Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorąco w domu

Co dzis gotujecie dzieciom na obiad??

Polecane posty

Gość gorąco w domu

kurczę skwar jak nie wiem, moje dzieci jeśc nie chcą nie wiem co im zaproponować mam roczna corę i 4 latka macie jakies pomysły?

Gość uhrfr
tez mam roczna córke i 3latka :) zrobiłam placki z jabłkami zajadały aż sie uszy trzęsły

Gość gffgggggg
a jak to sie robi ziemniaczane?

Gość gorąco w domu
ooo fajnie, moje nie tkną nic na słodko i w tym problem wczoraj była ryba z warzywami i makaronem i w sumie tez nie zjedli fasolka szparagowa na kolacje tez nie Wiem, że gorąco,ale jeśc cos trzeba ..

Ja mam dla mojego 19 mies. synka zupkę pomidorowa. Upał nie upal, obiad zawsze zje.

Gość uhrfr
na mleku :) nie sa to ziemniaczane

Gość kajs
ja mam taki problem z dwulatkiem - jak gorąco to nic nie chce jesc. Pediatra powiedziała,żeby dawać mu albo mleko do picia albo płynną kaszkę.. Niby pije, a się najada. Mleka oczywiscie nie chce, ale kaszkę i owszem..

Gość pot
wasze dzieciory sa rozpuszczone nic im nie smakuje.Za wojny to by musialy jesc wszystko bez wybrzydzania.

Gość gorąco w domu
No wlaśnie, ale moja to nawet mleka nie pije jak gorąco, ale chyba bedzie kolejny ząb.. wymyśliłam:) robię rosół na indyku wiec będzie mięsko na drugie kasze gryczana z warzywami:)

Gość mamusikaaniusika
Moje córki 6 latka i 14 - miesięczna jedzą dziś zupę ogórkową.

Gość mamusikaaniusika
Uhrfr napisz przepis na te placki.

Gość a ja dzis to nic
Nic dziś nie gotuję, mam zupę pomidorową, którą ugotowałam w czwartek.Jutro coś ugotuję. Generalnie to gotuję 2-3 razy w tygodniu.

Gość uhrfr
1/2 l mleka 2 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 duże jabłka olej do smażenia 1. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. 2. Pozostałe składniki zmiksować w dużej misce, na koniec dodać jabłka i wymieszać całość. 3. Smażyć na złoto na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.

Gość marcelina :::::
A może ryż z jabłkami:)

Gość mamusikaaniusika
UHrf dzięki. wypróbuje. Roczna córcia też jadła?

Gość gorąco w domu
moze spróbuję jutro, starszak na bank nie zje, ale może córka zje;)

Gość gorąco w domu
w kuchni mam wlaśnie 30 stopni;D

Gość uhrfr
no wiesz po kawałeczku tez zjadła moja roczna córka moze tak z jedego placuszka ale musialam jej jeszcze dac pare lyzeczek zupki ze sloiczka

Gość głupie jesteście i tyle
rozpuściłyście dzieciaki, rządzą wam w domu i biedne głupie mamuśki jedna przez drugą lamentują: mój tego nie zje, mój tamtego! co to kurwa znaczy nie zje? nic innego nie dostanie to w końcu zgłodnieje i zje co mu się da. panicza chowacie? księżniczkę? czy normalne dzieci? :O przegłodzić gówniarza od rana do nocy to będzie płakał z radości na widok "nielubianej" potrawy.

Gość gorąco w domu
33 stopnie nie komentuję wypowiedzi wyżej, nie chce mi się:D

Gość uhrfr
Tobie już dziekujemy

Gość takaona*
Mój synek (6lat) ładnie zjadł ziemniaki z sosem koperkowym, filet z kurczaka i ogórek kiszony.

Gość mój 14c miesięcy
na razie lubi wszystko i mimo upałów, jak jest głodny to zje co mu dam. Ja nie gotuję obiadu dla dziecka osobno tylko dla wszystkich, a jak ktoś chce coś ostrzejszego, czego maluch nie zje, to to sobie robi osobno :P U mnie to teściu sobie tak zazwyczaj dodatkowo gotuje, bo obiad zje i potem coś tam pichci sobie, co po nim widać :P A dzisiaj mam krupnik oraz łososia smażonego z ziemniaczkami i chyba mizerię zrobię do tego albo sałatkę z pomidorów, nie wiem.

Gość gość
Ja też gotuję dla wszystkich, dzisiaj jest rosołek na bulionie drobiowym krakusa, bo taki lubimy najbardziej, no i cenię go za to, ze nie ma w nim żadnej chemii. Do tego kotlety i zasmażana kapustka

Gość gość
U mnie syn je to samo, co my. Nie ma mowy o marudzeniu. Jak nie chce, to nie je. Jak zgłodnieje -zje wszystko. My dziś jemy sandacza pieczonego w folii z sałatką ziemniaczaną, a na pierwsze- zupę krem z brokuła. Rybę dziecku podaję juz bez ości.