Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsgdsfdsfs

"Nie obsługujemy gości z USA oraz Izraela". Hotel pod lupą Rzecznika Praw Obywat

Polecane posty

Gość fdsgdsfdsfs

"Nie obsługujemy gości ze Stanów Zjednoczonych i Izraela" - informuje na swojej stronie internetowej jeden z ośrodków wypoczynkowych w Małopolsce. Hotel dodatkowo zawyża ceny dla turystów zagranicznych. Mała wieś w Małopolsce i ośrodek, który oferuje gościom komfort i spokój. Jak zapewnia na swojej stronie internetowej jest "prawdziwym lekarstwem na stres i zmęczenie". Jak się jednak okazuje, nie wszyscy goście mogą tam bezstresowo wypocząć. Przekonał się o tym @Stefan. "Ja jako Polak z zagranicy (Niemiec) z podwójnym obywatelstwem jestem oburzony. Czy ja z podwójnym paszportem mam płacić 60 PLN, czy 60 ?" - napisał na skrzynkę Kontaktu 24 po tym jak na stronie hotelu przeczytał, że cena wynajmu pokoju dla gościa "z poza Polski" jest dużo wyższa niż dla polskiego turysty. Jeszcze większy problem może spotkać turystów z Izraela i Stanów Zjednoczonych, którzy w tym miejscu w ogóle nie będą "obsługiwani", o czym ośrodek informuje wprost na swojej stronie internetowej. "Co mają powiedzieć tacy turyści?"- pytał zbulwersowany @Stefan. Postanowiliśmy sprawdzić, jak w praktyce wygląda rezerwacja miejsca w hotelu. Zadzwoniliśmy do ośrodka, by wynająć dwuosobowy pokój na weekend, zaznaczając, że jedna z turystek pochodzi z Izraela. Efekt? Pracownik hotelu zgodził się zarezerwować miejsce "w ramach wyjątku" i tylko pod warunkiem, że osoba ta "nie będzie nosiła się po żydowsku". Nie wytłumaczył jednak, co dokładnie ma na myśli. Otrzymaliśmy również informację, że cena za nocleg w przypadku polskiej turystki będzie wynosiła 60 złotych, natomiast w wypadku turystki z Izraela - 60 euro. "To są ceny, do jakich cudzoziemcy są przyzwyczajeni u siebie, dlatego nie może być taniej" - usłyszeliśmy w odpowiedzi na pytanie, skąd różnica w cenie za nocleg o identycznym standardzie. Informacje, jakie uzyskaliśmy, pochodzą od pracownika ośrodka. Z właścicielem nie udało nam się porozmawiać, pracownik ośrodka nie chciał umożliwić nam jakiegokolwiek kontaktu ze swoim pracodawcą. Usłyszeliśmy natomiast, że "hotel nie życzy sobie gości z USA i ma do tego prawo", a nam "nic do tego"." http://kontakt24.tvn.pl/temat,nie-obslugujemy-gosci-z-usa-oraz-izraela-hotel-pod-lupa-rzecznika-praw-obywatelskich,54187,html?categoryId=496

Gość Jak ja kocham takie informacje
Czas na kluby w których przed wejściem należy opuścić spodnie i ten kto nie ma napletka nie wchodzi. Łatwo tak by było rozpoznać. Ale by się władze pieniły. :D :D :D :P

bardzo pozytywna informacja z Małopolski brawo

Gość dobrze ze jest shazam
he he nawet wiem ktory to hotel ;)

Gość kara nagroda ...
a jednak nie wszyscy z małopolski to pazerniochy i górale :) brawo dla włascicieli tego hotelu :) aż go chyba rozreklamuję :)

Gość i belong to youuuu ou
i bardzo dobrze, niech płacą u siebie mają drogo stać ich na wojny z całym światem to niech bulą POLSKA (tania) DLA POLAKÓW :)

Gość .. . .. ...
W Małopolsce nie ma zniżek dla żydostwa:classic_cool:

Gość ryże nieporozumienie
ty to jednak jestes - ryże... :O

Gość znowu się rudy najebał
:O

Gość ryży co ty taki projude
co?:O

Gość co ty wiesz o logice
ty zamroczony przygłupie:O

Gość a nie dość że płytki
to jeszcze ograniczony. mozna napluć ci w twarz, a ty i tak powiesz że deszcz pada. w związku z powyższym- jesteś wielorazową szmatą do wycierania podłogi- przygłupie:O twoje schematyczne myślenie, brak logiki i zdowego rozsądku, aż nadto o tym świadczą po prostu michau- jesteś forumowym popychadłem. brudną, zaplutą, obeszczaną szmatą

nikt mną nie popycha ani na kafe ani w życiu realnym:D kafeterianie mogą sobie pluć mi w twarz :D tzn na moją fote conajwyżej🖐️ ...byleby zwarcie od sliny sie nie zrobilo...mnie to zwisa:D ale wrocmy do twojej obsesji...z czego ona wynika. co sprawia że tak cie fascynuje i pochalniam...ze za mną lazisz i wypisujesz jakies glupoty zlozone w 90% z obelg?:D

Gość obsesję to ja mogę mieć
na puncie fajnej dupy. tobie mogę co najwyżej napluć w twarz, ewentuaalnie zmieszać cię z gównem:O nie schlebiaj sobie tłumoku. nie ta liga

Gość fakty ci się popierdoliły od
tego chlania. nikt za tobą nie łazi, bo nie nie ma za czym. fakty są jedynie takie, że całe forum szcze ci do ryja całe, bez wyjątku michau:D

Gość przynosisz wstyd sobie samemu
najsmutniejsze jest jednak to, że nie zdajesz sobie z tego sprawy. a mania prześladowcza twoją matką po alkoholu- żałosny przegrańcu