Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allall

wakacje dla samotnych/singli

Polecane posty

Gość allall

Witam, pytanie kieruję przede wszystkim do osób samotnych (nie będacych w związku): jak fajnie spędzic urlop, czy warto jechac samemu na wakacje? Tak sie złożyło ze jestem wolna a kolezanki maja facetów i to z nimi spedzaja wolny czas a ja chciałabym gdzies pojechac nawet na kilka dni ale obawiam sie ze samej to bez sensu kiedy nie ma sie nawet do kogo odezwać :(, nie ma nawet z kim wyjść na impreze a nie chce zeby wakacje mineły na siedzeniu w domu:( Co poradzicie?

Gość ja byłem z biura podrózy
więc byli też inni ludzie i było ok. za 2 tygodnie jadę całkiem sam. pakuj się i jedź sama albo nadal się nad sobą użalaj :P

Gość lili..............
też mam taki problem....a gdzie chciałabyś jechać?

Gość allall
jak wyglada taki "samotny" wypad? Bo ja mimo optymizmu widze siebie tak: jade do zakopca, docieram na miejsce, rozpakowywuje sie, nastepnego dnia siedze i sie opałam (o ile jest ładna pogoda) bo przeciez sama po górach chodzic nie bede, żadna przyjemność

Gość allall
RogerMur - to moze napisz jak widziałbyś swoje wakacje

Gość allall
RogerMur - może i lepiej ale tu chodzi bardziej o klimat o miejsce, opalać sie można wszędzie :p, a w zakopcu nie byłam juz jakis czas i strasznie tesknie za tym miejscem

W dzień można by korzystać ze słoneczka, by się poopalać, wieczory spędzać na spacerach brzegiem morza, słuchać szumu fal i czuć wiatr we włosach. Ale myślę, że 2-3 godzinki opalania to max., szkoda skóry i zdrowia, by się smażyć. Ty preferujesz sporą aktywność?

Gość allall
bedąc w zamierzonym miejscu - raczej tak:)

dlaczego po górach sama nie chodzisz ? kompletnie nie rozumiem twojego podejścia. może trzeba jak krowie ... wiec przyjeżdżasz do zakopca rozpakowujesz się odpoczywasz opalasz i na drugi dzien plecak i w góry :D przychodzisz odpoczywasz i znowu to samo. jeszcze coś ci rozpisać w punktach :P ?

Są oferty dla singli,ale duzo droższe.Ja zawsze jeździłam we dwoje,tym razem jako singielka nie byłam taka odwazna:)

Gość allall
tak, tylko ze według mnie chodzenie po górach w pojedynke jest bez sensu, wszyscy chodza w grupach bo to jest przyjemniejsze, mozna pogadac, posmiac sie, wymienić opinie itp. A tak? Idziesz sam w ciszy, (jesli masz duze szczescie uda ci sie przyłączyc do innej grupy), wracasz w ciszy, wieczorem ewentualnie pogadasz z babcia włąscicielka noclegu :p i co dzien miałoby byc tak samo?

Gość allall
moze jest ktos kto chciałby pojechac w góry chociazby na 4 dni a nie ma z kim?

według mnie najlepiej być zdrowym, szczęśliwym, pięknym, bogatym i jeszcze kilka innych rzecz więc płacz że nie należysz do tego promila osób którym się poszczęściło. lepiej też zrobić coś pożytecznego zamiast tu siedzieć więc już cię tu nie ma :P jesteś malkontentka i tyle. ja tam mogę po górach chodzić w ciszy i nie czuje się źle że nie ma się do kogo odezwać bo kompletnie o tym nie myślę wtedy. zmień nastawienie i po kłopocie a jak nie lubisz ciszy to sobie wynajmij pokój z telewizorem.

Gość allall
zima jeszcze nie byłam ;p to chyba dla bardziej zaawansowanych

ja jestem ale uważam że taki wyjazd z kimś poznanym w necie, może być jeszcze gorszy niż przebywanie w ciszy i wieczorki z babcią przed telewizorem :D

nad polskim morzem najlepiej jest właśnie wiosną i jesienią. latem i tak się nie wykąpiesz,ciągle ktoś wrzeszczy lody,piwo itd. a jesienią fajnie na fale popatrzeć,szumu posłuchać i jodu jest max. jeśli nie chodzi o polskie to można o każdej porze roku jechać.

Gość allall
czyli zostaja wakacje w pojedynke:-/ no trudno moze uda sie coś jeszcze wykombinować

Gość olka980
Ja bardzo chetnie bym pojechała, ale mnie nie stać :D

nie. piszę to bo mi tak procesor pod czaszką podpowiada. na miejscu kobiety bym się z pewnością nie odważył na wyjazd z jakimś nieznanym osobnikiem. zwłaszcza napotkanym na tym forum. wiem też że ogień jest gorący a nigdy na własnej skórze nie sprawdzałem. przykro mi że ty musisz wszystko testować na sobie. takie życie musi być uciążliwe :P

Gość allall
olka980 - mnie tez nie bardzo, bo rzuciłam prace i w tym roku zaczynam zaocznie studiowac ale perspektywa spedzenia pieknego lata w domu mnie troche dołuje

Kiedyś bywałam nad morzem,ale odkąd poznałam smak Andaluzji, juz nie pojadę.Fajnie też było nad morzem w Rydze,bardzo czysta plaża,zejście z najbogatszej dzielnicy Rygi:)

Gość allall
za granice raczej sama bym sie nie wybrała

za granicę więcej osób podróżuje samotnie bo na wypad w kraju łatwiej znaleźć chętnych wśród znajomych.

Gość olka980
No ja niestety spedzam te wakacje w domu, ale planuje pod koniec miesiaca wybrac sie nad morze na kilka dni, o ile pieniadze dadzą się zorganizowac :)