Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gospodyni z pestek dyni

Przekąska na imprezę

Polecane posty

Co podajecie na przekąskę podczas imprezy w ten czas upałów ? Proszę o pomoc, bo pomysłów brak no i i ten upał !!!

Gość rtp octp t4
jakies sałatki albo warzywa na desce (marchewa pomidor cebula seler naciowy itp) a do tego dipy; jakies pomidorki nadziewane ( w środku warzywa z feta np) lub ogórki (z wydrązonym srodkiem) i z jakims prostym farszem (kurczak drobno posiekany i przesmazony z cebulka czy jakis pomidor kukurydza itp) krążki z cukini smazone lub pieczarki (ciasto : maka woda jajko i rózne przyprawy); papryka zapiekana z mięsnym farszem

Gość rtp octp t4
i jeszcze jedno!! jesli jest wódla czy piwo- stary dobry pomysł- ogórki małosolne i cheleb ze smalcem;);

Taak Dzięki za dobre chęci, ale raczej nie wiele mi to pomogło :( jakies pomidorki nadziewane ( w środku warzywa z feta np) lub ogórki (z wydrązonym srodkiem) i z jakims prostym farszem (kurczak drobno posiekany i przesmazony z cebulka czy jakis pomidor kukurydza itp) JAK TO ZROBIĆ ?

Gość chipsy krakersy słone paluszki
jakieś warzywa,koreczki.

Odpadają jakieś tam bzdety typu krakersy i paluszki ( sorry) Tu chodzi o imprezę na poważnie, 70 lecie mojej teściowej i to właśnie JA mam przygotować przekąski 😭 OSZALEJĘ !

Gość rtp octp t4
jezu, japrostsze co moze byc!! ;( kroisz w kostke pomidora (najpepie spazony, wówczas ładnie schodzi skórka, bez miąższu i pestek), ogórka, szczpiorrek, cebulka, koperek, rzodkiewka... cokolwiek... Dodajesz albo sól i pieprz oraz majonez albo sama fete i ładujesz do pomidora ( ścięty czunbek, pomidor łyżeczką wydrążony w środku. To samo moze byc w ogórku. Jesli farsz mięsny- drobno posiekany kurczak,przesmazony z cebulką oraz przyprawą (np do gyrosa) a do tego dowolne warzywa (np kukurydza z puszki- wszystko wymiezane, podduszone. Taki farsz np taksze do pomidora czy ogórka. Cukiniapokrojona w plastry, posypana przyprawami (lub większe pieczarki). Zrobic ciasto do którego tez jakies przyprawy i zioła (dowolne) obtoczyc w nim warzywa i na patelnie (lub dodatkowo w byłce tartej).

Gość aaarwena
ja pieprze ale stara masz tesciowa

Gość rtp octp t4
eeeee, na poważne przyjecie to cos bardziej eleganckiego.. nie mam teraz czasu ale multum tego w necie. Proponuje np kalafior nadziewany miesem mielonym;) albo małe koteciki z siekanego drobiu (posiekane mieso z fileta kurczaka, starkowany ser, mąka jako- wszystko wymieszac w misce)- dodac przyprawy, naierac mase łyżka i na patelnie- smazyc na łżoty kolor

rtp octp t4 O widzisz moja droga to już zabrzmiało całkiem wykonalnie :D Dziękuję 👄 aaarwena A Ty masz pewnie 30 latkę :D

Gość aaarwena
nie no moja jest stara (50) ale twoja to juz prawdziwy hardkor 🖐️

aaarwena Temat nie o tym ... A skoro ironi o wieku teściowej nie dostrzegłaś to znaczy, że faktycznie masz naście lat :p