Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska xD

Czy moglibyście nie jeść słodyczy?

Polecane posty

Gość ciekawska xD

Czy moglibyście przez całe życie lub większość życia nie jeść słodyczy lub jeść je sporadycznie i być przy tym szczęśliwym człowiekiem oraz nie odczuwać braku słodkiego?

Gość huihu
nie wierze ludziom, ktorzy mowia, ze nie lubia slodyczy, cos z nimi jest nie tak:D

Gość Paulinovva
Miałam zapalenie żołądka. Nie mogłam jeść słodyczy. Wytrzymałam rok - nie ma tragedii. Jeśli ktoś nie mógł jeść ze względów zdrowotnych to może spokojnie wytrzymać

Gość ciekawska xD
Ale ja nie pytam czy lubicie słodycze. Pytam czy moglibyście ich sobie odmówić, a nie wpieprzać je codziennie ;)

Słodycze zastąpiłem żelkami Haribo + gorzką czekolada 70% + 1-2 batonu typu musli dziennie - idzie wytrzymać, szczególnie jak sobie pomyślisz jakim świnstwem są "normalne" słodycze.

Gość lawitch
raz nie jadlam slodyczy cale 4 miesiace, zero cukru rafinowanego, tylko gotowane samodzielnie jedzenie. Schudlam 20kg, ale jak rzucilam sie potem na slodkie, to nie moglam przestac jesc:O

Gość lawitch
destroir, przeczytaj sobie sklad batonow musli, a zobaczysz, ze to gorsze gowno od zwyklego snickersa

lawitch - możliwe, ale 100kcal vs. 350kcal, pozostałe 250kcal dostarczę poprzez banana, jabłko, kiwi, zatem lepiej zjeść baton musli + owoce vs. snickers ;) No i lepiej zjeść 100kcal dziennie poprzez taki baton niż 200g ciastek ;)

Gość ja jestem uzależniona od
słodyczy i to jest moja zguba ,bywały okresy,że nie jadłam ale to była męczarnia

Gość ciociaklociaa
wlasnie dokonczylam milke marcepanowa, pycha:D

Gość oczywiście, że można
odmówić sobie słodyczy i nie jeść ich nawet przez całe życie. W owocach, warzywach,ziarnach i in. jest tyle cukru, że nie trzeba zastępować go "białą śmiercią". Wyjątkiem może być gorzka czekolada, która jest trochę słodzona, a w rozsądnych ilościach może działać wręcz na zdrowie. Słodycze prowadzą tak jak papierosy, kawa i inne używki do uzależnienia, ale z tego słodkiego akurat najłatwiej się wychodzi, przynajmniej mnie. O ile mniej zjesz niezdrowego cukru, o tyle masz zdrowsze jelita, zęby, trzustkę, wątrobę, nerki...nie będę wymieniać dalej. ŻYJMY, ŻYJMY DŁUŻEJ

Gość Florensja
Ale na pewno nie masz zdrowszych nerwów jeśli jesteś uzależniona od słodyczy.

Gość kocur na gigancie
kiedyś myślałam, że to niemożliwe aż w końcu któregoś dnia w grudniu przestałam kupować wszystko co słodkie. do dzisiaj nie mam parcia na słodycze, czasem zjem batona, ale nie czuję przy tym większej przyjemności. od wszystkiego da się odzwyczaić :P

Probuje, ale mi sie nie udaje:P Nawet jak ograniczam takie sztuczne, typowe slodycze to ciacho musze zjesc, czekolady troche tez, rozne desery chocby, jakies owocowe z cukrem i smietana, biszkopty czy herbatniki pochrupac. Nalesniki z samym cukrem uwielbiam:D Teraz mleko cieple poslodzone pije z dolana smietanka 36%:D I do tego czekoladka:D