Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie o nia

Czy to bialaczka?!

Polecane posty

Gość martwie sie o nia

Moja przyjaciolka od 5 dni ma dziwne objawy: -Stolec z krwia -Siniaki (same sie robia,sa duze i bolesne) -Wymioty -Bol w okollicach zoladka -Ogolnie zle samopoczucie Byla dzisiaj u lekarza,lekarka ja zbadala,mimo,ze ona nie wspomniala o tym bolu w okolicach zoladka,lekarka ja w tym miejscu naciskala i pytala czy boli (ja bolalo),stwierdzila,ze to objawy bialaczki (zajrzala w zeszyt historii chorob i tam za dziecka ma wpisane,ze miala niedobor zelaza i cos tam z krwinkami(co jest przy bialaczce),ale jej mama nie miala wtedy pieniedzy na leki i karmila ja watrobka i czyms tam jeszcze,zeby dostarczylo jej zelazo,pozniej juz nic na ten temat nie bylo slychac(uwazano to jako anemie wtedy).Dostala skierowanie na calkowite badanie krwi(8 ampuklek oddala).jutro z wynikami idzie do lekarza :/ Martwie sie o nia strasznie,czesto jej mowilam,pytalam. Czy przypadkiem nie ma jakiejs anemii i wogole ... :/ Jak myslicie,orientujecie sie moze czy to faktycznie objawy bialaczki???

Gość martwie sie o nia
Widze,ze musze szukac u wujka w google... :-(

Gość kasaa
niestety te objawy występują przy białaczce,ale oczywiście to nie musi byc pewne na 100%

Gość kasaa
bóle w okolicach żołądka to pewnie wątroba,często jest powiększona przy białaczce

Gość domi nika
lekarz, który stwierdza białaczkę na podstawie osłuchania płuc i badania brzucha to nie lekarz dobrze, że koleżanka będzie miała kompleksowe badania zrobione, ale z wynikami niech idzie do innego lekarza. Te objawy które podałaś mogą byc z różnych przyczyn - tylko jakiś lekarz-idiota straszy pacjenta bez pewności.

Gość kasaa
to możliwe żeby już w dzieciństwie to się zaczęło,tym brakiem żelaza i krwinkami??I teraz uaktywniły pozostałe objawy??Aż się boję bo ja od jakiegoś czasu mam podwyższone krwinki i utajona anemię,nie wiem czemu

Gość martwie sie o nia
Nie wiem...ale tak sobie teraz patrzylam na objawy bialaczki i duzo z nich ona ma.Kolatanie serca miala od jjakiegos czasu,pocila sie strasznie w nosy,ogolnie byla mega oslabiona.Z ta watroba to fakt,tez tak mysle :/ Masakra,dziwczyna ma 21 lat.mam nadzieje,ze jutro sie okaze,ze to nie to!!!

Gość kasaa
Miejmy nadzieję,jak byś mogła to napisz tu co jej jest ok?

Chorowałam na białaczkę szpiku kostnego , żyję i cieszę się zdrowiem. Spokojnie, nie zamartwiaj się tak strasznie , wszystko uzależnione jest od stadium choroby . pozdrawiam :)

Gość martwie sie o niax
Spoko,dam znac jak tylko sie dowiem co i jak. LCroft,a moge wiedziec jakie mialas objawy?

Gość martwie sie o nia
Ma za malo leukocytow,neutrofilow,prawie wogole nie ma zelaza i za wysokie CRP.Dostala jakies leki na krew,ale jakby pojawily sie skrzepy podczas okresu,albo krwawienia z nosa,albo dziasel,kolejne siniaki,jakby byla senna,to ma natychmiast stawic sie do lekarza,a gdyby bylo to w weekend to na pogotowie od razu.

Gość dfdfdfgfhg
w ogóle pisze sie oddzielnie kretynko

Gość kasaa
czyli nie wiadomo jeszcze co to jest?te siniaki od czego?białaczkę wykluczyli?

Gość martwie sie o nia
Kretynki to sobie poszukaj w rodzinie. Nic jej lekarka nie powiedziala,nie wspomniala o bialaczce,mowila tylko,ze podejszewa,ze to jakies zmiany brzuszne :-o

Gość martwie sie o nia
A leki sa na niewydolnosc zylna.

Gość kasaa
to dobrze,moze to nic poważnego