Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sobota imieniny kota....

płacz dorosłej kobiety z powodu błachostek

Polecane posty

tak mam i wkurza mnie to. o co chodzi? jak koleżanka mi się żali, że ma złego męża to mi się płakać chce, jak mnie ktoś w robocie wkurzy to też itp. czy to jakaś nadwrażliwość???

Gość Aoi Sora
Chyba tak ale, może to tylko hormony związane z cyklem.

Gość Panna* *MAM_ TO_ W_ DUPIE
a jak ktos pisze błachostka zamiast błahostka to nie chce ci sie płakać?

Gość to nie tak przecież
Może to hormony. A może tak jak ja reagujesz w ten sposób na przemęczenie. Mi w ten sposób organizm daje znać, że sobie nei radzi ze stresem i potrzebuej odpoczynku.

:) oooo, rzeczywiście zrobiłam błąd ortograficzny. Stwierdzę z rozbrajającą szczerością, że myślałam, że tak się pisze ;p

Gość manio ciekawski =)
Za rozbrajającą szczerość, też się rozpłaczę, specjalnie dla Ciebie 😭 :classic_cool: A na temat powiem tak: psychika człowieka to system naczyń połączonych. Płaczesz bo: - jesteś nadwrażliwa - bardzo empatyczna... Ale dlaczego tak jest? To następny stopień, który powstał na poprzednim i prowadzi gdzieś głębiej... To wymaga przemyślenia, dobrej samoobserwacji. Jakaś książka psychologiczna, może pomóc w ocenie przyczyn.

manio ciekawski =) i dzięki za konkretną odpowiedź. wiem, że każdy ma jakąś tam przeszłość, jakieś wydarzenia, które odciskają na nas piętno... Ale nie każdy ryczy z powodu błahostek.... PS. stresuję się teraz, że znowu zrobię błąd :)

Gość Panna* *MAM_ TO_ W_ DUPIE
ludzie płaczą z różnych powodów - ze szczęscia -ze wzruszenia -z żalu -z bezsilnosci -ze złości (patrz punkt wyżej) - z bólu - ze strachu (np. jak przestraszysz małe dziecko to ono się rozpłacze) co do ciebie najbardziej pasuje?

zdecydowanie płaczę z trzech powodów: - najczęściej: ze wzruszenia - czasem : z poczucia swojej beznadziejności - z bezsilności

Gość manio ciekawski =)
Nie każdy ryczy z powodu błahostek. Nie każdy denerwuje się duperelami, a ja się denerwuję błahymi sprawami, chociaż nikt tego nie zauważa, jednak to mi bardzo przeszkadza. Przyczyna? Oj! Długo by o tym opowiadać, bo to całe moje życie, dzieciństwo. Jeśli nie przeszkadza ci to za bardzo, nie dezorganizuje życia, nie stajesz się co raz bardziej płaczliwa, to może nie warto się tym przejmować?

Gość manio ciekawski =)
Ostatnie dwa punkty, to już jest coś! Brak pewności siebie, czyli gdzieś tam szwankuje coś w samoocenie. Jeśli chcesz, przyglądnij się sobie w tym kierunku. Często można coś w sobie poprawić, nie tak wielkim wysiłkiem (a przynajmniej sobie uświadomić jakąś prawdę o sobie) i żyć lepiej.

Przeszkadza mi to niestety. Z pozoru jestem silną kobietą, ambitną, dążącą do swego celu i takie akcje ze wzruszeniem w najmniej spodziewanym momencie ... psują mój wizerunek twardej babki :)