Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

ubranko do szpitala dla dzieciątka

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

jak to jest? Czy takie ubranko trzeba miec od pierwszych godzin zycia, czy dopiero jak sie wychodzi z Maluszkiem ze szpitala, wtedy sie go ubiera w jego ubranka, a wczesniej lezy w jakichs szpitalnych?

Gość junnaa
Zadzwoń do szpitala w którym będziesz rodzić. Bo to różnie jest w różnych szpitalach. Zapytaj co potrzeba dla dziecka.

Zależy od szpitala. W moim od razu po porodzie ubierali w moje ubranka. dokładnie mówiąc mąż ubrał. Cały czas nosiła nasze ciuszki. Ale w pokoju ze mną była babka która urodziła miesiąc przed czasem i nie miała nic. Dali dla niej koszule a ciuszki i becik dla dziecka. Ale to wyjątkowa praktyka.

U nas trzeba było mieć swoje ubranka, ale my nie wzieliśmy torby z samochodu i tak się to szybko rozegrało, że mąż nie miał nawet kiedy pójść, więc jak młody trafił na obserwację to założyli mu szpitalne ciuszki. Ale po całej akcji m. zaniósł nasze ubranka i go przebrali. Najlepiej to zadzwon do szpitala (albo odwiedź stronę) i dowiedz się.

zadzwoń i zapytaj. w szpitalu w którym miałam rodzić starszego synka miałam mieć własne ubranka dla niego. w szpitalu w którym go urodziłam zawinęli go w szpitalne pieluszki i rożek. także dopiero na wyjście miałam swoje. w szpitalu w którym rodziłam młodszego ubrali go w szpitalne. jakbym chciała ubraliby w moje, ale zapomniałam wyjąć z torby na porodówce :P byłam tak szczęśliwa że w końcu wyszedł że nie myślałam o tym :) a rano już wychodziliśmy do domu i wtedy przebrałam we własne :)