Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama ;-)

waga w 15tc

Polecane posty

Gość przyszła mama ;-)

Cześć dziewczyny! Jestem w 15tc,i już przytyłam 4kg:-( . Przeraża mnie to,bo przed ciąża byłam na granicy nadwagi (bmi 24) no a niby im 'wieksza' mama tym mniej tyje. :-(. Pewnie to moja wina,bo przez ostatnie 2 m-ce w zasadzie sie nie ruszałam (jestem na l4 i prace mam fizyczna) i no papierosy odstawiłam. Jest szansa,że nie przytyje 40kg jak moja siostra?

Gość przyszła mama ;-)
Ile i czy tyje sie na tym etapie ciaży?.

Gość Laura 85
ja jestem w 14tc i nie przytylam na razie nic. Ale juz czuje ze zaczne bo mi sie coraz bardziej chce jesc. Waga przed ciaza: 61,5kg 171cm, na poczatku schudlam do 60 bo mialam straszne mdlosci i dalam rade jesc tylko chleb z maslem, teraz te 1,5 kg wrocilo i widze ze tendencja bedzie w gore. Bardzo sie boje przytyc wiecej niz 10-12 kg bo mam grube uda i nawet przy obecnej wadze jak chodze to mam dyskomfrot bo mi sie udziska o siebie ocierają :/ Jak bede grubsza to bede sie czula jak salceson:/

Gość przyszła mama ;-)
Ja też bym chciała na 15 max sie zatrzymać,ale w tym tempie to nie realne raczej:-( nie wymiotowałam,więc nic nie schudłam na początku-i to palenie-chociaz teraz już tak nie podjadam non stop. Moja siostra przytyła 40kg!

Gość Laura 85
no mysle ze przez to rzucenie palenia mozesz byc do przodu z 5-6kg. No ale co zrobic, przeciez w ciazy palic nie bedziesz... Moze staraj sie wiecej wychodzic z domu? chociaz na ktorkie spacerki? Ja tez jestem na zwolnieniu,a od pon na urlopie, ale staram sie tak planowac zakupy zeby troche sie nachodzic. W koncu mam czas pojsc po kazdy produkt do innego sklepu no wedliny wole gdzie indziej kupowac, warzywa jeszcze gdzie indziej, nabial, pieczywo tez w innych miejscach. Troche sie nałaze, i co prawda jestem padnieta jak wracam, szybko dostaje zadyszki nawet jak malo mam zakupow, no ale licze na to ze te pare kalorii spale. A tak to bym siedziala w domu i jadla na okraglo. Staram sie tez nie miec zbyt duzo jedzenia w domu naraz. Tyle co na 1-2 dni zeby wymusic czeste wychodzenie z domu i nie magazynowac glownie niedrowych rzeczy bo jak mam w domu to jem. Pozatym jezdze trcohe na rowerze. Moja mama sie puka w glowe ale poki mam nieduzy brzuch chyba nic mi nie powinno sie stac?