Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusiaaaaaaa9992

4-5 tydzień

Polecane posty

Gość anusiaaaaaaa9992

Witam, sprawa jest tego typu iż ostatnią miesiączkę miałam 21 czerwca, gdziś jest 1 sierpień i dalej nic. wczoraj zrobiłam test ciązowy - dwie kreski, no to lecę do lekarza, i tu spotkał mnie zawód. cała wizyta trwała 5-10 minut (najwięcej czasu zajęło mi rozebranie się), nie zdązyłam się rozluźnić a lekarz juz "gmerał" mi tam palcami. Powiedział, że faktycznie macica powiększona ale mało można wybadać gdyż mam tyłozgięcie. Powiedział że jak test wyszedl pozytyw. to jestem i ze 4-5 tydz. i tyle, koniec wizyty.. załamałam się, jestem młodą osobą zero jakiej kolwiek rozmowy, lekarz leciał taśmowo, aby jak najwięcej pacientek przyjąć.. mówilam mu że w sobote dopadł mnie straszny skurcz (nie wiem co to dokładnie było) nie mogłam się ruszać, ani położyć na boku, później ogromny piekący ból ( czy to normalne? Czy mogło stać się cos złego?) nie dostalam żadnej odp.. I mam jeszcze jedno pytanie, gdybym chciała iśc do innego lekarza, do innego miasta, musiałabtym zabrać swoją kartę? Czy mogę mieć kartę w dwóch poradniach?

Gość anusiaaaaaaa9992
a ten ból ( chyba skurcz) w sobote? Czy aż tak ma to boleć? coś sięmogło stać czy to przez ciąże?

Ja mialam stwierdzoną ciąże jak miala 5,5 tygodnia poprzez badanie palpacyjne ale też usg dopochwowe. Chyba warto abys zmienila lekarza. Dokumentow zadnych nie zabierasz.

anusiaaaaaaa9992 z bólem to ciężko stwierdzić, na pewno wiele dziewczyn to potwierdzi,że w okresie ciąży "boli brzuch". przynajmniej u mnie tak było- bóle wszelkiego rodzaju brzucha pojawialy się przez całą ciąże.

Najwazniejsze to nie panikowac, i to rada na cały okres ciąży. NA pewno gdyby działo się coś bardzo zlego- obfite krwawienie, nieustanny ból itp. to warto iść do lekarza.

musisz mieć ze sobą dokument ubezpieczenia oczywiście idąc do innej poradni a ten ból..pamiętam, że mnie też wszystko bolało na początku bolało, ciążę potwierdzałam w 7 tc dopochwowo, miałam uczucie jakby mi się miała za przeproszeniem macica rozerwać ale to było chwilowe, od lekarza i tak dostałam luteinę którą brałam do 18 tc .. jednak lepiej nie lekceważyć, idź jak najszybciej do innego lekarza

Gość anusiaaaaaaa9992
zziwiłam sie że w przychodni nie ma usg.. był tylko fotel i jakieś urządzenie, myślę że do odsuchu tętna dziecka..