Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baskse1aa

sztuczne kwiaty

Polecane posty

Gość na parapecie mam.
Ewa, 33 A mam kwiaty na parapecie i mnie wisi,co kto myśli.Szczególnie Twoja opinia mi merda koło nogi :-) Skarbnica wiedzy i umiejetności sie znalazła :-)

mnie twoje platiki na oknie też wiszą jak idę przez stare osiedla, to pełno tego w oknach i na balkonach no, ale 80-letnim staruszkom sie nie dziwię, gusta ukształtowane za czasów prlu ale młode niby-europejki żal.pl

no to ewo chyba po nowoczesnych osiedlach nie chodzisz wcale bo tam dopiero jest od groma sztucznych kwiatow nawet widzialam sztuczna palme w ogrodzie :) w niemczech sie kochaja w sztucznych kwiatach, nie wiem jak w innych krajach ale niemcy przesadzaja :) mnie sie wydaje ze szanowna ewa ma na mysli tylko cmentarne chryzantemy i gerbery w oknach :P wzglednie bluszcze a obecnie sztuczne kwiaty sa po prostu sliczne i z daleka w zyciu sie nie da ich odroznic od zywych

Gość trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Każdy ma swoje zdanie... Nie wiem jaki przecudny byłby kwiat sztuczny, nie mogłabym mieć go w domu...Gałęzie ok. Sztuczne kwiaty NOW WAY!!! dla mnie to maskara, wolałabym mieć puste parapety, każdy ma swój gust. I nie gadajcie o przeciągach, bo ja mam przy balkonie storczyka, non stop otwarte, wietrzone i jakoś żyje od 5 lat i kwitnie. Wolałabym ramki np ustawić na parapetach, ale Wy penie macie firany...

Lubię. Niektóre wyglądają jak prawdziwe. Nie ma problemu przy jakiś wyjazdach / wakacjach. Jeśli ktoś ma gust i potrafi ładnie dobrać to czemu nie.

Gość ogrodnik888
Sztuczne kwiaty mają swój pewien urok, ale wypada je stosować tylko przy niektórych okazjach. Najlepsze są jednak żywe kwiaty http://twojekwiaty.pl .

Gość aqarelka
A co myślicie o suszu, takim nowoczesnym, egzotycznym ? http://allegro.pl/ting-ting-brazowe-najwieksze-susz-egzotyczny-i2560206128.html albo takie http://allegro.pl/lupiny-lodki-duze-susz-egzotyczny-i2568120119.html podobają mi się takie dekoracje i nawet mnie kusi żeby sobie samej zrobić bo gotowe strasznie drogie a takie poszczególne elementy nawet w niezłych cenach

Gość susz egzotyczny TAK
Ja kocham takie suszone dekoracje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak ma się trochę chęci, czasu i wyobraźni to sobie można cudeńka z tego wyczarować Ja właśnie kupuję na all różne rzeczy i tworzę różne ciekawe kompozycje, wierzcie mi robią wrażenie a wcale nie wymagają ani zbytnich pieniędzy ani umiejętności , a jakie fajne na prezent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super sprawa

Gość klaudia1617
nie widze sensu posiadania sztucznych kwaitow. kwiaty, rosliny doniczkowe oczyszczaja powietrze i ta ich "żywosc" jest ozdobą. przeciez takie rosliny domowe nie sa zbyt wymagajace, co pare dni podlac i juz. sztuczne kwiaty...hmmm szok

Gość aqarelka
Klaudia , nie masz do końca racji Oczywiście kto może sobie pozwolić na rośliny żywe to ok, zgodzę sie z Tobą Ale jest wiele osób, które nie mogą mieć w domu żywych roślin bo kichają i prychają. Tu nie chodzi o to ze im się nie chce tylko źle sie w ich otoczeniu czuja i trzeba to uszanować. i nie dziwię się że takie osoby kupują sztuczne kwiaty, moja siostra ma alergię i ma w domku tylko sztuczne , bo dom z zielenią naprawę lepiej wygląda. Ja siorce kupiłam na imieniny takie ostatnio http://www.sztuczne-kwiaty.eu/pl/p/Kroton-Drzewka/391 i wygląda jak żywy i dziewczyna przynajmniej namiastką zieleni może sie nacieszyć

Gość ohydne kurzołapy sztuczne
fujjjj faktycznie - cudowne dla alergików :O

Gość aqarelka
No jasne ze dobre wiele osób jest uczulonych na kwiaty żywe, a na takie nie , wystarczy dbać o to żeby kurz się nie zbierał czyli często robić im po prostu prysznic

Gość aqarelka
No i na sztucznych kurz zbiera się tak samo jak na żywych a nie każdy żywy zniesie Ci codzienne kąpiele, dlatego sztuczne są o niebo lepsze

Gość gość
Sztucznych nie polecam ale po odnowieniu łazienki postawiłam obok wanny dużą okrągłą donicę i tam mam różne gatunki kaktusów. Na oknie zaś storczyki. Stoją tam ok. roku i jak na razie trzymają się dobrze. http://www.roca.pl/wanny

