Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brrruuuuuu

Kto pisze z Niemiec??

Polecane posty

Gość annia300
z rodzicami . Moja mama jest ciagle zfrustrowana tym ze nie moze sama zlatwic sowich spraw , jej maz a moj ojczym , mieszka tu juz jakis czas i to on zalatwial wszystkie sprawy .Troche go odciazylismy tym ,ale nadal wiekszosc spraw jest zalatwiana przez niego.

Gość brrruuuuuu
nieeee wlasnie myslalam zeby moze pojsc na technika weterynarii zreszta mam kupe pomyslow potem byla przedszkolanka ale gdzies sie dowiedzaialam ze ten ausbildung trzeba samemu sobie oplacac potem charakteryzatorki w teatrze ale to raczej ciezko sie dotac :/ wiec juz sama nie wiem zrobie kurs barmanski i na tam sie skonczy :) zartuje ale potrzebuje siwezych pomyslow :))

Gość annia300
gall , przepraszam , od teraz bede;) , wiesz bruu, przedszkolanka to jest calkiem dobry pomysl , sama sie nad tym zastanawiam.

Gość annia300
bruu ,a moze chcesz byc kosmetyczka ? albo jakas instruktorka w klubie fitness, nie tak sobie wymyslam:)

Gość annia300
gall, Dlugo sie nie widujesz z rodzina?

Gość brrruuuuuu
mialas 16 lat jak przyjechalas tu aniu? masz jakies kolezanki? tak przedszkolanka mi sie podoba mam genialne podejscie do dzieci z czego kozystaja niemal wszytskie kolezanki mojej mamy tyle ze chcialabym sie wkoncu uniezaleznic a zeby zostac przedszkolanka trzeba samemu oplacac szkole niestety wolalabym jakis kierunek zebym mogla juz w czasie nauki zarabiac co nie co :(

Gość annia300
tak , skonczylam 16 , no tak z tym oplacaniem to rzeczywiscie problem , ale jakbys teraz cos znalazla i pieniadze by sie znalazly ze tak powiem oczywiscie:) to nie wrocilabys do mysli o przedszkolance?

Gość brrruuuuuu
hmm kosmetyczka ? mylslalam chwilke o tym w polsce studiowalam kosmetologie ale poleglam na chemii na serio bylo ciezko to byla uczelnia wyzsza w warszawie wiem ze kosmetolog a kosmetyczka to inna sprawa ale jakos sioe zrazilam psychicznie :( myslalam jeszcze zeby w zoo jako opiekun zrobic praktyki dosc ciekawe ale jedno z wiekszych i blizszych mojego miasta trzeba czekac az ponad rok na miejsce na wolontariat a dopiero po wolontariacie mo9zna czekac u nich na mieksce na praktykli :/

Gość annia300
aha , bruu , nie mam kolezanek

Gość gall anonimowo
Aniu, staram sie jezdzic oc miesiac, ale nie zawsze sie udaje i potrafi sie zrobic 6 tygodni albo 7,

Gość brrruuuuuu
mam 22 lata ausbildung 2-3 lata trwa wiec jak skoncze bede miala 25 ... nei wiem czy jest sens szukac teraz pracy tylko po to zeby zarobic na przedszkolanke i potem znowu tyle czasu na ukonczenie to ja juz stara bede :D

Gość annia300
bruu, sama chcialam robic praktyke w zoo, ale musilabym czekac na to rok a tyle nie moglam , wiec poszlam do schroniska dla zwierzat , mnie sie podobalo , moze to zajecie nie dla wszytskich , a szczegolnie nie dla tych co sa wrazliwi na zapachy , ale mialam uczucie ze robie cos dobrego , tylko znalezc taka prace i i z czystym sumieniem pracowac do emerytury:)

Gość gall anonimowo
brruu, technik weterynarii to ciezka szkola i duzo nauki. wiecej niz na medycynie. Czlowiek jest jeden, a gatunkow zwirzat bardzo duzo i do tego nauka laciny.

