Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rybcia93

Kobiety jak dbacie o siebie ???jakich kosmetyków używacie.

Polecane posty

Np jak się maluję do przewaznie - przed malowaniem peeling potem krem z garniera bardzo dobry podkład puder sypki tusz błyszcz 10min i gotowe. Bo jak wybieram z chłopakiem gdzieś wtedy się bardziej maluję ale tak stawiam na delikatny makijaż. dużo mam kosmetyków które kupiłam a nie używam:)

ja porzuciłam kremy na noc...tak samo jak odżywki z np. Dove, Nivea, Gliss kur itp...sam silikon, który oblepił mi włosy. Nigdy już nie kupię ;)

Gość AAAAAAAAAAAA :)
Rybcia, przed makijażem peeling robisz???? Wymiękłam... Po to oczyszczasz cerę, żeby za chwilę zapchać ją kolorówka??? Zniszczysz twarz :o

A ja mam 19lat:) cerę mam bardzo gładką i w ogóle nie zniszczoną:) Teraz mam wakację nie pracuję maluję się tylko jak gdzieś z chłopakiem wychodzę np do kina do baru czy jego rodzinny.Maluję się z 2 3 razy w tyg nie więcej. A jak szkoła na weekendach to wtedy więcej razy. Kosmetyki do buzi i do makijażu mam z drogich półek A do ciała to kosmetyki od 14zł wzwyż.

Gość Moniczka45666
no przeciez ktoś pisał, że ona ma downa, więc to chyba wszystko wyjasnia. A Ty Rybcia skończ pisać i wstydu oszczędź dziecino głupia.

Dziecko, nie obraź się, ale jak tak będziesz robić to za 5 lat kosmetyki za 200 zł Ci nie pomogą. Poza tym nie patrz na cenę a na skład. Oj...

Ja jako gówniara zaczęłam szybko przygodę z kolorówką :classic_cool: czasem nie do końca trafionymi kosmetykami. Teraz za to jeśli nie muszę to się w ogole nie maluję.

Jak wiem że gdzieś mam wychodzić 1/2godziny przed malowaniem robie peeling wtedy makijaż wygląda o wiele ładniej i cera serio spróbuj zrobić.Raz z swoją kosmetyczką zgadałam i ona mi powiedziała o tym.

no dokładnie trzeba patrzeć przede wszytkim na skład ;) np.krem z paraffinum liquidum choćby miał nie wiadomo ile witamin to one i tak się nie wchłoną w skórę..

Dziękuję, nie spróbuję... Z lekka rozśmieszyłaś mnie hasłem: mam 19 lat i cera nie jest zniszczona :D To ja mogę tak napisać, ale nie tak młodziutka kobietka, jak Ty...

Gość Moniczka45666
to jej jeden post z 2006 roku:"Ehhh taka juz natura :P jednego to dotyka innego co innego i trza sie z tym pogodzic :( choc trudno ;( czasem czlowiek zadaje sobie pytanie dlaczego mnie to spotkalo ? ehh a pamietam jaka mialam sliczna delikatna buzie !! nic na twarzy :) a tradzik zaczol mi sie w 14-15 roku zycia i to chyba wina min. tego ze zawczas przypodobaly mi sie kosmetyki :) mialam super fluidzik :) niestety od tego fluidziku zaczelo sie :P a pozniej to juz chyba pomoc henetyki i hormonow .... ale zawsze lubialam sie malowac :) a znam sie bardzo dobrze na tym i kazdy uwazal ze jestem sliczna itd ... kazdy facet sie za mna na ulicy ogladal ... a zaden odziwo niewiedzal jakie mam zmartwienie :P i co kryje sie pod tym moim makijazykiem :) choc zaczelam to na sile wyciskac albo stosowac rozne rzeczy ale moge poradzic jedno nie stosujcie zadnych sklepowych kosmetykow antybakteryjnych itp a szczegolnie z fiemy crelasil ja sie przez to nabylam blizenek .....najlepsze sa preparaty ziolowe albo wapno na twarz dawac zamoczac w wodzie i gdy burzy przykladac do twarzy :) i suszyc to paskudztwo dawac na noc i na dzien :) naprawde pomaga mi ladnie zaszuszalo i goilo sie tylko rada raczki czy paluszki zwiazac ... i nie wyciskac :) afrodyta i maka tez jest dobra :) aczkolwiek kazdy ma inny tradzik i na kazdego co innego dziala .... teraz bende prubowac tabletek antykoncepcyjnych ciekawe czy benda dzialac ? :) kiedys stosowalam aknymicin plus i zinerit i differin wiec zinerit moim zdaniem jest za mocny i moze podraznia wypryski ale za to aknymicin plus jest spoxik i differin ale to raczej lepiej dziala na to by nie wychodzilo juz nic i by przebarwienia zanikaly :) mialam jeszcze masc biala na recepte i musze wam powiedziec ze odziwo wyleczylam z kazdego pryszcza !! a bylo ich wiele!! buzie ehhh :) pamietam to uczucie :) a pozniej przestalam stosowac no i niestety problem powrucil ....ale u mnie to jest tak ze jak znajde jakos substancje skuteczna to nie mam :P ale rece mnie czesto swedza jakos i ehhh normalnie mam juz chyba w psychice zakodowane to by sobie oczyszczac tak twarz !!! a wiem ze to pogarsza sytuacje ...ehhh a ostatnio eksperementowalam z aspiryna musujaca ale musze powiedziec ze super oczyszcza twarz !! niestety cos znow mi powylazilo bo sie wymalowalam a plus to ten mroz .... ale ja to chyba mam jakoms alergie ...ehhhh ....moge wam jeszcze polecic na przebarwienia i wogole tonik ogorkowy z zjaji a na przebawienia bardzej widoczne po namoczeniu twarzy tonikiem to na to maki a na syfki dodatkowo afrodyte pod make :) zalezy od danej osoby w ile doprowadzic ma sznse swoja buzie do porzadq jakbyscie chieli o cos zapytac to piszcie tutaj a nie na adres podany przezemnie powyzej:P tylko napiszcie dokladnie jaki rodzaj tradziku macie jaka supbstancja jest w srodku wykwitu w jakich miejcach twarzy sie znajduje i jak mniejwiecej wyglada .... to postaram sie wam na to jakos zaradzic :) narazie ide spac :) mam nadzeje ze jak wstane bende sie lepiej czuc :P bo wysmarowalam twarz woda utleniona i moze godzina czasu minela :P a buzia mi rozjasniala a to co mialam uczuleniowe :) wysuszylo :) no no wiec jestem zadowolona ale efekty zobacze rano :P hihi no nic :) jak cos to piszcie pozdrawiam was !!! i zycze powodzenia w wsoim celu do doskonalosci cery;) buziaki " Podsumuję to tym: buahhahahahahhah

