Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleosiaaa

jaki fotelik samochodowy dla 9-miesiecznego dziecka??? pomocy!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kleosiaaa
dziewczyny, czy malec 9 mc moze juz jezdzic przodem do kierunku jazdy????????????/

dziecko jak najdłużej powinno jeździć jak najdłużej tyłem, tyle wiem ma delikatny kręgosłup i kręgi szyjne

Gość kokolinek434
że ceny z kosmosu to się zgodzę! za recaro,concorda,cybexa czy romera trzeba dać od 700 zł w wzwyż! tragedia

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
w zakupie fotelika kieruj sie testami i kup najbardziej bezpieczny, a nie na forum pytasz

Gość kokolinek434
można pytać o co się chce od tego jest właśnie forum!A Ty jak nie umiesz pomóc to się nie wypowiadaj na danym topiku-tyle w temacie

my mamy taki z przedziału wagowego 9-18 kilogramów - model Coast firmy Graco, my mamy odcień Chilli. według mnie jest bardzo bezpieczny - chociaż wiadomo, że przy b. poważnej kolizji nic nie uchroni... ten Coast ma 5punktowe pasy bezpieczeństwa, wzmocnione pasy specjalnym materiałem, który absorbuje energię podczas uderzenia, wzmocnienie boczne w razie uderzenia bocznego. poza tym jest komfortowy - dziecko nie męczy się w jednej i tej samej pozycji, bo oparcie można odchylić w 5 pozycjach.

Gość Malagaaaa
myślę, że te w przedziale 9-18 są lepsze dla tak małych dzieci. my używamy Coasta Graco i uważam, że to warty uwagi fotelik, bo b. bezpieczny - naprawdę producent postawił tu duży nacisk na bezpieczeństwa, bo fotelik ma i ochronę pasów, i wzmocnienie boczne, i 5punktowe pasy, i system blokady przy zakładaniu fotelika.

Gość mama dwóch dziewczynek
moja córeczka ma roamer king - bezpieczny/wg testów/, bardzo wygodny i sliczny ;-) polecam

Gość inesines666
Dziewczyny, jestem na zakupie fotelika, ale kompletnie się nie orientuję, gdzie można coś znaleźć w dobrej cenie? Mieszkam w Krakowie. Może ktoś zna tu jakieś sklepy w okolicy? Sąsiadka polecała mi jechać do Magdalenki w Bochni, mówi, że jest bardzo duży wybór i taniej niż w Krakowie. Czy któraś mama robiła tam zakupy?

Gość Do @inesines666
Idź do pierwszego lepszego sklepu, obejrzyj foteliki, wybierz co Ci odpowiada , potem poczytaj w necie opinie i jak potwierdzisz swój wybór to poszukaj najtańszej oferty przez internet, ja tak kupiłam znacznie taniej niz w sklepie. Ja mam Jane Montecarlo, jak dziecko ma 9 miesięcy to bierzesz do niego dodatkową wkładkę przednią dla takich małych dzieci, fotelik wystarczy do końca już ( jet do 36 kilo) , ja taki polecam

Gość babka_z_pazurem
Mój synalek jeździ w Nautilusie 9-36 Graco Dobrze wypadł w crashtestach europejskich i w testach w Stanach więc nie miałam obaw, a fotelik rewelka, dla chłopaka idealny - ze schowkami :D

Gość ferrrero
napisz coś wiecej o tym foteliku ma jakies odchylenie? jak sie montuje w aucie? jak z regulacja pasów, łatwo? Jestem ciekawa bo musze cos kupic a on wydaje się naprawde fajny z wygladu tyle że sie na tym nie znam bo to pierwszy fotelik jaki kupuję

Gość słodziuchna cytrynka
Takie 9-miesieczne dzieciaczki to jeszcze maleństwa, często śpia w trakcie podróży wiec dla mnie było wazne zeby fotelik się maksymalnie odchylał i miał oparcia boczne , żeby było miekko i wygodnie i żeby główka nie "leciała" na boczki. My jesteśmy świezo po zakupie foteliczka COAST marki Graco, tych co wózki robią . wierze w marke bo wózek tez od nich mam i faktycznie fajny fotelik

Gość katiuuszka
Graco Coast- widziałam w sklepie , bardzo fajny fotelik ! Dla maluszka idealny , no i sprzedawca mocno polecał

Gość Ja mama wiem
Ja kupiłam z romera taki o http://akpolbaby.pl/foteliki-9-18kg/388-romer-eclipse-kolekcja-2011-5012124059586.html , wydawało mi sie ze ta firma jest najbezpieczniejsza, ale w sumie wazne tez jest jak sie uzywa fotelika. i zeby prawidłowo go zamontować i wiedziec, jak sadzać dziecko, jezeli fotelik nie jest stary i nie ma zużytych elementów, to powinien byc dobry. i zeby dla wieku byl odpowiedni.

Gość babka_z_pazurem
ferrrero Co wazne w fotelikach to testy - żeby miał zrobione i przeszedł pozytywnie = Nautilus to ma. Dobrze też jak ma ocrony takie boczne chroniące przed bocznymi uderzeniami - też ma. Po drugie - wygoda dziecka , wg mnie Nautilus jest wygodny, odchylenie lekkie ma - takie wystarczajace . Tapicerka cała zdejmowana, to też wazne bo zdejiesz, wrzucisz do pralki i masz czystą. Co więcej, wygoa zapinania i napinania pasów, pasy wygodne i bezpieczne. Ja polecam, a Ty wybierzesz jaki uznasz za najlepszy dla Ciebie

Gość ma.gda.len.ka
Ten nowy z graco , coast jest naprawdę ciekawy Podoba mi ise w nim kilka rzeczy , ale przede wszystkim to spore odchylenie w kilku pozycjach z wygodnym dojściem i miękkie siedzisko To na razie mój Nr1