Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rybcia93

Kobiety jak dbacie o siebie ???jakich kosmetyków używacie.

Polecane posty

Z wiekiem coraz mniej...jak byłam gówniarą to niepotrzebnie smarowałam się tymi wszytskimi mazidłami :( nie dość, że nic nie pomogło mojej skórze, a wręcz zaszkodziło, to jeszcze wydałam kupę kasy. Szczerze mówiąc teraz używam tylko olejków zarówno do twarzy, do ciała i włosów...

Gość AAAAAAAAAAAA :)
Ciapata, jakich Ty olejków używasz? Mam ochotę na kokosowy do włosów(albo Amla), ale nie wiem, co i jak... Napisz, jak to wygląda(nakładanie i zmywanie).

Kokosowego nie próbowałam jeszcze, ale mam zamiar go kupić, bo podobno jest to cudo na włosy. Kupię go chyba w przyszłym tygodniu. Na włosy używam np. rycynowego i to na całe, często na noc...trochę trudno jest go nałożyć, ale po podgrzaniu nie ma problemu. Używam także olejku Alterra i to jest mieszanina różnych olejów m.in sojowego, migdałowego, sezamowego, oliwy z oliwek i wielu innych. Na prawdę go polecam, nakładam go na buzię i włosy. I oczywiście na ciało. Oprócz tego oliwa z oliwek też jest dobra... stosunkowo niedawno zaczęłam "się olejować" więc moja przygoda można powiedzieć, że się dopiero zaczyna, ale widać ogromną różnicę. Włosy rosną szybko, są gęste, odżywione i błyszczące. mam nadzieje, ze olej kokosowy to spotęguje i bede jeszcze bardziej zadowolona. jesli chodzi o zmywanie olejów z włosów to myję 3 razy. 2 razy szamponem Babydream z Rossmana *koszt 3,90zł* i on doskonale zmywa te oleje, mimo, ze jest delikatny. za trzecim razem używam szamponu z joanny wzmacniajacego z rozmarynem i skrzypem, potem jeszcze odżywka z Alterry *doskonała niemiecka firma, kosmetyki ekologiczne, z duza iloscia roslinnych wyciagów* bardzo polecam

a jesli chodzi o nakładanie to po prostu podgrzewam olej rycynowy i nakładam na całe włosy, wiem, moze wydawac sie to męczące, ale warto. z tym olejkiem z alterra to również nakładam go na całe włosy i śpię z tym olejem :) na poduszkę kładę ręcznik i nic sie nie brudzi :) podobno najlepszy jest własnie olej kokosowy...pragnę go mieć

ja używam: - żel do mycia twarzy Nivea dla mieszanej skóry - mleczko do demakijażu ?Nivea (super produkt) -nawet jak nie mam make up, fajnie nawilża - dwufazowy płyn do demakijażu oczu - krem matujący garnier do twarzy -krem nivea natural beauty do twarzy zamiast podkładów itd - peeling kolastyna do twarzy - płyn do higieny intymnej nivea - peeling ujędrniający do ciała eveline pod prysznic - żel pod prysznic Dove (kocham) - basam nivea q10, balsam soraya ujędrniający, balsam lekko brązujący l'oreal -błyszczyk do ust z dm drogerie markt - szampony nivea lub z lidla różowy - pianka do włosów wellaflex - płyn marion chroniący przed wys. temp. do włosów - odżywka bez spłukiwania nivea

Rycynowy stosuję od lat-cudo :) Oliwa mnie uczula, choruję na jojobę, ale z dodatkami do aromaterapii :D Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Teraz jestem na etapie geranium + lawenda :)

ahaa perfumy Naomi Campbell dezodorant Naomi Campbell Wild Pearsl (taki szklany) antyperspirant w sprayu Rexona antyperspirant w kulce adidas a do make up tusz do rzęs L'oreal lash architect czy coś takiego - super korektor z miss sporty najtańszy, najlepszy korektor Rimmel Matt Perfect

Gość jiojoijoi
kobietOOMMMM:O Nic nie szpeci bardziej kobiety niz taki analfabetyzm:O

a i jutro zamierzam wypróbować płukankę z kawy oraz na dniach spróbuję przygotować maseczkę z jajka i nafty kosmetycznej, zawsze sie za to zabieram, ale nigdy nie moge się za to zebrać 😠

"zawsze sie za to zabieram, ale nigdy nie moge się za to zebrać " hahahah dziwne zdanie mi wyszło :D ale wiecie o co chodzi

Redukuje- W DUŻYM STOPNIU :D Jestem chodzącym dowodem :)

Naprawdę polecam. Tylko przygotuj się na sprzątanie :o

Gość germanistka86
olejek z drzewa herbacianego, krem nawilżający z Biodermy do skóry atopowej, płyn micelarny z Biodermy, olejek arganowy, filtr przeciwsłoneczny Ducray 50.

Do ciała: nie będę wymieniać firm ani liczby bo mam np balsamy do po kilka sztuk z różnych firm. -Balsamy do ciała--> kilka sztuk. -Masełka do ciała-->kilka sztuk -żele pod prysznic-->kilka sztuk -peeling do ciała-klika sztuk -peeling do twarzy-->kilka sztuk - kremowe żele pod prysznic--> kilka sztuk. -Balsamy do ciała ujędrniające--> 2 -3sztuki. -Balsamy do ciała antycellulitowe 2-3 sztuki - żele do mycia twarzy- kilka sztuk -maseczki do twarzy przeróżne- kilkanaście sztuk odzywki do włosów- kilka sztuk maseczki do włosów- kilka sztuk. kremy do rąk, stóp, paznokci. -dezedoranty, perfumy. i kosmetyki do malowania się tego już mi się nie chcę pisać...

Albo tak szybko wymienie. Podkały, pudry w kamieniu, pudry sypkie, szminki, błyszczyki, cienie, tusz do rzęs, brązery w kamieniu, brązer w kulkach, róż, korektor, kremy, i wiele wiele nich różnych kosmetyków.

Gość germanistka86
Rybcia nawet nie wiem po co to napisałaś.... Bez sensu....

Olej kujawski-1 szt. Mediderm 500 g-1 szt. Olejek lawendowy-1 szt. Olejek geranium-1 szt. Olejek jałowcowy-1 szt. Sól 1 kg-1 szt. Kawa 250 g-1 szt. Kwas BHA- w chwili obecnej 100 ml. Zioła- z łąki- ile dusza zapragnie. Kolorówka- cały kuferek.

wg mnie za dużo tego, sama chemia drogeryjna pewnie, no chyba, że się mylę i twoje kosmetyki są eko

Gość kjfas
do ciała/twarzy - peeling -mydło naturalne z nanosrebrem - olejek arganowy który mieszam z kremami do twarzy i balsamami do ciała. mam 33 lata ostatnio w skepie jak kupowałam alkohol poproszono mnie o dowód :P to dowód na to, że ol.arganowy działa cuda :P

Kujawski- na ciało :) Nie mogę stosować oliwy... Na włosy czasami wrzucam rycynowy, ale ostatni raz to było jakieś 2-3 miesiące temu. Moje włosy mają 4 cm, więc nie muszę szaleć :D

Gość rybcia może ma downa
a raczej na pewno