Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina193777

Głodówka!! Start 1.08.2012r. Zapraszam! ;)

Polecane posty

Gość paulina193777

Od jutra zaczynam głodówkę!!! Są chętne osoby aby towarzyszyć mi w tych ciężkich chwilach? :P

Gość Elvis25
Z czystej ciekawości - po co zaczynasz głodówkę i jak długo zamierzasz ją ciągnąć?

Gość paulina193777
Chcę oczyścić organizm ;) i schudnąć przy okazji ;) a jak długo hm przynajmniej 10 dni

Gość Elvis25
W takim razie daj sobie spokój z głodowaniem. Po prostu zacznij się zdrowo odżywiać, wylicz sobie Twoje zapotrzebowanie kaloryczne, odejmij od tego jakieś 300 kcal, podziel na 3 posiłki główne i 2 pomiędzy i ćwicz aerobowo, na niskiej intensywności godzinę dziennie. Lepiej się poczujesz i zejdziesz z wagi powoli, ale trwale. Głodowaniem tylko rozwalisz sobie metabolizm, a to co schudniesz, potem przybierzesz z powrotem, kiedy zaczniesz jeść. Zwłaszcza, że istnieje zagrożenie, że nie wytrwasz, z głodu będziesz coraz bardziej rozdrażniona i może być tak, że się po prostu złamiesz. Ponadto ubytek wagi będzie pochodził w dużej mierze z rozkładu mięśni, a nie tylko tłuszczu, co powinno być celem. W efekcie procentowy udział tłuszczu w organizmie, po głodówce wcale nie musi być niższy. Co do oczyszczania - zdrowy ludzki organizm jest znakomicie przystosowany do usuwania zbędnych produktów przemiany materii i toksyn, bez żadnej potrzeby głodowania, czy resetowania, w trakcie normalnej pracy. Głodówka, jeśli już stosowana, nie powinna trwać dłużej niż dzień-dwa. Po prostu nie dostarczaj śmieciowego, maksymalnie przetworzonego jedzenia, a organizm świetnie sam się oczyści. Taka rada ode mnie, ale oczywiście życie Twoje. Ja Ci życzę wszystkiego najlepszego.