Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozaikakaka

Ubranie dla dziecka, córki Pani młodej

Polecane posty

Gość Renkaaa
Bardzo ładne sandałki, chociaż ja pewnie wybrałabym coś bardziej kolorowego, wtedy też można dobrać np. spinki czy gumki do włosów pod kolor bucików :) Albo żeby te kwiatki przy sandałkach miały żywszy kolor.

Gość mozaikakaka
mojej corce niestety nie ma gdzie przypiąc spinek :P

Gość jak to ?
Przecież dopiero będziesz brała ślub a tu już dziecko ? Chyba ci się kolejność pomyliła. Panna młoda przed swoim ślubem szuka dla siebie odpowiedniej sukni, butów i dodatków a nie dla dziecka

Gość mozaikakaka
Do jak to...dopiero teraz jestem pełnoletnia i mogę wziaść ślub. Zresztą wcześniej nie byłam na to gotowa.

Gość jak to ?
Trzeba było wcześniej myśleć o zabezpieczeniu ale tak to jest jak dzieci myślą o sprawach dla dorosłych i nie potrafią zastosować skutecznej metody antykoncepcyjnej. Dziwne że wcześniej nie byłaś gotowa na ślub ale byłaś gotowa na sex

Gość mozaikakaka
jak to? - *uj ci do tego jaką sobie kolejnosc ustawiłam, a ty podszywie szukaj zabawy gdzie indziej a nie pod moim nickiem. Dla siebie szukałam stroju, a mojego dziecka w tym dniu nie oleje. Nie potrafisz odpowiedziec na pytanie w temacie to sie w ogole nie oddzywaj

Gość Renkaaa
Mozaikakaka - nie daj się prowokować ludziom, którym się po prostu nudzi. Nie ma co się tłumaczyć, taką podjęłaś decyzję innym nic do tego.

Gość jak to ?
To skoro nie masz 18 lat tylko więcej to tym bardziej źle o tobie świadczy że w wieku dwudziestu paru lat czy trzydziestu nie potrafisz się skutecznie zabezpieczać. A co do tematu to nie wypowiem się bo nie mam pojęcia o ubieraniu dzieci bo jestem przed ślubem

Gość Renkaaa
jak to? - a może to była ich świadoma decyzja? Idź głosić swoje średniowieczne poglądy gdzie indziej, dziewczyna pytała o buty, a nie o to czy postąpiła słusznie rodząc dziecko przed ślubem.

Gość Renkaaa
jak to? - a może to była ich świadoma decyzja? Idź głosić swoje średniowieczne poglądy gdzie indziej, dziewczyna pytała o buty, a nie o to czy postąpiła słusznie rodząc dziecko przed ślubem.

Gość Renkaaa

Gość Renkaaa

Gość Renkaaa

Gość Renkaaa

Gość Renkaaa
O matko, nie wiem czemu aż tyle razy się wysłało.

Gość mozaikakakak
Kafe się blokuje :) Owszem to była świadoma decyzja, byłam gotowa na dziecko, moze na slub koscielny nie koniecznie

Gość Renkaaa
A masz może zdjęcie tej sukienki? Byłoby łatwiej coś doradzić :)

Gość jak to ?
o tak ... 90% osób które wpada twierdzi że to byłą świadoma decyzja :) haha śmiechu warte bo ci jeszcze uwierze

Gość Renkaaa
jak to ? - masz jakiś kompleks, czy co? Nikt Ci nie chcę dzieciaka zrobić? Co Cię to obchodzi kto kiedy i z jakich powodów rodzi dzieci? Co ma ślub do tego? To już nie te czasu kiedy na nieślubne dziecko mówiło się bękart. Skoro rodzice mieszkają razem, stać ich na dziecko, kochają się to czemu mają go nie mieć mimo, że nie mają ślubu?

Gość jak to ?
Kompleks ? Jaki kompleks dobre mi to :) buahhh Mam narzeczonego ale właśnie chodzi o to że N I E chcę żeby mi zrobił dziecko tym bardziej przed ślubem i dlatego skutecznie się zabezpieczamy od prawie 10 lat. Jak widać istnieją skuteczne metody

Gość Renkaaa
Podaj mi jeden argument dla którego Twoim zdaniem nie można mieć dziecka przed ślubem. Bo nie rozumiem tego, dlaczego z taką energią próbujesz wmówić nam, że tylko Twoja racja jest słuszna.