Gość gość
zalezy jakie kaiwty i jak sie je zestawi. Bardzo lubie ukladac bukiety i zawsze mam je w domu. Czasem z samych zywych kwiatow, a czasem"wzmacniam " je sztucznymi ( z tych, co to są nie do odroznienia)- nikt na to nie wpada, ze sa sztuczne. Sztuczne to zawsze mieszam albo z żywymi, alebo z suchymi naturalnymi. Mam wnetrza w stary stylu, pieknie do nich pasuja "wypasione" wielkie bukiety z roznorodnych kwiatow, w wazach, takie w holenderskim stylu. Niektóre kwiaty wiedna szybko, dlatego uzu[pelniam je sztucznymi podrobkami, w masie tej sztucznosci nie widac, liczy sie kompozycja calosci. Z kolei do nowoczesnych wnetrz pasuja np pojedyncze sztuczne kwiaty - jako rytm w takich samych wazonach - bez ukryuwania,ze sa sztuczne, dzialaja na zasadzie koloru i formy , jak np poduszka czy sam wazon.

Gość olga_olunia
sztuczne nie! ale jestem zwolenniczką stabilizowanych :) prawie jak prawdziwe a potrafią nawet 720 dni stać ;)) rosebelle ma takie kompozycje z takich kwiatów i jestem już szczęśliwą posiadaczką jednego i poluję na kolejne ;)

Gość berciak
ja nie lubię sztucznych kwiatów, ale uwielbiam kwiaty które są trwałe. Dlatego zdecydowałam się na kwiaty stabilizowane ;) rosebelle.eu :) oni mają wspaniałe kwiaty stabilizowane, te cuda nawet 2 lata wyglądają idealnie :)

Gość Gwiazdka223
Bardzo sobie cenię i chwalę kontakt w temacie dostaw z firmą Lotos -www.lotos.net.pl . Mają każdego tygodnia świeżą dostawę dekoracji, duży wybór, różne odmiany kwiatów, a wszystko za przyzwoite pieniądze.

Generalnie co do sztucznych kwiatów nie byłam przekonana bo ni to żywe ni to ładne. U mnie kwiaty musiały być żywe, ale to od pewnego czasu się zmienia i jest część żywych i część sztucznych. Mniej pracy jest po prostu przy sztucznych. Zdarzyło mi się nieraz nawet podlać te sztuczne... wyglądają naprawdę dobrze, jestem zaskoczona jak to daleko poszło w odzwierciedleniu rzeczywistego wyglądu. Kwiaty kupuje tutaj: https://www.villaflora.pl i szczerze polecam bo kupujemy raz i stoją dopóki się nie znudzą :D

Gość MarcjannaEkonomistka
Sztuczne to nie to samo co żywe, nawet jak wyglądają bardzo naturalnie, to nie pachną, nie można ich podlewać, to nie jest to samo, no ale jak komuś takie pasują, to polecam o nich poczytać http://interio.net.pl/sztuczne-kwiaty-czy-zywe/

Zdecydowanie wolę naturalne i tylko takie kupuję do swojego domu. Sztuczne są okej, ale np. na nagrobek, gdzie jednak żywe rośliny nie przetrwają zbyt długo.

Gość Magdalena1896
Ja kupiłam ostatnio sztucznego storczyka z takiego sklepu internetowego. Nie pamiętam teraz chyba dokładnie nazwy. chyba www.sztuczne-storczyki.pl Storczyk przepiękny. Postawiłam go na komodzie. Znajomi nie mogą uwierzyć, że to nie jest żywy storczyk. Wygląda pięknie

Gość Goosia123
Moi znajomi mają sztuczne rośliny w łazience ponieważ każdy żywy okaz się poddał - nawet kaktus :) Postawili jednak na sztuczne rośliny wysokiej jakości i one naprawdę wyglądają jak żywe - nawet w dotyku - ja sama się nabrałam. Czasami więc sztuczne rośliny są koniecznością lub nawet wygodą ale spełniają też funkcję dekoracyjną podobnie jak piękne tapety czy zasłony z motywami roślinnymi - dzięki nim możemy nawet na niewielkiej przestrzeni stworzyć miejsce, które pozwoli na chwilę wytchnienia. Każdy człowiek jest inny i od każdego zależy jak zaspokoi swoje pragnienie kontaktu z naturą. Nie nam to oceniać - ale możemy być dla innych źródłem inspiracji.

Gość gość
Sztuczne kwiaty najlepiej zamawiać na bomm.pl – mało gdzie widuje się sztuczne kwiaty wykonane z taką dbałością o szczegóły, a ceny nie są zawyżone jak za taką jakość <3

Gość gość
Niektóre sztuczne kwiaty wyglądają super. Kwestia z czego są wykonane i z jaką dbałością o szczegóły. Np z foamiranu lub zimnej porcelany jak tutaj... www.zimnaporcelana.pl