Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

córka rybaka010

krem przeciwzmarszckowy dla 20latki???

Polecane posty

hej, czy myślicie, że jak zacznę używać kremu przeciwzmarszkowego mając 20lat pomoże mi to na późniejsze lata zycia? Będę miała mniej zmarszczek? jakie kremy polecacie? :)

Gość DGFHJ
kremu nie , ale jakiś bio krem jak najbardziej

Gość fjkkl2345678
zmarszczki nie zaleza od kremu . 1. to geny 2, zdrowy tryb zycia 3. nie palenie 4. mimika twarzy ja mam xx lat i ani jednej zmarszczki, od lat stosuje gimnastyke twarzy i dziennie masaz, do kremu nawilzajacego dodaje pare kropli olejku marchewkowego wymieszam i takowym smaruje twarz, nie wygladam wiecej jak na 38 a mam 54:)

Gość fjkkl2345678
gimnastyke twarzy dziennie rano i wieczorem oczy i usta usta- powtarzasz literki o-u-e tak z 15 razy az poczujesz mrowienie, wtedy wiesz ze dziala, tak samo oczy- zamkni mocno i ruszaj galkami ocznymi w gore w dol i boki napni mocno twarz i rozluzni, twarz jest bardzo umiesniona . po tych cwiczeniach bedzie troche bolalo na poczatku ale pozniej dojdziesz do wprawy nie zajmnie ci wiecej jak 5 min a efekt murowany masaz twarzy - do tego uzywam olejku penaten dla dzieci- naniose na twarz i kolistymi ruchami masuje z dolu do gory, ale to juz po gimnastyce twarzy. u mnie to juz nawyk, nie potrzebuje wiecej jak 10 min dziennie, ale sie oplaci:)

myślę, że niepalenie, nienadużywanie używek wszelkich i unikanie słońca (tudzież stosowanie dobrych kremów z filtrem UV) wystarczy... nie wiem po cóż skórę już uzależniać od takich "poważnych" kremów :/

Gość mmorfozja
Nawilżanie, nawilżanie!

Gość dertowi
Skóra się nie "uzależnia", a pielęgnacja przeciwzmarszczkowa (kremy z wysokim filtrem, antyoksydanty, kwasy) powinna być rozpoczęta jak najwcześniej, bo ona właśnie opóźnia powstawanie zmarszczek i spowalnia starzenie się skóry. Tego, co już się "popsuło" nic poza chirurgiem nie naprawi.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
smiech mnie ogarnia jak babcia lat 54 pisze zewyglada jak 38 latka najwyzej :D nawet aktorki bo botoksie nie młodnieja o 20 lat:D

Gość dfu8vbnm
Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa smiech mnie ogarnia jak babcia lat 54 pisze zewyglada jak 38 latka najwyzej nawet aktorki bo botoksie nie młodnieja o 20 lat hmmmmm a ja autorce tego postu przyznam racje, nie kremy ale tak jak opisala gimnastyka i masaz ma wplyw na cere i dobre geny. co do botoksu po tym sie nie mlodnieje, ewentualnie z twarzy robi sie maska ktora jaszcze smieszniej wyglada jak przed botoksem sama znam kobiete w wieku 48 lat ktora ma figore jak nastka i twarz do pozazdroszczenia i tez nikt jej tych lat nie da, ale to sa wyjatki, mysle ze dobre geny tez swoje robia

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie no ja rozumiem ze kobieta moze wygladaj na młodsza niż jest w rzeczywistosci ale bez przesady, mi nie chodzi o to ze nie mozna wygladać młodziej ale nie o 20 lat, jak ktos pisze takie rzeczy to sie po prostu osmiesza, nawet lifting który daje swietne efekty nie odmładza o 20 lat, a botoks owszem odmładza ale w rozsadnych dawkach bo jak ktos przegnie to wiadomo bedzie wygladał jak monstrum

Ja od siebie mogę polecić, metodę oczyszczania twarzy OCM (Oil Cleansing Method), możesz poczytać o tym w necie, lub obejrzyj filmik w którym dziewczyna całkiem sensownie, objaśnia co i jak. http://www.youtube.com/watch?v=PdFFKZDy7os Ja osobiście, mieszam olej rycynowy (który jest bazowym olejem w ocm) z wingornowym, ale najlepiej, aby każdy dobrał sobie olej który będzie, najbardziej odpowidał jego wymaganiom. Ja początkowo stosowałam oliwę z oliwek. Na noc twarz smaruję olejem kokosowym z kilkoma kroplami olejku rycynowego. Mam kilka przebarwień posłonecznych i olej rycynowy ma za zadanie, rozjaśnić je, z czym sobie całkiem dobrze radzi, wiem, że na większe efekty trzeba jenak poczekać. Smaruję też nim brwi i rzęsy. Polecam też peeling kawowy, z olejami-rewelacja ;] Ciało po takim zabiegu, jest tak gładkie i nawilżone, że nie ma potrzeby, samarowani się już czymkolwiek. Przez wiele lat stosowałam, różnego rodzaju kremy, od najtańszych do tych droższych i muszę przyznać, że nie widziałam jakiś spektakularnych efektów, a włąściwe, nie widziałam, żadnych efektów. Nigdy nie byłam, tak zadowlona ze swojej cery, jak to jest w tej chwili. Olej rycynowy (castor oil) i olej kokosowy,tłoczone na zimno 100%, można kupić w sklepach ze zdrową żywnością, olej kokosowy widziałam też w dansie i tam też można kupić olej winogronowy. Wrzucam też artykuł, mówiący o badaniach na kremach, z którego wynika, że nie warto przepłacać. http://kobieta.interia.pl/uroda/news-drogie-kosmetyki-ktore-nie-dzialaja,nId,409611