Gość jak to ?
Odnosząc się do innych sytuacji z życia wziętych podaję jeden konkretny argument. Żeby być lekarzem najpierw trzeba skończyć studia, żeby być trenerem fitness trzeba skończyć jakiś kurs, żeby być prawnikiem trzeba iść na studia i tak można wymieniać. Nie można zmienić kolejności i najpierw przeprowadzić operację na otwartym sercu a potem iść na medycynę. To samo jest z założeniem rodziny. Najpierw szuka się chłopaka, po pewnym czasie jest to narzeczony, rozsądni ludzie zanim się pobiorą znajdują sobie prace, szykują mieszkanie, kupują samochód, biorą ślub a dopiero potem gdy są przygotowani finansowo i psychicznie decydują się na dziecko. Jeśli ktoś nie planuje ślubu bo nie uznaje to wtedy takie osoby mają dzieci kiedy chcą a autorka uznaje małżeństwo więc po co te kombinacje i własne dziecko na weselu ?

jak to, piszesz takie brednie że aż zal cie czytać, też jestem mama która ma dziecko a ślub był prawie 3tyg temu, i wiesz zadziwie cię, moje dziecko było honorowym gosciem, wybawiłam sie za wszystkie czasy,rozmawiajac z ksiedzem jakoś on nie mówił że to nie po kolei a gzie jest napisana ta twoja kolejnosć, jesteś bardzo ograniczona osobą, to ze dziecko jest przed ślubem to nie znaczy że te dziecko ma źle, ze para jest biedna i nieszczęśliwa, bo np. w moim przypadku jest zupełnie inaczej, żyje się nam dobrze, dziecko ma wszystko czego potrzebuje, jesteśmy szczęśliwi, mąż teraz np, mi kupił yorka wiec z kasą też mozna sobie czasem zaszaleć, urządzamy sobie dom po swojemu, powoli bo mało kto od razu ma miliony w portfelu zeby wszystko na raz kupic, miałam już nie pisac pod tym nickiem ale ak czytam takie brednie to aż krew zalewa co do tematu, moja miała piękna różowo-białą sukienkę i sandałki podobne do rzymianek, wygladałą przecudnie, te które autorko pokazałaś sa piekne,

Gość jak to ?
Dziecko na weselu własnych rodziców to dla mnie porażka ! Nie ma może dosłownie napisane kolejności w jakiej co się odbywa ale chyba nie weźmiesz najpierw bierzmowania, potem ślubu, komunii a na koniec cię nie ochrzczą. Jakaś jednak reguła jest. Księża to już dają wszystkim śluby bo zależy im na kasie. Poza tym to już nawet nie chodzi o względy religijne bo moherem nie jestem czy z rydzykiem nie trzymam ale jednak dziecko siedzące na kolanach panny młodej to według mnie żenada. Nawet jest nazwa P A R A M Ł O D A , PARA a nie święta trójca. A jednak skoro dziecko jest honorowym gościem to pewnie ciągle kręci się przy parze młodej, siedzi z nimi, tańczy, jest na niemalże każdym zdjęciu. Para to jest coś podwójnego, para skarpetek, butów więc para młoda to kobieta i mężczyzna bez dziecka

Gość mozaikakaka
JAk to, ale ty jestes ograniczona :] Albo nie ma Ci kto zrobic dziecka albo nie mozesz ich miec, wiec pozostaje mi wspólczuc Ci :) I gratuluje inteligencji porównujac urodzenie dziecka do skonczenia studiów lub do jakichkolwiek innych awansów w zyciu, które przynosza tylko korzysci metarialne

Gość jak to ?
Napisałam już ale jak nie potrafisz znaleźć informacji do skopiuję specjalnie dla ciebie raz jeszcze. "Mam narzeczonego ale właśnie chodzi o to że N I E chcę żeby mi zrobił dziecko tym bardziej przed ślubem i dlatego skutecznie się zabezpieczamy od prawie 10 lat. Jak widać istnieją skuteczne metody" W tych czasach skończenie studiów, awanse zawodowe są istotne żeby mieć dobrze płatną pracę