Gość brrruuuuuu
na serio bylas w schronisku? mylslaalam o ty m i jak u ciebie placili? ja sie nie boje zapachow itd sama mam dwa psy jeden to owczarek niemieski wiec wiem co to sprzatanie wiiieeeelkiiieeej smierdzacej kupy :)

Gość annia300
ja ie uzalam nad tym ze jak pojde na studia tzn jezeli bylaby jakas szansa to za jakies 4 lata . Ja tak myslam , ze w Polsce to bym czekala tylko rok i matura i moglabym pojsc na studia . Kompletnie sie tym zalamalam , ze zanim cokolwiek osciagne to bede juz zrodzynieje, ale w niemczech wiele osob tak ma , jedni gorzej drudzy lepiej .

Gość brrruuuuuu
myslisz ze wiecej nauki niz na medycynie? nie sadze wkoncu ja nie chce byc weterynarzem tylko tecvhnikiem tzn taka pielegniarka dla zwierzat

Gość annia300
to byla praktyka , ktora robilam ze wzgledu na kurs. nic mi nie placili. Kazdy taka robil.Miala nam pomoc troche w osojeniu sie z jezykiem .

Gość brrruuuuuu
a tak apropo to bardzo smacznie jest zalac wiorki kokosowe wodka dzien poczekac dolac mleka i pyyychota :)

Gość gall anonimowo
brruu, mowie na podstawie tego jak zakuwali koledzy w Polsce, chodzac do technikom weterynaryjnego. Nie wiem natomiast, co to jest technik weterynarii w Niemczech. Moze inny zakres wiedzy.

Gość brrruuuuuu
to u nas tak nie bylo niesytety poprostu sie uczylismy jezyka ,.. teraz sobie obiecalam znalesc jakas prace chciazby na 400 basis ale zalezy mi na cwiczeniu jezyka bo wiesz teraz mam ferie i czy dluzej sie nie ucze tym mniej pamietam i wierze ze brakuje mi kontaktu z ludzmi zeby rozwijac sie

Gość annia300
bron boze ,medyzyna nigdy bym sie nie zajela , ze wzgldu na zbyt duy ogrom informacji ktory musilabym pomiescic w mojej ciasej glowce, chcoaz co moge tam wiedziec , wydaje mi sie ,ze z weterynaria bym sobie poradzila

Gość brrruuuuuu
szkoda ze nie mam kolezanek ja mam jedna godna uwagi zaczepila mnie na przystanku jak klelam szukajac bilketu w "babskiej" tarebce :) i tak juz zostalo tyle ze ona ma faceta i 3 dni temu uroszilo sie im dziecko aaa tak bardzo wyszla bym na jakas dyskoteke wokol mnie jest kupe polskich ale nie mam z kim a sama nie pojade !!

Gość annia300
bruuu ,a nie masz zadych znajomych ?

Gość brrruuuuuu
szkoda ze nie masz* mialo byc

Gość annia300
oj uprzedzilas mnie , ja szczerze mowiac mam znajomych , ale nie takich z ktorymi chcialabym sie widywac , wiecie jak w tym wieku jest , chetnie by sie bawili , lansowali ,aah to nie dla mnie

Gość annia300
bruu ,a jestes sama w NIemczech?

Gość brrruuuuuu
ale masz polskich czy niemieckich znajomych? oo widzisz ja bym chetnie poznala kogos kto ma ochote od czasu do czasu wyjsc na impreze potanczyc

Gość gall anonimowo
Aniu, i tu mi sie spodobalas, widze ze masz poukladane w glowce:)

Gość brrruuuuuu
przyjechalam do rodzicow po nieudanych studiach w polsce w sumie czasami zalkuje ze nie rozpoczelam nowego kierunku w wawie gdzie juz mioalam przyjaciol itd za bardzo uwierzylam ze to moze byc dla mnie skok w przyszlosc