Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grochowa14

Czy to prawda, że można w ciąży pić piwo tak od czasu do czasu ?

Polecane posty

Czytałam w gazetach, że piwo można pic również w ciąży, tak szklaneczkę co 3-4 miesiące, na przeczyszczenie nerek, ja osobiście nigdy w życiu nie piłam i nie będę piła piwa w żadnych z moich ciąż. A wy co o tym myślicie ?

Gość Blelelebd
Ja pilam wino i tez troche piwa i mam super zdrowego synka :-)

ciekawe jak dobrze taka szklanka piwa czyści nerki - jesli piłaś wczesniej regularnie to powinny już przecież błyszczeć;) nie wierzę w to... ale bezalkholowe rzeczy piłam jak miałam smaka:)

Gość Blelelebd
Tylko ze syn ma 18 lat

Gość spozywanie alkoholu w ciąży
moze prowadzic do FAS, z ktorym dziecko będzie musiało żyć, nie ma bezpiecznej dawki alkoholu, więc teoretycznie każda ilośc może byc szkodliwa, lekarz który zaleca kobiecie w ciąży picie wina czy piwa na poprawę wyników to idiota i chyba naprawdę można sie powstrzymac przez te 9 miesięcy dla dobra własnego dziecka

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbeeeeeeee
nie można nie wiadomo jaka ilość alko jest szkodliwa dla płodu, dlatego nie można pić w ogóle

Gość Blelelebd
Oj tam oj tam tak wogole zamknijcie sie w szklanej biance niech mąż tylko warzywa przynosi no przeciez w powietrzu są bakterie no jak wy możecie oddychać... Ludzie nie przesadzajcie..... Jedna pali i pije cała ciążę i ma super zdrowego syna druga nie bedzie zażywać nic i bedzie dbać o sie ie i bedie miała chore dziecko...

bbbbbbbbbbbbbbbbeeeeeeee - podpisuje się. Po co ryzykować. Przecież przez te 9 m-cy i okres karmienia chyba można zrezygnować z używek?

Gość Blelelebd
Anluss przeczytałam ze jestes głupia i co skasujesz mnie !? Hhjhahah

ja nie mówię o przesadnym chuchaniu na siebie w trakcie ciąży, tylko o spożywaniu alkoholu i o ile dobrze pamiętam, to na piwie jest informacja, że kobiety w ciąży nie powinny go pić

Blelelebd Oj tam oj tam tak wogole zamknijcie sie w szklanej biance niech mąż tylko warzywa przynosi no przeciez w powietrzu są bakterie no jak wy możecie oddychać... Ludzie nie przesadzajcie..... Jedna pali i pije cała ciążę i ma super zdrowego syna druga nie bedzie zażywać nic i bedzie dbać o sie ie i bedie miała chore dziecko... a wiesz, które dziecko przypadnie komu? jak wiesz to możesz zbić majątek!

Gość agnessska
Kolezanka mojej mamy pila czasem szklaneczke piwa w ciazy i urodzila zdrowa corke, ktora sama juz jest matka-i ona i jej syn sa okazami zdrowia.

moja znajoma pila codziennie i jej synek mial dziure w sercu wiec nie wiem czy to od picia czy tak miało być.

Gość ale dziewczyny każda z was ma
po części rację. Nie wolno przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. Po pierwsze szklanka piwa to zdecydowanie za dużo jak na kobietę w ciąży. Natomiast jeśli napijesz się np 1/3 szklanki (tak dla smaku) to NIC się nie stanie ...bez przesady!!!! W piwie też są pewne składniki. Ja będąc w ciaży miałam tak straszną ochotę na ciut piwa że aż swojego lekarza spytałam czy to normalne i wcale mi nie zabronił tak dla smaku spróbować. Po drugie NIGDZIE PRZENIGDZIE w żadnej reklamie, w żadnym czasopiśmie nie napiszą z wiadomych powodów że MOŻNA pić "troszkę" w ciąży....czy "tak dla smaku". Nie czaicie dlaczego????? Otóż dla rozsądnej kobiety "tak dla smaku" to jest powiedzmy 1/3 szklanki czy nawet 2 łyczki a dla debilki oznacza to 250 ml czy nawet całe piwko...a taka dawka alkoholu niestety ale do płodu dociera:-/

Gość bgvfh
piwo jak karmi można wypić ale te wyzej procentowe to nie za bardzo no chyba że pół szklanki ...

Gość mysza-mysza123
to potem nie płacz, ze dziecko ma FAS lub FAE!

Gość Shapeshifter dało radę
Nie dewotować! jak wypije jednego browarka w ciąży to nic takiego nie stanie się. Zresztą niektórzy jarają szlugi przez całą ciążę, a to o wiele gorzsze niż alkohol. Albo dragi biorą w ciąży. A jeden browarek czy lampka wina nie zaszkodzi :)

Jak byłam z pierwszym synem w ciąży to miałam ochotę właśnie na piwo i mieso wiadomo nie piłam niewiadomo ile ale jak mąż pił to pare łyczków napewno nie zaszkodziło mały silny i zdrowy teraz ma 8 lat

a pij na zdrowie, mi nic do tego ale niestety przeraża mnie brak świadomości niektórych kobiet i takie tłumaczenie że jedno piwo nie zaszkodzi nie jest zbyt mądre, a poza tym jak to wygląda, jak kobieta w ciąży pije lub pali? mi kojarzy się z patologią niestety

ja też nie lubię widoku kobiet z brzuszkiem (a to przepiękny widok) kiedy pali papierosa, przecież to równoznaczne z zaniedbaniem dziecka...

A ja sobie kupuję od czasu do czasu teraz w te upały piwo z lemoniadą (2% alkoholu) Warka ma takie - 40 % piwa, 60 % alkoholu. Lech też ma coś podobnego ale już 2,6% alkoholu. I na cały wieczór wystarczy. A jak swojego nie mam to wezmę łyka od męża - jednak piwo najlepiej gasi pragnienie w takie upały. Swoją drogą jak moja mama była mała to podobno dzieciom dawało się zawinięty w gazę cukier namoczony w wódce do ssania. Podobno bardzo uspokajało:D

moja koleżanka popijała czasem piwko, dziecko z wadą serca, przypadek? możliwe

Co to jest za wyznacznik "palą piją i mają dzieci zdrowe"? Są i takie które nie chodzią do ginekologa i rodzą w domu i też dzieci zdrowe. I co zaczniecie rodzić w domowym zaciszu? Nie jest powiedziane, że po wypiciu piwa coś się stanie, ale moze się stać. Warto ryzykować? Nie sądzę. Czy można pić piwo w ciąży? Nikt ci tego autorko nie zabroni, ale ciaża to taki stan w którym się nie powinno pić i koniec dyskusji.

Ja raz na początku miałam tak diabelską ochotę na piwo że wychlałam całą szklankę.Od tego dziecku nic się nie stało, ale po tym piwie (tak przynajmniej myslę) tak skoczyło mi ciśnienie że mózg chciał mi wyjść uszami :( kolejny raz piwo wypiłam gdzieś ok 7 miesiąca.I to wszystko.za to teraz bardzo często piję Reedsa cranberry.Ale w ciąży nie jestem więc mi wolno :) Ja jednak osobiście jestem za tym, żeby raczej nie pić.Ale każda kobieta ma swoj mózg i potrafi podejmować pewne decyzje.