Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oijfdjoej

dziwna wysypka u 17 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość oijfdjoej

witam! maly ma niecale 17 miesiecy. jest na mleku modyfikowanym normalnym. pije jakies 300ml dziennie+jogorty a czasem budyn i ser zolty. a nowosci mial orzechy i mandarynki(raz maliny zjadla ale chyba nie smakowaly) no i wychodzi mu gorna czworka. wysypke ma od tygodnia. suchy kaszel czasem (tez od okolo2 tygodni+ woda z nosa)ale na pewno nie przeziebienie. wysypka tylko na lydkach i udach i calych raczkach ale wieksza niz pokrzywka czy azs tzn. ze sa po protu spore krostki czerwone bez czubkow bialych. nie wiem czy panikuje czy mam isc do lekarza z tym czy czekac. co to moze byc? zabki?jedzenie? dziwne te objawy. lekarz pewnie znowu powie ze nic mu nie dolega ale bez powodu chyba by w pryszczach nie chodzil???

Gość oijfdjoej
orzechy byly w platkach sniadaniowych. ale juz jakies dwa tyg temu je jadl tak samo mandarynki

Gość lojalna jola****
idz do lekarza ,dziwie sie ze jeszcze nie bylas jak od 2 tyg kaszle a od tyg ma wysypke....

Gość lojalna jola****
objawy ktore wymienilas moga byc alergia pokarmowa ale lepiej dla pewnosci wybrac sie do lekarza.

Gość oijfdioej
tak sie wlasnie domyslalam ze moze to na mleko albo pomarancze. mieszkam w uk wiec dlatego sceptycznie podchodze do wizyty u lekarza. kiedy maly mial wysypke jak byl maly powiedzieli mi ze to egzema( a wysypka znikla po tygodniu) wiec szkoda gadac. a jak w polsce stwierdzili refluks tak tutal powiedzieli ze to normalne i dzieci wymiotuja:P:P masakra z tymi lekarzami. jak dlugo ta wysypka sie bedzie utrzymywac jesli to alergia pokarmowa? pytam na zas bo jak mi lekarz powie ze wszystko ok to nie wiem czy sie do polski nie wybrac.maly sie nie drapie ale krostki nie male,czerwone i blyszczace.