Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocica:)/

kot i niemowlak

Polecane posty

Mam kotkę i tak się zastanawiam, jak to będzie, jak sie już maleństwo pojawi na świecie. Czy kotka będzie pakowała się do łóżeczka i wózka? Są tu mamy które mają doświadczenia z kotem i podzielą się własnymi spostrzeżeniami? pozdrawiam

Gość polecam...
nowy numer gazety Kocie Sprawy w kioskach jest artykuł na ten temat

Gość kocicaaa
u mnie na początku było obwąchiwanie wózka, następnie jak Mała zaczynała płakać to kotka uciekała chyba bała się. Ogólnie nie pcha się do wózka na Małą tylko tak z odległości popatruje. Miałam jedną sytuację gdy zostawiłam córkę płaczącą na łożku i wyszłam do pokoju obok po wózek, kotka jak skumała że Mała wyje a mnie nie ma to wyskoczyła na łożko i położyła się obok córy.

Ja łóżęczko wstawiłam prawie wa miesiące przed porodem aby kotka sie przyzwyczaiła. Pare razy wskoczyła ale zaraz ja wyganialiśmy. Jagoda ma 4 tygodnie i jak na razie nie było żadnych problemów. Kotka w zasadzie ma gdzieś dziecko, nie zwraca na nie uwagi. Raz tylko sie zdarzyło, że mała spała mi na klatce piersiowej a kotka na brzuchu:0

Gość jaaaaaaaaaaa0
ja mam kotkę i już prawie 2 córę. jak młoda się urodziła to mąż przyniósł do domu ze szpitala ciuszki w które była ubrana córa i położył na podłodze by kotka mogła sobie je powąchac i powoli przyzwyczajać się do nowego zapachu. Jak przyniesliśmy dziecko ze szpitala to daliśmy je powąchac kotce, nie odganialiśmy jej. w sumie to kotka tylko na początku była zaciekawiona nowym domownikiem, a potem już przywykła ;) jakbardziej rozczuliło mnie gdy malutka jeszcze córcia płakała w łóżeczku a kotka podeszła do szczebelek i swoją łapką zaczęła delikatnie dotykac rączki córki. wyglądało to jakby chciała ją uspokoić by nie płakała :) aż była zdziwiona :) teraz córa i kotka się bardzo lubią, od początku nauczyłam córkę, że kota nie wolno ciągnąć, bić ani wyrywać sierści. kotka ma do niej baaaaaaaaardzo dużo cierpliwości, ani razu nie ugryzła ani nie zadrapała jej. jak się jej coś nie podoba i ma już dosyć pieszczot to po prostu ucieka zamiast drapać :) kotka sama przychodzi do córki by się pomiziać, córka też chętnie bawi się z nią

U mnie kotka na początku uciekała z pokoju jak tylko małą zakwiliła. Chyba się jej bała he he. Później natomiast mała wyła na jej widok :D A teraz jest ok. Kot nie właził do łóżeczka, gorzej z wózkiem. Bo jak tylko zostawał pusty, to kotka układała się w nim do snu :)

Gość jaaaaaaaaaaa0
* i już prawie 2 letnią córę ;)

moja kotka pakowała się w rzeczy dziecka, bo to miłe, przytulne i miękkie ale goniłam i jakoś problem zniknął sam w szybkim czasie. Na początku strasznie się wkurzałam ale doszłam do tego, że to tylko zwierzak i moim zadaniem jest pilnować żeby tak się nie działo. Zamykałam więc dziecięcy pokój i starałam się nie kusić pozostawionymi byle gdzie kocykami czy becikami ;) Córeczka ma już prawie 2 latka i uwielbia kota a on pozwala jej robi ze sobą, o zgrozo, wszystko...

aaa, moja kotka była taka opiekuńcza, że jak mała płakała to była zawsze przy niej szybciej niż ja i lizała po główce. Bardzo ją maluch intrygował i chciała mu "matkować"

ja zaczelam prace teraz z 9miesieczna dziewczynka i rodzina ma kota. jak mala byla malenka to kot ja ignorowal bo mala lezala i nic nie robila. teraz kiedy mala zaczyna raczkowac kot wskakuje jej do lozeczka, obserwuje ja i kiedy mala sie porusza, to kot zwiewa. ja sie staram kota wyciagac z lozka i zamykac drzwi do pokoju malej.

Gość wsaws
nasz kot kocha mloda jako jedyna nasza corka moze go tarmosic i sie po nim walkowac a kot mruczy zadowolony.... nikt poza nia na taka poufalosc z kotem nie moze sobie pozwolic odkad mala sie pojawila to sie nie pchal ani do wozka ani do lozeczka....czasem tylko wlazl do fotelika samochodowego, jak plakala to lecial do mnie i darl ryja ze mloda placze... zwierzeta sa madre a najwazniejsze jest nie czynic roznic. teraz jak mloda dostaje bulke do jedzenia to kot tez jakies miesko dostaje... zgoda panuje

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) Za dwa miesiące rodzę i moja teściowa nie daje mi żyć przez kota. Codziennie słyszę, że kota powinnam oddać-ba! ona już podobno znalazła nową właścicielkę dla niego:p Najchetniej to oddałabym teściową w dobre ręce, no ale chyba nawet z dopłatą nikt by jej nie chciał:)

Gość uhmmm@#%
teściową sprzedaj arabom :D jeszcze jakiegoś wielbłąda dostaniesz w rozliczeniu :D my mamy koty dwa. Koty co jakiś czas mają ochotę pospać w łóżeczku, jak widzę to gonię, jak wychodzę z domu, pokój z łóżeczkiem zamykam. Kot sobie kiedyś wziął smoczka do zabawy. Smoczek poleciał do kosza, kot został pogoniony, wiecej nie tykał. Odkąd dziecko zrobiło sie mobilne, kocica je omija, a kot jak się okazało lubi brutalne pieszczoty. Poza tym problemów nie ma. A, no i pierwszym słowem mojego dziecka było nie mama ani tata tylko "ko!" :)

Gość uhmmm@#%
Jak dziecko zacznie chodzić to powstaje kwestia dostępu do kuwety - u mnie jest to rozwiązane tak, że kuweta stoi w wc, a drzwi na dole jest wyjęta kratka. Kot się mieści, dziecko nie :)