Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniii

swędzenie odbytu

Polecane posty

Gość maniii

Mam uciążliwy problem, ostatnio miałam grzybice, którą chyba wyleczyłam, ale dokucza mi od kilku dni niemiła dolegliwość. Po wypróżnieniu bardzo mocno swędzi mnie odbyt, mija to po okolo 10 -15 minutach, ale tak chyba nie powinno być. Co może być przyczyną czy to grzybica czy coś innego? Bo w sumie nie swędzi cały czas tylko właśnie po wypróżnieniu

Gość maniii
Dodam,ze od tygodnia stosuje maść triderm to może mieć jakiś wpływ?

Gość Olanula
Stosowałam triderm, a jestem alergikiem i żadnego uczulenia czy swędzenia nie miałam. Myślę że powinnaś iść do lekarza, jeśli to nadal grzybica to przepisze Ci przeciwgrzybiczny lek doustny. Po przeleczeniu nie zapomnij o probiotykach, w Twoim przypadku najlepiej przyjmować doustne żeby ochronić pochwę i układ pokarmowy. Mogę Ci polecić provag, zażywałam go już nie raz i zawsze byłam zadowolona.

Gość manii
wlasnie ja mialam lek doustny i 'dowcipny' :P i biore od 10 dni lacibios femina, ale ten dziwny objaw mam dopiero od kilku dni. w razie czego odstawilam triderm moze to przez niego

umyj się po takiej wizycie w toalecie, możesz też posmarować to miejsce provag żelem, łagodzi swędzenie, powinno pomóc, możesz też zapytać farmaceutę co poleca na taki objaw

Gość agula8
mozliwe że nie doleczona grzybica-dobrze że bierzesz probiotyk doustny bo on też kolonizuje odbyt-ja też biorę przy leczeniu grzybicy tyle że provag.A swędzenie może byc tez objawem hemoroidów.

Gość na mój rozum
to szczelina odbytu

Gość Betty Q
Ja tez bym obstawiala na niedoleczoną grzybice lub efekt uboczny antybiotyków. Probiotyki doustne typu provag powinny pomóc, tak jak napisano wyżej. A dodatkowo mozesz smarowac sie provag żelem, nie ma to jak wzmocnione siły obronne.