Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CocoMademoiselle

Kobieto stawiaj warunki przed ślubem :D

Polecane posty

Gość CocoMademoiselle

Kochane kobietki nauczmy się wymagać od mężczyzn pewnych rzeczy przed ślubem bo niestety kochane, marne szanse na to że facet z pomocą naszej miłości zmieni się po ślubie. Apeluję i pytam zarazem facetów: --- czy tak trudno jest wynieść po zjedzeniu talerz do zlewu lub w porywie dobrego humoru po pysznej strawie wręcz pozmywać ? przygotowanie obiadu 2 daniowego nie trwa 5 minut i wymaga nieco zdolności, nieraz sprytu wręcz i polotu. dla nas wasza pomoc przy zmywaniu po posiłku lub wyręczenie jest swoistym DZIĘKUJĘ. --- to że raz na 5 lat wbijesz 1 gwoździa w ścianę nie zwalnia cię z wszelkich obowiązków domowych --- dla fanów koszykówki --- poczujcie się jak wasi idole i jeśli nie wychodzi wam wrzucanie brudnych ciuchów do kosza na pranie wystarczy trochę poćwiczyć --- trening czyni mistrza --- Kochani --- śmieci się same nie wyniosą , my też byśmy chciały żeby się same robiły niektóre rzeczy ale nikt od zarania świata jeszcze o takiej historii nie słyszał --- to że mama nad wami skakała wcale nie jest równe temu że partnerka też będzie bo sami się zastanówcie czy kochacie swoje córki i robicie dla nich to samo co dla swoich żon ??? --- wcale nie uwielbiamy sprzątać, prać, prasować i nie jest to ambicja naszego życia, po prostu jest nam wstyd kiedy ktoś przychodzi a wokół jest chlew i istne pobojowisko [waszych rzeczy] . sprzątamy po was z musu bo nikt nie powie: ten jej mąż to taki bałaganiarz, tylko: ta to w ogóle nie dba o dom. dopisujcie co chcecie :)

Gość patrasekk
jak sobie wzielas byle kogo to pretensje miej wylacznie do siebie:) jak polecialas na pierwsze lepsze portki bez sprawdzenia kto to jest, bo ci zegar biologiczny tykal to pozniej nie narzekaj:)

Gość Najpierw bądźcie porządne
nie rozkładajcie tak nóg na boki za młodu to będziecie mogły wymagać!

Gość CocoMademoiselle
patrasekk to nie są narzekania. poczytałam na kafe różne takie i postanowiłam się do tego odnieść. nic nie napisałam o tym że mój facet nie myje garów, weź się ogarnij, temat jest luźny i nie musisz mnie od razu atakować.

Gość CocoMademoiselle
matko kochana jaki jad ???

Gość CocoMademoiselle
Calluna79 no nie każdy ma talenty do wszystkiego a cudów wymagać nie można, ja napisałam minimum. a panele sama kładłam choć ja głupia baba i jakoś się da ;D nawet ładnie :]

Gość patrasekk
ja cie nie atakuje, tylko stwierdzam fakty, ze jak kobieta wziela sobie brudasa ZA MEZA to jest sama sobie winna:) po slubie ludzie sie raczej na lepsze nie zmieniaja:) jak mawia przyslowie: widzialy galy co braly:) a jak komus nie gra to zawsze mozna sie rozwiesc:)

Gość CocoMademoiselle
patrasekk dlatego temat jest jaki jest. myślę że warto sobie przed ślubem ustalić obowiązki, bo niestety często jest tak że facet w fazie przedślubnej wychodzi z przysłowiowej skóry a po palcem nie kiwnie. i to nie są tylko te twoje przysłowiowe brudasy ale często porządni faceci kochający swoje żony.

Gość AjćAjć
Powymieniajmy się warunkami- http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5307558 Im więcej obgada się przed weselem tym będzie wszystko bardziej jasne. Zalecam nawet spisać i podpisać dla siebie. Co roku sobie odświeżać w rocznicę:P Walczcie o swoje Dziewczyny:P Jestem z Wami:P Równouprawnienie górą:P

Gość patrasekk
dlatego wniosek jest taki, zeby nie spieszyc sie ze slubem i mieszkac razem przed slubem, zeby sie jak najlepiej poznac:) malzenstwo to musi byc swiadoma i przemyslana decyzja, wtedy nie bedzie narzekan na facetow i takich tematow:)

Gość dgdrrrrvvvvccccxbgh
chlopy to garow nic wam sie nie chce leniwce jedne

Gość AjćAjć
A kto więcej zarabia? Mężczyzna powinien pomagać i jak ma wolne przejmować obowiązki domowe, ale bez przesady BYŚCIE LEŻAŁY I PACHNIAŁY:D LENIWCE:D TYLKO SIĘ WYMAWIACIE JAK TRUDNO W DOMU PRACA, Z DZIEĆMI, A KTO TEGO CHCĘ TAK BARDZO JAK NIE WY?:D

