Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Calluna79

Jaki prezent kupic na chrzest?

Polecane posty

Biorac pod uwage, ze - to rodzina mojego faceta, on jest zwyklym gosciem, nie chrzestnym - musi byc to cos zwiazanego z chrztem (nie kasa, nie cos dla rodzicow) - mam niewiele kasy, a musze sie tam tluc pociagiem 500km i rodzice dzieciaczka zapraszaja tylko na skromny obiad, po ktorym bedziemy wracali z powrotem

Gość kjkjkjllll
nie jechałabym

Gość endles samer
Ja swojemu chrześniakowi (ale Tobie w niczym nie przeszkadza też kupić) podarowałąm takiego pięknego, porcelanowego aniołka (w opozycji do obrazków z aniołem stróżem i mini Biblii :o) wielkości ok trochę większej niż kubek. Kosztował ok 40zł, ale jest piękny - chłopiec ma już 5 lat i codziennie przed snem żegna się z tym aniołkiem i mówi mu dobranoc :D Myślę, że jako pamiątka to eleganckie i na miejscu :)

Gość fhyy
ja kupiłam kiedys dla chrześniaczki biblie dla dzieci i złoty łancuszek z zawieszka, ale mozesz kupic jedno z dwoch

Hm, poki co myslalam zeby sciagnac zdjecie z Faceboka i zamowic portret na Allegro i do tego jakis srebrny medalik, albo bardziej okazaly medalik z grawerem. Chcialam zeby jednak bylo to ciut przydatne, figurek sie boje, bo przynajmniej te co ja dostalam z roznych okazji to zbieracze kurzu

A ja wlasnie kupilam obrazek z aniolkiem taki formatu A4, ale wyszywany I w takiej bardziej ozdobnej ramce. Wszyscy byli zachwyceni.

Gość endles samer
Aha, rozumiem. Moim zdaniem nie kupuj medalików, bo to zadanie dla chrzestnych i babć. Moje dziecko dostało cztery - pewnie je kiedyś upchnie na skupie złota, bo po co mu 4 medaliki? :D Portret to dobry pomysł, ale dodatek.. Pomyślę, jak mi wpadnie coś do głowy to napiszę :P

figurki odpadają... mówiąc szczerze, mnei się podoba pomysł z kupnem jakiegoś dobrego wina i zastrzeżeniem, że dzieciak ma je otworzyć dopiero w dniu osiemnastych urodzin :) myslę, że fajna pamiątka..

Wino - fajna, ale ... boje sie, ze nie dotrwa. :( Moj facet pewnie da kase, ale uparlam sie jak kon, ze nie doloze, bo dla mnie skoro ktos chrzci dziecko, to nie powinien oczekiwac darow natury finansowej. Chrzest i komunia to nie okazje do zbierania datkow, a poza tym chce by dziecko mialo pamiatke. Ja generalnie chce dac jakis mily drobiazg. I portret czy karykatura owszem drobiazg, ale druga czesc prezentu tez bedzie podobna... zwyczajnie nie stac mnie.

Aha, jesli to w czyms pomoze, dzieciak jest plci meskiej :D Obrazek z aniolkiem to moge sama wyszyc. Pytanie czy mi sie chce... Troche pozno sie o chrzcinach dowiedzielismy

Gość do aktywny babsztyl
A moim zdaniem aniołek lepszy niż obraz :o A co myślicie, że zawiesi go sobie i bedzie tak wisiał i wisiał na ścianie? W większości wypadków takie rzeczy kładzie się na szafie i odkurza raz w roku z okazji świątecznych porządków 🖐️ Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie swojego portretu zawieszał we własnym domu, no , moze jak mały bedzie jeszcze mały to tak, ale prędzej czy później obraz i tak trafi do piwnicy, gwarantuję.

To nie dzieciak zawiesza portret, a rodzice, bo chca sie nim pochwalic :) Mojemu facetowi (a ma pod 40) mama zawiesila w pokoju w domu rodzinnym jego portret za dzieciaka i dotad wisi (slodko wygladal :D) A figurki latwo sie tluka, poza tym co dziecku z porcelany? Co do aniolkow, jedynie ten mi sie podoba :P http://allegro.pl/aniolek-3-i2533484272.html Co Wy kupowaliscie na chrzciny?

A myslisz, ze jak bedzie 40-letnim facetem to do domu wezmie porcelanowa figurke aniolka? :D Przychodza mi tez do glowy odciski stopek (ale pewnie juz ma), kalendarz ze zdjeciami (ale na chrzciny nie bardzo) - no i z chrztem ma sie kojarzyc.... biblie pewnie ma.

Gość do aktywny babsztyl
no to jak kupujesz obraz po to, żeby to rodzice sobie go zawiesil to lepiej daj im kasę - co za różnica, prezent i tak dla nich, nie dla dziecka :o I porcelanowego anioła czy inną figurkę jest łatwiej przetrzymać w małym,kartonowym pudełeczku nawet jak masz 40 lat aniżeli obraz, który ni przypiął ni wypiął nie będzie miał swojego miejsca. Jak chcesz, ja tylko twierdzę, że obraz jest totalnie niepraktyczny i jest to prezent dla rodziców, nie dla dziecka 🖐️

Gość Mirka443
oże jakiś album a w nim dedykacja. Byłaby to na pewno paiatka na lata, albo jakas moneta, ale taka kolekcjonerska, kto wie moze diecko w przyszłosci stałoby sie kolekcjonerem? Ja ostatnio monete kupiłam chrzesniakowi na urodziny i był zafascynowany, teraz przegląda http://www.emonety.pl/ i chyba zacznie je kolekcjonować.

Gość gosteczka
Dla maluszka na chrzciny najlepiej kupić jakiś praktyczny i pamiątkowy prezent, na przykład złoty łańcuszek. Ja ostatnio kupiłam tutaj: http://www.e-chrzest.pl/

Gość Marta

A wg mnie fajnym pomysłem jest album z wygrawerowanym imieniem dziecka,datą i miejscowością chrztu . Super pamiątka. Moja koleżanka ostatnio zamawiała taki album z siloo.pl i była bardzo zadowolona z wykonania. 

Gość Calluna 1979

Przestańcie spamować, Tomuś już do szkoły chodzi 😛