Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikija

Ile kaw pijecie dziennie?

Polecane posty

Gość mikija

I jakich? Parzone czy rozpuszczalne? Ja często nawet 3 parzone dziennie potrafię wypić :/

Gość riki tiki tak...
Piję dwie rozpuszczalne z łaciatą:) mi dość po dwóch, a lubię bardzo, więcej nie mogę, bo serducho szaleje; jestem niskociśnieniowcem, ale trzecia kawa źle na mnie wpływa, pocą mi się łapy, jestem rozdrażniona, ociężała ...

Gość mikija
No ja też odczuwam te negatywne skutki picia kawy, o których napisałaś. Ale sama nie wiem już, czy tak ją uwielbiam czy już jestem uzależniona :) Ja piję bez cukru i śmietanki -chociaż tyle :P

Gość fjkkl2345678
ja wypijam 2 litry kawy dziennie parzonej -fajne milde z Tchibo- a le doszlo do tego ze przestala dzialac:( nawet po wypiciu 2 filizanek rano nie potrafie sie obudzic, przed spaniem pije jeszcze jedna mala i spie jak reks:D

Gość lijkk
parzoną - jedną rano, bez cukru bez mleka potem po południu drugą - ale staram się z niej zrezygnować. Na razie piję z mlekiem i słabszą niż rano :P

Gość mikija
2 litry ? : o

Dobrze, że ktoś poruszył ten temat w osobnym topiku. Ja leczę wątrobę i cały czas unikałam kawy, sądząc że jest dla mnie zakazana. Od jakiegoś czasu piję znowu, bo wyczytałam, że leczy wątrobę i oczyszcza organizm z toksyn. Ja piję dwie małe (ok. 150 ml) z ekspresu ciśnieniowego, rzadziej rozpuszczalną. Gorzką i czarną. Czuję się po nich dobrze, wreszcie nie jestem taka ospała. Po wypiciu kawy nie boli mnie wątroba, nic mnie tam nie kłuje. Chciałabym wreszczie dowiedzieć się, jak to z tą kawą jest naprawdę?

Aha, ja nie jestem od kawy uzależniona, mogę z niej zrezygnować z łatwością. No więc, jak - pić, czy nie?

Gość mikija
Quazzi ja nie mam pojęcia :/

Gość degffgggggggggd
fuj po kawie jest mi niedobrze. lubie tylko kapuczino,ale nie pije.No moze raz czy tam dwa w miesiacu.

Gość wybierz zdrową dietę i ruch
1 góra 2 ze śmietanką , picie dużych ilości jest niezdrowe bo wypłukuje magnez

Gość wybierz zdrową dietę i ruch
z kafetiery albo ekspresu ciśnieniowego , małe filiznaki

Gość mikija
Więc ja chyba już tego mg w sobie w ogóle nie mam :P Nie odżywiam się zbyt zdrowo, mało owoców i warzyw jem, a kawę cheje jak głupa. Trzeba by było sie zastanowić nad tym.

hmm.. no więc ja pijam jedną dziennie.. jeśli w ogóle. jakoś nie odczuwam takiej potrzeby..

Pije jedną góra dwie dziennie.Pracuje w systemie 12godzinnym więc w biurze jestem już o 5.40 :P I odrazu kawke rozpuszczalną w filiżance z kawką sobie robię :) Jednak jeśli nie wypije z rana kawy to boli mnie głowa.

z mleczkiem miało być hehehe :P Mam półmetek w pracy więc już nie myślę :P trzeba iść kawke zrobić :D

maksymalnie dwie, rozpuszczalne. ale najchętniej piłabym parzoną, tylko lenistwo przeze mnie przemawia ;) swoją drogą, czy są jakieś napoje z guaraną? podobno to zdrowsze od kofeiny w kawie...

Gość yerba mate ma guaranę
chyba oraz kofeinę

Gość kjllloou
ja piję ok. trzech kaw parzonych dziennie, czasem do tego jeszcze wypijam rozpuszczalną,

Gość jedz lody bo odchudzają
parzona ponoć bardziej drażni żołądek , piję 1 z ekspresu ze śmietanką