Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytamm zzz ciekawościii

ile miałyście lat jak świadomie zdecydowałyście się na pierwsze dziecko?

Polecane posty

Gość mamusiasynusia;)
ja się nie specjalnie starałam bo przy pierwszej owulacji i sexie bez zabezpieczenia się uadło ;) akurat dwa miesiące przed moimi 23 urodzinami, u mnie luzik miałam stabilną pracę swoje piętro w domu, mimo że mieszkam z rodzicami nikt mi się nie wtrąca a nawet jest oszczędniej bo mamy wspólną kuchnie i obiady robimy na zmianę, nie miałam odłożonych pieniędzy wszystkie potrzebne rzeczy dla dziecka kupowałam co miesiąc przy wypłacie coś innego, nie wyobrażam sobie mieć później dziecka teraz jestem pełna energii a nie wiem jaka bym była po 30stce nie obrażając nikogo ;) wiadomo że im później tym może nas więcej problemów czekać związanych z zajściem i całą ciążą.

Gość Gosia00056
32 udało się w 4 cyklu starań, urodziłam mając 33. Pierwsze i jedyne dziecko

Gość dziwne toooooo
później tym może nas więcej problemów czekać związanych z zajściem i całą ciążą. hmm a skad ta dziwna teoria??? mozna miec 20-25 i tez miec problemy znam osobiscie takie pary i to powazne problemy z zajsciem a ja znam takie ktroym sie udalo w wieku 30 lat badz po 30-tce dziwne teorie:O

Gość Liliana 1982
28 i udało sie za 1 razem

Gość ategowniarydajace
o proszę jakie dojrzałe, a gdzie te siksy 16-20 letnie

Gość mamusiasynusia;)
dziwne toooo co cie tak dziwi, nie od dzis wiadomo że rodząc po 30stce czy przy 40stce jest więcej zagrożeń, a kobieta ma coraz mniejsze szanse na zajście w ciąże z wiekiem, co bedę tłumaczyć biologię, mam koleżanki po 30stce i robiły duzo więcej badań w ciąży ze względu na wiek już nie mówię o większym prawdopodobieństwie urodzenia chorego dziecka np z zespołem downa można wymieniać do rana przykłady, teraz jest modne mieć dziecko później bo się strasznie dorabiają i szaleją jak długa się da i nie są takie osoby wcale gorsze od tych co mają dzieci wcześniej to akurat sprawa indywidualna. Ale nie pieprz mi tu że źle piszę bo chyba nie kumasz o czym pisałam

Gość mamusia synusiaaaaa
28 lat :-) teraz mam 31 i mysle o drugim :-)

Gość lamtarnantatakaa
mamusia synusiaaaaa tylko nie pisze ze masz 31 lat i starasz sie o drugie bo ci mamusiasynusia;) napisze ze to za pozno bo jestes po 30 tce:O

Gość mamusia synusiaaaaa
niech pisze :-)

decyzja byla jak mialam 28 lat, zaszlam od razu, urodzilam majac 29, po 2 latach decyzja o drugim dziecku, tez zaszlam od razu....

Gość mamusiasynusia;)
czytać tępa nie umiesz ze zrozumieniem! każdy ma dzieci kiedy chce i to sprawa indywidualna, co mnie to obchodzi niech sobie robią dzieci nawet po 50tce ja nie zamierzam.

Gość do tej madraliiii
mamusiasynusia;) jest duzo kobiet którym sie udaje po 30 -tce bo staraja sie latami o wymarzone dzieciatko i nie musza sie tym chwalic na prawo i lewo ze maja dopiero po 30 tce nie z wlasnego wyboru!!!!!tylko z nie mogli bądz sie leczyli sama jestes tępa!!!! i sama czytaj co piszesz!!!!!

Gość mamusiasynusia;)
debilki tu siedzą co czytać nie umieją no nawet nic nie można napisac bo stare pruchna bezpłodne się burzą i puszą na jedno zdanie że można mieć problemy po 30stce z ciązą i zajściem jakby to prawdą nie było, naskakujcie na matki bo same nie możecie mieć to chore

Gość pirulina
31 lat po 2 latach starań

Gość pirulina
bomąż zwlekał..ja chciałam wcześniej

Gość do tej madraliiii
a kot powiedzil ze ja jestem stara i bezplodna?? tu sie mozesz zdzwic bo mam dzieci nauczc sie czytac ze zrpzuimieniem bo nie bardzo zrozumialam co ja napisalam::D

Gość do tej madraliiii
i to pisze matka hahahaha:O biedne dziecko!!!! ma mamusie która kultury za grosz nie ma i na dodatek jest malo kumata !!! mamusiasynusia;) ja pie**ole ile jeszcze takich tematów będziecie zakładać, trzeba było myśleć przy seksie a nie teraz na kafe się pytac czy jesteście w ciąży, co my tu jasnowidzki?? z kulą siedzimy przy kompie?? najpierw poczekaj na okres a jak go nie będzie to zrób test, proste, jak to były twoje dni płodne jest szansa ale jak facet nie skończył w tobie są małe logiczne, na biologii o tym uczą ehhh i co niby ma kobieta czuć po kilku dniach jak ledwo plemnik się zagnieżdża

Ja mialam 19 lat gdy zaczelam sie starac. Pracowalismy oboje i mieszkalismy na wynajmowanym malym mieszkaniu. Czy sie udalo ? Nie.

Gość noja z tych starszych
36 lat udało sie za 1-szym razem razem

Gość Ahosiczzzzka 23
Moje dziecko ma roczek. Zdecydowaliśmy się z mężem jak miałam lat 21 ale rok nie wychodziło i w koncu wyszło jak miałam 22. Mąż miał 27. Wynajmowane mieszkanie ale domek w budowie powolutku ale bez kredytów. Plusem to że własną działkę mieliśmy w spadku.Nie byłam zwolenniczką rodzenia bliżej 30stki niż dalej.

Gość może im
ja miałam 16 lat :) teraz dziecko ma 6 lat :) i jestem przeszczęśliwa. Mąż miał 20 lat

Gość Ankaaaa90
zdecydowałam się mając 18, urodziłam w wieku 19lat. Obecnie mam 22lata a mój kochany Synek 2,5 roczku:)

Gość Ankaaaa90
starania 2 miesiące, byłam już zaręczona, mieliśmy ustalona datę ślubu etc.

Gość do może im
oż, kuźwa, 16 lat i ty już wiedziałaś jak rozkładać nożyska, dobra jesteś w tych kloccka, a ile klas szkoły skończyłaś, am oze patologia z pokolenia na pokolenie