Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dużo składania mam

MACIE POMYSŁ? CIĘŻKIE ZADANIE

Polecane posty

Gość Dużo składania mam

Pomysł na najszybsze poskładanie ubrań dziecka rozmiarami, z tym, że większość ciuszków jest używana i nie ma metek. Rozmiary są od 6 miesięcy do ok 3- 5 lat. A ubranek mam kilka worków! Jak rozpoznać rozmiar ubranek?

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
poszukaj takich z metkami np śpiochy na 62,68 itd a później na oko dopasuj resztę. to samo zrób z koszulkami , spodniami...

Gość zonaKraka
Na pewno nie ma metek? Sporo ubranek ma od wewnątrz, na szwie z lewej strony. A co zrobić z tymi które na pewno nie mają- znajdź ubranka z metkami i porównuj do nich te bez metek, przyłóż spodenki do spodenek, podkoszulek do podkoszulka...

Gość Dużo składania mam
Nie ma metek nawet z boku. Będę musiała to zrobić przykładając ubranko do ubranka tak jak radzicie. Nie ma innego szybszego sposobu? Eh... Tak zapowiada się sobotni wieczór

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
po kilku "przyłożeniach" dojdziesz do wprawy i będziesz pewnie na oko sortować bez przykładania :)

Gość Dużo składania mam
Jakoś mi idzie. A macie jakieś pomysły na skarpetki?

Gość filmowasobota
Ja segregowałam odrazu Mam poprane poprasowane poskładane pochowane w worki i poukładane w pudlach zamkniętych i pochowanych w szafach i łóżkach Poupychane gdzie się da ale posegregowane i czyste.

Gość Do ostaniej osoby
No to ty masz 5 z plusem a reszta jedynki :D. Wzorowa kobietka , tak trzymać ;).

Gość Dużo składania mam
filmowasobota Wlasnie chce zrobić tak jak ty, mam już poprane, teraz posegregować i schować.

Gość tylko to chyba inna sytuacja
autorka pewnie ma ubranka z zagranicy, może na sprzedaż, a ta, która je na bieżąco segreguje odkłada raczej po dziecku... Ja też na bieżąco segreguję i odkładam, ale w łózka nie upycham, oddaję ;-) trzymam tylko nieliczne, wybrane, ulubione ;-) Po pierwszej córce trzymałam a teraz się tego pozbywam, bo przy tym, co dziś jest w sklepie tamte takie "biedne" ;-) więc teraz nie trzymam już ;-)

Gość idel
ja tez tak robie z ciuszkami,ale niestety jak je dostalam to mialam kolomyje tak jak autorka i segregowalam ja,maz moja mama i z doskoku moj ojciec i spedzilismy nad tym chyba z 4 wieczory

Gość Dużo składania mam
Mam po dwójce dzieci i caly problem w tym, że odrazu rzuciły mi kilka worków! Nie mogłam na bieżąco segregować. Więc najpierw prałam i chowałam w worki jak leci a teraz je segreguję rozmiarami. Jak to zrobię, pochowam z powrotem w worki, podpiszę i upchnę w szafę albo pod łóżko. Strasznie dużo tego. Najpierw robię tak: Jeśli ma metkę to odkładam na kupki podpisane na karteczce rozmiarami (nieważne czy koszulka czy spodnie) Jeśli nie ma to rzucam na kupę bluzki/spodnie i będę na końcu dopasowywać. Skarpetki/Rajstopki rzucam też na inną kupkę, potem pomyślę jak je podzielić Czapki też na osobną. Kurtki z kolei schowam do jednej torby, nie dzieląc na rozmiary tylko jak będzie się zbliżać sezon kurtkowy (jesień, zima, wiosna) sprawdzę czy mam odpowiedni rozmiar. Buciki też w jednej siatce. Ponawiam pytanie: ZNACIE SPOSÓB NA ROZRÓŻNIENIE ROZMIARÓW SKARPET I RAJSTOP???