Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Softiiii

wprowadzenie glutenu i rozszerzenie diety - PILNE!!!

Polecane posty

Gość Softiiii

Mój synek jutro kończy 6 miesięcy a równo za miesiąc wracam do pracy. Jest na mleko mm od urodzenia,ponieważ nie miałam pokarmu. Od 5 miesiąca zaczęłam dawać mu gotowe słoiczki np. gerber Wygląda to mniej więcej tak,że 4 razy dziennie pije mleko mm po 180 ml + 1 słoiczek w południe..na noc do mleka dodajemy kleik ryżowy. Jak dalej rozszerzać dietę? Od września z synem będzie niania a ja będę wracać raz o 16 a raz o 19 do domu (zmiany tydzien na tydzien). Bardzo proszę doświadczone mamy o pomoc..co dalej podawać jak i w jakich ilościach dziecku. To moj pierwszy bobas i jestem zielona. Z góry dziękują za każdą dobrą pomoc. Pozdrawiam:)!

Gość lips90
mozesz mu dawac kaszkę ,bardzo długo daje uczucie sytości..miedzy czasie jabłka scierane z gruszką..albo rosołek czysty lub z kleikiem..pomidorowka...nie boj sie dawac-wane zeby nie bylo duzych kawalkow..w miedzyczasie chrupeczki kukurydziane...sa tez jogurciki dla dzieci..bardzo dobre dla dzieci jest ugotowane żółtko-nie białko.

Gość ojtam ojtam
u mnie było tak że mleko i w ciągu dnia i 1 słoiczek obiadku i 1 deserku - do deserku 0,5 łyżeczki kaszki manny z bobovity - po miesięcu takiego glutenu dawałam 1 kaszkę zbożową na śniadanie i 1 kaszkę mleczną na noc - w ciągu dnia obiadek, deserek i jogurcik czy mleko

Gość Softiiii
DZIĘKI ZA RADĘ:) MOŻE JESZCZE KTOŚ ? ;)