Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O.n.a.22

Czy możliwe jest częściowe obrzezanie?

Polecane posty

Gość O.n.a.22

Pytam, ponieważ mój Chłopak nosi się z takim zamiarem. Twierdzi, że nadmiar napletka sprawia mu dyskomfort. Mi osobiście to nie przeszkadza, ale to w końcu Jego ciało... Jaka jest prawidłowa długość napletka? Czy coś w rodzaju 'trąbki' na końcu o długości ok. 2cm przy pełnym wzwodzie można uznać za normalne? Zaznaczam, że to mój pierwszy Chłopak, więc nie miałam wcześniej porównania. Wiem też na 100%, że nie ma tzw. stulejki, bo schodzi mu bez problemu, tyle, że nie tak jak opisują w różnych źródłach medycznych, czy wikipedii, że sam, tylko trzeba to zrobić ręką.

Gość AlfaiOmega81#1
żołądź powinna byc całkowicie odsłonięta jak p* stoi, zobacz sobie "ci index" (gogle) tak cos od 1-5 "when hard"

Gość Perw w przelocie XV
" żołądź powinna byc całkowicie odsłonięta jak p* stoi" Kto Ci tak powiedział? Autorko jeśli nie ma problemu ze ściągnięciem napletka to wszystko jest ok. Ponieważ Twój partner nie ma stulejki to będzie musiał wykonać zabieg prywatnie, więc będzie mógł sobie zażyczyć ile skóry mają mu ściąć.

Gość jest możliwe tylko bez sensu
pozbywać ssię zakończeń nerwowych w napletku, to trzeba byc żydem albo muzułmaninem, czyli kompletnym idiotą

Gość Poradnik z Poardnikowa
Może nie mieć stulejki, ale może ma za krótkie wędzidełko? To miejsce połączenia skóry z trzonem penisa, bardzo wrażliwe podczas orala. Wtedy, gdy ma za krótkie wędzidełko, skóra może nie schodzić całkowicie z penisa. Z czasem narasta ból, bo krótkie wędzidełko nie boli, ale zaczyna podczas seksu nadrywać się bardzo delikatnie, robią się mikro blizny i z czasem ból narasta. Po jakimś czasie trzeba użyć skalpela. Ja tak miałem, mimo, że współżyłem regularnie wędzidełko skracało się coraz bardziej. W zależności od stopnia skrócenia czasami wystarczy podciąć wędzidełko, ale to powinien ocenić lekarz specjalista. Z tego co wiem, często ta dolegliwość występuje po przebyciu jakieś infekcji już bardzo dawno temu, może być wrodzona, z nieużywania przez długi czas penisa do tego do czego został stworzony.

Gość Poradnik z Poardnikowa
Acha, uważajcie też na chirurgów, albo urologów, którzy takie zabiegi robią. Cwaniaki chętnie proponują i wycinają cały napletek, bo to szybko, łatwo, prosto i kasa ta sama, a przy cześciowym, jest więcej roboty i ewentualnych powikłań.