Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ticketpro

jak oduczyc zlych nawykow??

Polecane posty

dziewczyny potzrebuje porady.Moja corka ma 7 miesiecy,zasypia w lozeczku ze smokiem i przytulanka,budzi sie miedzy 4 a 5.30 rano na karmienie (karmie piersia),wiec biore ja do lozka i karmie lezac ,problem sie pojawia jak chce wsadzic ja spowrotem do lozeczka,placz,krzyk,histeria.przyznaje,ze bardzo czesto zdarzalo mi sie zasnac gdy karmilam i zostawala u nas w lozku.jak ja oduczyc?

Gość zonaKraka
Nasz się nauczył w podobny wieku zasypiać z nami jak mocno ząbkował- nikt po takiej nocy nie był wypoczęty, więc do znudzenia odkładanie, u nas też smoczek, przytulanka, kocyk jeszcze wtedy i w kółko. Nie czekałam pięciu, dziesięciu czy iluś tam minut żeby podejść, ale są i takie metody. Jak płakał podchodziłam, jak podanie wszystkich akcesoriów nie pomagało to podnosiłam aż się uspokoił i znowu odkładanie i tak w kółko. Może 2-3 tyg. i koniec, od tej pory minął rok a na palcach jednej ręki mogę noce z nami policzyć, teraz wychodzi z łóżeczka już a też do nas w nocy nie przychodzi.

ahhh niestety metoda smoczek,przytulanka w nocy nie dziala,jest krzyk bez zadnej przerwy....