Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalka13

Czy robić test czy zaczekac??

Polecane posty

Gość Natalka13

Witam! Mam problem a mianowicie jestem 3 dni przed terminem miesiączki i prawdopodobieństwo ze jestem w ciązy jest niemałe ponieważ stosunek przerywany to zadna antykoncepcja... Chcialabym jak najszybciej dowiedziec sie na czym stoje czy jestem w ciazy czy nie i niecierpliwie sie zeby zrobic test szybciej tym bardziej ze moje objawy takie jak sennos, brak koncentracji zawroty glowy, ślinotok jak i bolace sutki coraz bardziej daja o sobie znać...

Gość niuu
odczekaj i zrób kilka dni po terminie jeśli okres nie nadejdzie.

to nie sa zadne objawy ciązy tym bardziej ze jestes przed terminem miesiaczki objawy pojawiaja sie 2 tygodnie po terminie miesiaczki i sa to białe upławy a potem mozesz odczuwac bóle piersi itd zaczekaj jescze a najlepiej jakbys zmierzyła temperature jesli w dniu miesiaczki bedziesz miec poniezej 37 c to nie jestes w ciązy

Gość Natalka13
Bedę musiałą przestać sie denerwować i uzbroić w cierpliwość trochę już zaczynam panikować...

Gość Natalka13
Nie zgadzam się co do tych objawów... Moja siostra jest po 2 ciążąch i miałą objawy jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki pamietam ze najbardziej wtedy miala problem ze ślinotokiem w nocy...

Gość niuu
u mnie był ból piersi jak nigdy wcześniej więc myślałam że staranie przyniosło efekt. A okres nadszedł co do dnia. CZekaj więc.

Gość No i wiemy skąd u ciebie
takie objawy.Sugerujesz się siostrą i twoja psychika zaczęła działać!Tzn-siostra miała to jak też tak pewnie będę miała i sobie uroiłaś.

Gość Natalka13
Nie zostaje mi nic innego najwyraźniej...Chociaż zawsze przed miesiączka moje piersi robiły sie wieksze i bardzo bolały... teraz mam tylko twarde i bolące sutki...

Gość niuu
Jak pisałam miałam ten niezwykły dla mnie ból piersi a ciąży nie było. Natomiast gdy zaszłam w kolejnym cyklu to wszystko wskazywało na okres a tu niespodzianka ciąża.

Gość Natalka13
Nie myślałąm o tym wczesniej ze siostra tak miała dopiero jak zobaczyłąm ten wpis... Chociaż to ze przez nerwy dzieją sie ze mną rózne rzeczy też jest wysoce prawdopodobne...

Gość ;;;;ASIA;;;;
zaczekaj , mi się 3 dni opóźnia i nie panikuję , zrobię jak nie dostanę 7 dni od terminu , przed terminem @ nie warto robić testu

Gość Natalka13
Wiem że nie warto jednak ciekawość moja i niepewność jest coraz bardziej nie do zniesienia...

nie panikuj. po pierwsze - moja córcia tez jest ze stosunku przerywanego więc jak widzisz ta metoda się nie sprawdza, więc trzeba zainwestować przynajmniej w prezerwatywy, a najlepiej jak pójdziesz po tabletki do ginekologa... to naprawdę nic strasznego. a po drugie twoje "objawy" to strach przed ciążą , musisz poczekać na okres a jeśli go nie będzie dopiero wtedy zrób test. nie ma co sie martwić na zapas :-)

Gość moim zdaniem jest tak
jeżeli nie szkoda Ci kasy na testy możesz spokojnie zrobić, niektórym kobietom wychodzą testy przed @. Możesz tez zrobić beta hcg i będziesz już pewna w 100%. Ja w obu ciążach miałam objawy jeszcze przed terminem miesiączki, tak więc nie można sie sugerować tym co piszą tu inne kobiety :)

Gość ;;;;ASIA;;;;
wynik może nie być jeszcze wiarygodny więc po co ? może być negatywny ( małe stężenie hormonów) a za 3-4 dni juz pozytywny - lepiej poczekać aby mieć pewnośc trafności wyniku , ja czekam dalej a też mnie kusi :)

Gość Natalka13
Staram się już nawet nie palić papierosów żeby nie zaszkodzić fasolce jak by sie jednak okazało... Nie lubię nie wiedzieć na czym stoje... :( Nie ukrywam to nie byłoby planowane poczęcie ale nie darowałabym sobię gdyby cos sie zlego stało przez np moje palenie...

Gość niuu
U mnie dwie ciąże i dwa razy zero objawów niż w zwykłym cyklu przed okresem. Chcesz to rób test choć ja dwa razy robiłam w ciaży testy i oba były po tygodniowym spóźnieniu dopiero.

Gość ;;;;ASIA;;;;
zrób betę jak już ktoś tu polecił - wyjdzie na 100%

Gość niuu
No to zachowuj się tak jakbyś była w ciąży i będzie ok, a z testem zaczekaj bo co nagle to po diable.

Gość Natalka13
Brałam kiedyś tabletki ale bardzo mi nie służyły wiec musiałąm odstawić po pół roku... Muszę sie chuba trochę uspokoić bo nic dobrego z tego mojego ciągłego myślenia nie ma...

Gość Natalka13
Mmy weekend wiec robic bete mogłabym w poniedziałek... no moze gdzies udalaby mi sie zrobic jutro wiec i tak musiałabym czekac do poniedziałku... Poczekam kupię test a jak dalej nie bd @ to zrobie bete

Gość niuu
To rób skoroś taka niecierpliwa.

Gość Natalka13
Tak to niezaprzeczalnie jedna z moich wad- brak cierpliwości...

Gość niuu
To się przygotuj że w ciąży stale się na coś czeka i to przez długie miesiące. Więc może warto już teraz zacząć ćwiczyć cierpliwość. ;)

Gość Natalka13
Jak mam świadomość ze czekanie ma jakiś głebszy sens to wtedy godzę sie z losem ale masz racje trzeba zacząc trenować...przyda sie to nie raz pewnie w zyciu... :D Chociażby w naszych wspaniałych kolejkach do specjalistów...

Gość zapewnoeeeeee
a jak bedziesz sie starac nie daj boze kilka lat? tez bedziesz robic testy co miesac przed@?:O

Gość moim zdaniem jest tak
będzie robiła kiedy będzie chciała. ludzie o co chodzi? Jakbym sie starała tez bym pewnie z ciekwości robiła co miesiąc przed @ i w dupie bym miała co kto o tym sądzi.

Gość Natalka13
Oby mnie to nigdy nie spotkało... Dziwi mnie ze kobiety które nie chcą a nawet nie powinny mieć dzieci zachodzą w ciąze od tak sobie przez pomyłkę... A kobiety ktore chcą i jak najbardziej na to dziecko zasługują starają się latami... Zero sprawiedliwości...

Gość to jest wolne forum a skoro
autorka zadaje takie pytania muis sie liczyc z roznymi opiniami itsd itd wiec ty wyzej zamknij ta jadaczke bo nikt cie o zdanie nie pytal

Gość Natalka13
Spokojnie dorgie panie przeciez nie chce sie tu kłocić szanuje wypowiedz kazego jesli jest ona z pisana z szacunkiem do mnie i do wszystkich po to chyba własnie jest forum... żaby kazdy pisał to co mysli...Tak mi się przynajmniej wydaje :P