Gość CocoMademoiselle
niestety patrasku muszę cię rozczarować. czasem i mieszkanie ze sobą przed ślubem nie staje sie świetlaną wizją przyszlego małżeństwa. znaczy chodzi o to, że chyba jak już kobieta żoną to co innego jest, nie wiem. często bywa na odwrót właśnie. zawsze jak słucham czy czytam takich żali to się zastanawiam czy to jest taka cecha charakteru, czy specjalna opcja olewactwa, czy to się po prostu z czasem włącza. może ktos wreszcie odkryje tajemnicę :)

Gość patrasekk
u mnie w domu robi wszytko mama i siostry:)

Gość spryciulaaaaaaaassssss
ja swojego dobrze wytresowalam zapieprza wspaniale ze zmywarka pralka i obiadkami :D zakupy tez potrafi ladnie zrobic :D dziewczyny tresura przed slubem jest niezbedna i basta!!!

Gość AjćAjć
Byleby Was głowa nie bolała to i chęci do pomocy będą większe:D

Gość CocoMademoiselle
AjćAjć oj nie nie nie, skoro wy nie chcecie to po co się za nami uganiacie. nie jest prawda - że leżały i pachniały i wypraszam sobie leniwce. niejedna żona czy partnerka pracuje zawodowo i niejako do domu wraca na ten drugi etat. to nie w porządku i tyle.

Gość AjćAjć
I niejeden mężczyzna tyra na 2 etaty w pracy, a Wy jeszcze wymagacie pomocy? Fair?:D Męczennice:D Wieczne męczennice:D

Gość patrasekk
cocomodoiselle to zadna tajemnica, po prostu jak facet ma juz babe w garsci to nie musi sie juz starac, aha i nie wierze ze nie mozna rozpoznac brudasa mieszkajac z nim np rok, oczywiscie ze mozna

Gość spryciulaaaaaaaassssss
dla takiego meza jak moj nigdy mnie glowa nie boli :)

Gość CocoMademoiselle
A kto więcej zarabia? ---- a co to ma do rzeczy hm???? jak więcej zarabiasz to zatrudnij pomoc domową dla żony :D

Gość CocoMademoiselle
patrasekk no niby można.... fakt. ale czytałam własnie tu na kafe o niesamowitej zmianie po ślubie. dlatego tak napisałam, widać się zdarza. staranie staraniem, może już po nie trzeba tak bardzo ale czy to jest powód żeby już nic kompletnie nie robić ? przecież każdy facet jakby kobieta po ślubie przestała robić cokolwiek --- no nie, przecież chodziłaby do pracy a po pracy myk przed tv to też jest coś robienie, to by taką zostawił, sam przyznaj nie jest tak ???

Gość CocoMademoiselle
AjćAjć I niejedna kobieta tyra na 2 etaty w pracy, a Wy jeszcze nic w domu nie zrobicie. wymagacie opieki i wyręczania we wszystkim? Fair? wiecznie zmęczeni!

Gość patrasekk
no ja tego nie pochwalam, tylko stwierdzam fakty, ale przeciez jak z kims mieszkasz rok czy dwa, znasz go dobrze to chyba widzisz jak sie zachowuje, czy sie myje, czy jest balaganiarz, jakos nie wierze ze nagle dzien po slubie zmienia sie o 180 stopni. Aha i nie mozna porozmawiac, wymagac? Powiedziec zrob to i tamto. Mi jak mama mowi, zebym pozmywal to pozmywam.

Gość AjćAjć
Gdybyśmy się nie uganiali to byście Nam zafundowały Armagedon. Byłaby przemoc nie tylko psychiczna, ale fizyczna .

Gość CocoMademoiselle
no właśnie rozmowy nic nie dają. jedna dziewczyna pisała że jej facet kompletnie jakby w ogóle nie zauważał niczego i w ogóle z marszu uznał bez rozmowy że to jest jej działka. a jak go prosiła, mówiła, krzyczała, to skutek był zawsze odwrotny do zamierzonego. ja nie wkładam wszystkich do jednego worka, są i cudowni faceci :) odnoszę się tylko do tego co się dzieje na cafe

Gość patrasekk
a to nie wiem, widocznie zle sie dogadali przed slubem, nie wiem. Nie mam doswiadczenia w malzenstwie i nigdy nie bede mial, wiec ciezko mi cos doradzic.

Gość rozmawiać należy
Warunki, uzgodnienia trzeba ustalać w narzeczeństwie, a nie po ślubie.To nie żadne stawianie warunków, tylko rozmowa na temat przyszłego wspólnego życia.