Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajjjjajjajaj.

problem z tesciami,czy mam sie czuc winna?

Polecane posty

Gość jajajjjjajjajaj.
no i faktycznie.Napisala wczoraj do meza ze rano zanosi papiery zeby zalatwic pozyczke a wieczorem wyjezdza nad morze. ha...tylko ta pozyczke zalatwia juz chyba z rok i ciagle cos nie tak,a to brakuje jednego swistka,a to odmowa,a to trzeba czekac cos doniesc.i tak to sie ciagnie.Ale nad to morze wyjezdza. Maz z nia gada no ale tak jak pisalam wczesniej to co ma innego zrobic,nie wyciagnie z gardla jej tej kasy.

Gość ***sowa***
i to tak właśn ie jest , bądź tu dobra :((( wniosek z tego trza dbać o własną d...

Gość kochanka Franka
tesciowie maja samochod? niech go sprzedadza i ureguluja dlug

Gość jajajjjjajjajaj.
nie maja

Gość Współczuje takich teściów!
Nigdy nie byłam w takiej sytuacji i chwała Bogu.Teściów mam w porządku,ale gdyby mnie poprosili o pożyczke z banku w życiu bym na to nie poszła! Moja siostra chciała żebym Jej tylko podżyrowała i też się nie zgodzilam chociaż jest wyplacalna i uczciwa.Pomogli Jej nasi Rodzice i już dawno sama spłaciła kredyt. Przez to trochę ostudzily sie nasze relacje,ale rodzice postawili nas do pionu i jest wszystko OK! Życie pisze różne scenariusze i może być różnie.Teraz są czasy niepewne więc nie można nikomu ufać- niestety! Ja taką @ zgłosilabym do prokuratury,dopiero by trzęsła portkami! Twój mąż też dupek,dlaczego nie postawi sprawy na ostrzu noża,mimo że to rodzice!? Przeciez masz swoją rodzinę i tez musisz dać jeść dzieciom!:0

Gość jajajjjjajjajaj.
no utwierdziliscie mnie w przekonaniu,ze nie powinnam czuc sie winna,tylko tesciowa tego chce.Moj maz tez dupa troche jest.Dzis bylam w pracy to oni przyjechali do nas,maz mi to powiedzial przez tel.to mu napisalam ze ona ma jeszcze czelnosc do mnie przychodzic i wogole a on na to zebym dala spokuj.Tak lajtowo,na luzie... oni byli na zakupach,jutro wyjezdzaja a ja 3 dni temu wzielam z wyplaty 400 zl zeby ich splacic....

Gość JadziaG
W takim razie to juz sa jawne kpiny z Was. Oni jada nad morze a Wy splacacie ich dlugi. Ja bym urwala kontakt, niestety ale widze ze tu nic innego nie pomoze. Maz pewnie nie bedzie chcial tego zrobic, ale Ty mozesz. Ja tez mialam problemy z tesciami(inny rodzaj-nie finansowe) i urwalam z nimi kontakt na ponad rok. Sytuacja sie poprawila, zaczeli mnie szanowac. Nie wiem czy u Was to by cos pomoglo, ale mysle ze taki wstrzas by im dobrze zrobil. Nie odwiedzac ich, nie przyjmowac u siebie.Jak maz chce niech jedzie sam-ale sam a nie z dziecmi. (wiem ze nie robi sie z dzieci karty przetargowej ale zycie jest jakie jest i czasem trzeba) Musisz pokazac ze Cie obrazili. Ja rozumiem ze moga nie miec za co splacic dlugu, ale beztroskie wyjazdy i zakladanie, ze Was stac na te kilkaset zl miesiecznie to jest chamstwo.

Gość jajajjjjajjajaj.
juz wrocili z walacji....a ja w duchu zadowolona,bo nie mieli pogody.I jeszcze chcieli kase pozyczyc bo nie maja,haha. Wzielam meza na rozmowe,powiedzialam mu dosadnie co i jak,on pojechal do nich i powturzyl im moje slowa....w koncu sie postawil.Oni powiedzieli ze na poczatku wrzesnia ma przyjechac to oddadza nam za rate.Zobaczymy jak to bedzie.Puki co nie odzywam sie z tesciami wcale.

Gość dabtta
Twoja teściowa to niezła manipulantka - umie innych sobie wokół palca okręcić. I jeszcze w poczucie winy wpędzić. Nie daj się.

Gość a mnie zastanawia jednoooooo
A na co wzieli ten kredyt??Na Wasz slub??Czy dla siebie na wydatki??Bo cos mi sie wydaje, ze na slub zeby pomoc...??

Gość na co było im potrzebne
tyle pieniedzy!! i Ty jeszcze będziesz im splacac 24tys???

Gość jajajjjjajjajaj.
nie na slub....po slubie jestesmy juz 10 lat a kredyt wzielismy jakies 3 lata temu.Tak,na ich wydatki.Mieli do splaty cos tam,my wzielismy z tego ok 2000 zl dla siebie a reszte oni.I umowilisny sie ze co niesiac bedziemy im dawac czesc kasu zeby splacic ten nasz bo tesciowa miala wszystkie papiery i przelewy do splaty.No i dawala jej jakies 50 zl rzez chyba pol roku zeby splacic nasza czesc.No ale tyle ile juz splacilismy z naszych to...hoho...bedzie troche a to jeszcze duze odstetki do tego...i tak to sie ciagnie.

Gość jajajjjjajjajaj.
nie 24tys.Kredyt byl 10tys,po poltora roku kiedy nie splacali wzrosly odsetki i trzeba bylo oddac cos ok 16tys...od tamtego czasu my to splacamy.