kolor bucików ;) A co do palców to też nie jestem do końca przekonana do odkrytych, bo w większości takich butów wypadają mi palce ;P Chociaż podobają mi się bardziej niż zakryte, no ale wygoda przede wszystkim :)

Gość Renkaaa
Kościelny :) Stylizacja poza butami będzie raczej prosta i skromna :) Wszystko jest na razie w fazie planowania, ale sukienka będzie prosta, dopasowana w talii, dół puszczony luźno. Wiązanka prawdopodobnie z zielonych storczyków :)

Gość Renkaaa
upupup

Gość gość
Właśnie się zastanawiam nad butami ślubnymi i chyba się zdecyduję na złote...Fajne mają tego typu na stronie www.butyslubne.com.pl. Koleżanka mi ich polecała, bo sama tutaj zamawiała i ponoć buty trzymają jej się do dzisiejszego dnia i przez to, że są złote to może ich używać też już po ślubie, normalnie na co dzień. To na pewno plus.

Super pomysł, na pewno będzie ci wygodnie! Tylko, żeby nie wyglądały "zbyt ciężko". Powodzenia :)

Gość gość
Moim zadaniem to dobry pomysł też mam długą suknie co prawda to ślub cywilny i nie jest to biała suknia ale buty w niej widać a ponieważ jestem w ciąży zdecydowałam się na buty na koturnie są o wiele wygodniejsze od szpilek. Tylko jak mogę coś doradzić to nwm czy zielone to dobry kolor dla panny młodej

Gość ślubna12
Ja na swoim ślubie (kościelnym) miałam te buty https://www.butami.pl/produkt/D82P6F0AW11C5555 i świetnie pasowały do długiej, koronkowej sukni. Nawet jak było je widać, to pasowały do całości :) Znam dziewczyny, które idą do ślubu w balerinach i też będzie to wyglądać super!