Patrzę na skład bo mam cerę wrażliwą i nie maluję się co dzień bo nie mam takiej potrzeby tylko jak wychodzę gdzieś np kino bar czy do rodzinny chłopaka, maluję się 2 3 razy w tyg nie więcej. Bez tapety wyglądam też ładnie tzw inni tak twierdzą. A że mam bardzo dużo kosmetyków dlatego że lubię kupować nie mam swojej rodziny dzieci ani swoim opłat to kupuję kosmetyki ciuchy buty:)Czasem daję przyjaciółce bo wiem że niema za co sobie kupić.

Gość kjfas
Pani Ciapata-reactivation --> chyba 79 zł /100 ml, ale jest bardzo wydajny.. starcza naprawdę na długo tym bardziej, że wystarczą 2/3 krople dodać do kremu czy balsamu. Ja kupuję w sklepie mydlarnia.info i odbieram osobiście w łodzi na ul. Rewolucji :) ale mają też sklepy w innych miastach polski. Można też zobaczyć na allegro, ale szczerze mówiąc to nie wiem jak tam z oryginalnością tych olejków

kjfas-a jak z uczuleniami na ten olej? Wiesz coś na ten temat???

Wieku 10lat to używałam tylko pasty do zębów, szamponu do włosów, pewnie płynu do kąpieli albo mydła czy żelu. Maluję się od 16roku życia i nigdy się nie malowałam dzień w dzień.

Gość Moniczka45666
ten sam poziom pisania, więc na bank to ona

jakaś wieśniara to pisała, albo pusta lala...jak można walić takie ortografy :O nawet gdyby laska była pięknie wypielęgnowana i zadbana od stóp do głów a waliła takie byki byłaby dla mnie zerem :D

hehe buhahah::D:D: ten ehhh to dzisiaj założyłam jak nie wiem co pisać pisze zawsz eh. W 2006 roku to pewnie jeszcze internetu nie miałam:D:D a to dobre i ciekawe że nie mogą się powtórzyć nick:)

Rybcia, ale wiesz że przy wrażliwej cerze peeling wykonuje się co 14 dni? A i to gommage albo na bazie papainy?

Żel do twarzy Loreal peeling enzymatyczny do twarzy krem do twarzy z AA lub Bambino na włosy Dabur Amla, ojej rycynowy, maseczka z żółtka, maska do włosów placenta, odżywka Elseve, jedwab CHI lub Biosilk na ciało peeling kawowy, balsam antycellulitowy Cztery Pory Roku, balsam z drobinkami Dove, Dove nawilżający, Nivea ujędrniający, jakis brązujący. Kremy do stop, do rąk. Dodatkowo wazelina i oliwka.

za błędy bardzo przepraszam ale pisze szybko i nie patrze ani na klawiaturę tylko czasem spojrzę do piszę

Gość kjfas
jeżeli olejek jest w 100% naturalny to nie uczula, a przynajmnej nie powinien :) podobno jest rewelacyjny do cer wrażliwych - ale nie sprawdziłam tego na sobie, bo mam normalną cerę, nie wrażliwą. warto wiedziec, że jest odmiana oleju arganowego - jadalnego i tego do pielęgnacji.Dlatego trzeba kupowac albo w sprawdzonych zródlach albo bardzo dobrze czytac co się kupuje :P

aż takiej wrażliwej nie mam a peeling do twarzy mam z małymi. Ja już muszę uciekać kolację robić:D

kjfas-dzieki za info(ja mam skłonność do KZS :( dlatego wolałam zapytać).

Gość kjfas
aha mozna tez uzywac go do włosów, ale ja nie uzywałam wiec nie wiem, ogólnie ma wszechstronne zastosowanie

uciekaj, Rybcia, uciekaj, nim bardziej sie zbłaźnisz :D