Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ofjdkafuiojdskal

mam problem-pomóżcie:( zęby.

Polecane posty

Gość ofjdkafuiojdskal

byłam u dentysty wczoraj i zatruła mi zęba bo powiedziała że jest do leczenia kanałowego, za 3 tyg kazała wrocić ze zdjęciem(mam zrobić w przychodni) tylko że mnie ten ząb nie boli, i ja nie wiem dokładnie którego mi robiła... może to być 6 albo 7..nie mam pojęcia. i teraz nie wiem jak mam pójść to rtg zrobić jak nie wiem który ząb;/

zadzwon do dentysty i zapytaj . na pewno ma to w twojej karcie pacjenta. plomba kladziona na opatrunek jest troche inna od tych profesjonalnych. poszukaj roznicy ;):P

Gość ofjdkafuiojdskal
ale jeszcze mi nie zakładał plomby... nie zadzwonie bo dopiero będzie w poniedziałek przyszły...nie wiem co robić

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Zatruty ząb musi mieć założony fleczer! a nie zwykłą plombę! Przecież to widać z daleka!!!!

Gość ofjdkafuiojdskal
może i widac ale to nie są pierwsze zęby tylko jakoś nie wiem 7 chyba albo 6.na górze i tego nie zobaczę...

ale gadasz głupoty! do zatrucia zęba trzeba zrobić otwór retencyjny-głęboki i jaki by nie był to widać Weź lusterko i sobie zajrzyj!

Dokładnie, zresztą smak takiego wypełnienia tymczasowego też jest bardzo charakterystyczny ;-) ręce opadają na autorkę ...