Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadameLauernette

Czy pamiętacie magię dzieciństwa?

Polecane posty

Gość MadameLauernette

Wtedy wszystko wydawało się takie niezwykłe. Najdrobniejsza poznawana rzecz była zapowiedzią niezwykłości świata, który łapczywie pochłanialiśmy, ciesząc się nowymi - małymi i dużymi - odkryciami. Jak byłam mała wierzyłam, że umiem latać, byłam wróżką, która czekała na kogoś ze świata "wtajemniczonych". Pamiętam jak, w wieku 4-5lat stałam przy oknie i śpiewałam wierząc, że, usłyszawszy mój anielski głos, przybędzie do mnie książe :) Tyle cudownych wspomnień, fascynujących początków, a potem wszystko okazuje się takie... zwykłe.

Gość patrasekkk
wczoraj ktos w oknie puscil stare kawalki "a ja wole moja mame co ma wlosy jak atrament" i "co powie tata" a ja sie prawie poplakalem:)

Gość MadameLauernette
Ja akurat NIENAWIDZIŁAM Majki Jeżowskiej :D Nie wiem czemu, ale strasznie mnie irytowała. No, ale coraz częściej, kiedy usłyszę jakąś melodię z dzieciństwa, albo poczuję jakiś zapach - rozklejam się :P

Gość patrasekkk
jaka znowu Jezowska? chyba Kukulska

Gość MadameLauernette
A ja wolę moją mamę" to nie Jeżowska? Sprawdziłam aż w google. Jeżowska! Ha!

Gość patrasekkk
ja z kolei nienawidzilem tych chinskich bajek, moje bajki to walt disney i hanna barbara plus wczesniej reksio rumcajs, mis uszatek, bolek i lolek, wodnik szuwarek, wrobelek elemelek, przygod kilka wrobla cwirka itd

Gość patrasekkk
masz racje Jezowska, zagielas mnie :(

Gość a mnie ogarneła nostalgia
ale muzyka z tych chińskich bajek to jest moc

Gość patrasekkk
byl taki program sigma i pi, ale mam traume z nim zwiazana, bo on lecial jakos do poludnia, a to oznaczalo, ze bylem w tym czasie na wagarach

Gość MadameLauernette
Ja też nie przepadałam za tymi japońskimi i chińskimi bajkami, ale jak byłam malutka (miałam ze 3 lata), to oglądałam jakieś "Tygrysie maski" i jeszcze coś takiego z gościem, który zmieniał się w ciężarówkę... Uwielbiałam też cartoon network (wtedy był tylko po angielsku), rocko modern life, szmacianki gałganki, muminki.... Mnóstwo tego było. Ale najlepiej wspominam czas, jak mama mi czytała :) "Marry Poppins", "Za złotą bramą"... i moje ulubione pisemko "JUŻ CZYTAM"!!! Do tej pory czasem czytam :P

Gość MadameLauernette
ja pamiętam sobotnie poranki z disneyem na tvp1 :) Uwielbiałam to! A w szkole nie wagarowałam :P

Gość patrasekkk
moje ulubione pisemko to byl Swiat Mlodych, pozniej Popcorn i Bravo, a Marry Poppins to moj ideal kobiety, chcialbym miec kiedys taka zone, jak zmienie zdanie co do kobiet:)

sigma i pi czyli przybysze z matplanety też mieli zajebistą piosenkę na początku

Marry Poppins????to który Ty jesteś rocznik?

Gość MadameLauernette
Hahaha, ja chciałam mieć taką nianię :P A co do pism, to jeszcze lubiłam komiksy - nie tylko "Kaczora Donalda", ale też "Batman", "X-Man", "Spiderman" i "Superman". Wtedy miały jeszcze taki surowy charakter lat 80. Ech... co za czasy! A jak miałam 8lat, to sie zakochałam w Robercie Redfordzie i, jak dotad, nikt mu nie dorównał... :P

Gość patrasekkk
widze ze masz fetysz melodii, ja akurat nigdy na to nie zwracalem uwagi, bardziej na postaci

Gość MadameLauernette
Ja 1990 :)

Gość MadameLauernette
Marry Poppins jest ponadczasowa! I lubiłam, jak mamcia mi czytała :D To był taki fajowy rytuał. O, a z moim bratem bawiliśmy się, że krzaki to nasze bazy, czasem byliśmy podróżnikami, a czasem zmuszałam go do zabawy w siostrzyczki i wtedy zakładał moje spódniczki :D :D :D

to jesteś młodsza niż ja. a z tych komiksów to najlepszy był Punisher, choc byłem jedynym dzieciakiem na dzielni, który się nim jarał. a pamiętacie serię książeczek Poczytaj mi mamo?

w krzakach to się siku robiło, jak się w czasie zabawy nie chciało do domu wracać

Gość patrasekkk
z komiksow tytus romek i atomek i myszka miki i kaczor donald

Gość patrasekkk
jak mi znajdziecie kobiete jak Mary Poppins to zmienie zdanie co do zostania starym kawalerem:)

Gość MadameLauernette
Ja nie pamiętam "Poczytaj mi mamo" :( A Wy, który rocznik?

Gość MadameLauernette
patrasekkk, najpierw znajdź mi mężczyznę jak Robert Redford! Szkoda, że jest taki stary i że się jeszcze nie poznaliśmy :P

Tytusa i Romka miałem tylko 2 odcinki. Myszka i Kaczor a jakże. Ale najlepsza była później polska wersja Kaczora, z tymi wszystkimi gadżetami

Gość MadameLauernette
Pamiętam grabiąca grabę grabaża. Nie wiem jak, ale ona na serio grabiła!!! Albo lepulce larwulce, z takich ciekawszych dodatków

Gość patrasekkk
ja mam 21:) znaajdz mi Mary Poppins, prooooosze:) Redford? ten stary rudzielec? ale masz gust

tak, ale graba się szybko brudziła i wtedy była bezużyteczna 86

Gość MadameLauernette
Ty chyba muwisz o kaczej łapie. Graba była plastikowo-tekturowa :) . A Redford jest przystojny i czarujący! Co do Marry Poppins - chciałbyś, żeby Twoja kobieta latała na parasolu?