Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajoajo

ciaza bez wytrysku

Polecane posty

Gość ajoajo

Od 2 miesiecy nie biore tabletek anykoncepcyjnych..a bralam je 2 lata, przestalam ze wzgledu na zmiany w moim organizmie..non stop zmiany nastroju, wzrost wagi (ogromny) ok. 3kg co miesiac... Teraz jest o wiele lepiej,mimo ze nie biore ich dopiero 2 miesiace,lepiej sie czuje i o dziwo chudne :) Problem w tym ze ostatnio @ spozniala sie o 3 tygodnie, teraz znowu leci 2gi tydzien z ta roznica ze uprawialam seks z moich partnerem z gumka a potem bez,lecz nie doszedl (we mnie) moze nie jedna z was sie teraz zasmieje ale ja sie martwie, powaznie. Ostatnio czyli pare ok.tydzien temu kochalismy sie bez gumki i mimo ze nie doszedl mowil co chwile ze juz jest o maly wlos...ze juz zaraz do tego dojdzie...Wiec zwolnilismy tempo i jakos tak robilismy to dalej..Dosc dlugo.. Tlumaczylam sobie ze nie zajde w ciaze bo przeciez nie dojdzie do wytrysku..i owszem nie doszlo ale teraz glupia mam obawy ze moze jednak byla jakas szansa ze doszlo do zaplodnienia... Prosze dziewczyny powiedzcie mi moze chociaz czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji i jednak ZASZLA w ciaze... Docenie wasze wypowiedzi. Z gory dziekuje !

Gość patrzę i nie wierzę!!!
teoretycznie jest taka możliwość, że zaszłaś w ciążę, bo już przed wytryskiem wydobywa się substancja, w której znajdują się plemniki. jeśli trafiło akurat w owulację, to jakaś szansa jest. praktycznie jest to mało prawdopodobne, o ile rzeczywiście wytrysk był "poza tobą". najbardziej prawdopodobne jest to, że twój organizm szaleje po odstawieniu tabletek i jeszcze się wszystko nie unormowało - stąd opóźnienie okresu. a tak na marginesie - skoro nie chcesz zajść w ciążę, to nie uważasz, że ryzykowne jest współżycie bez zabezpieczenia? pomyśl o tym, bo szkoda nerwów.

Gość ajoajo
moze to zabrzmi glupio ale chcialabym..chcialabym byc w ciazy i miec dziecko,sytuacja tez na to pozwala...Lecz obawy zawsze sa,zreszta pale, czasem pije...Chcialabym wiedziec cos wiecej a na test jest napewno za wczesnie.. zauwazylam tez ogromny apetyt. jak nigdy i dokuczliwe zgagi...Kazdy chce wiedziec na czym stoi

stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji, bo w płynie który wydziela się przed wtryskiem już są plemniki.. więc masz jakieś tam szansę na ciążę... najlepiej zrobić test/ przynajmniej 2 testy. ale taki opóźniający się okres to może być wina odstawionych tabsow właśnie, więc nic nie jest przesądzone..