Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apsara

helicobacter pylori

Polecane posty

Gość apsara

Witam, piszę do tych osób, które miały/mają albo po prostu wiedzą coś na temat helicobacter pylori. Wykryto u mnie ją m-c temu, już jestem po antybiotykach, ale mam jeden problem: NIE CHCE MI SIĘ JEŚĆ. Mogłabym w ogóle nie dotykać jedzenia, rzadko kiedy odczuwam fizyczny głód. Czy to normalne? Też tak mieliście? Pytam, bo obecnie mam 21 lat, ale jeszcze 5 lat byłam w poważnym stadium anoreksji, wyszłam z tego, chociaż było ciężko. Mam czasami "napady" odchudzania, ale jadłam w miarę normalnie, BMI wróciło na odpowiednie miejsce. Teraz nie wiem, czy to przez tę bakterię, czy to moja psychika tak na mnie wpływa. Czy ktoś mając tę bakterię też stronił od jedzenia?

Zasadnicze pytanie. Czy prócz antybiotykow brałas blokery pompy protonowej na przykład mające jako główny składnik Omeprazolum?

Gość propolis z alkoh jest dobry
na to gówno

Gość lub kudzu root terz zwalcz
to gówno Niektóre z izoflawonów zawartych w korzeniu kudzu mają wywierać działanie cytotoksyczne i indukować procesy apoptozy w niektórych nieprawidłowych komórkach (9). Stwierdzono także działanie anty mutagenne suchego etanolowego wyciągu korzenia kudzu przy użyciu testu Amesa (12). Ponadto obserwowano w badaniach in vitro hamujący wpływ wyciągu z kwiatów i korzenia kudzu na hodowlę Helicobacter pylori (1). http://www.kudzu.pl/materialy/prof_niedworok.html

Gość lub kudzu root terz zwalcz
mało wierz właśnie alkohol wysusza wrzody

Gość Apasz:)
Ja mam refluks ... miałem kuracje na heliko, teraz zgaga mnie też dopada ale jak coś to piksel i da się żyć :). Alkohol piję, wódka najlepiej się przyswaja, gorzej z gazowanym piwem :)

Nie chce Ci się jeść prawdopodobnie z powodu podtrucia antybiotykami czy też innymi specyfikami które zażywasz i które musisz brać. Po kuracji wszystko powinno wrócić do normy.

na zgagę to leczy tabletki przeciw niestrawności bo zawiera ostropest

Gość paskudna bakteria
ja mam podejrzenie tego,mam mieć gastroskopie leczyli mnie różnymi cpecyfikami i cudami,ale ja już nie daję rady ciągle mdłości,wymioty doprawadzające do odwodnienia i szpitala potrafie nie jeść nic przez tydzień bo nie mogę tak mi niedobrze i rzygam jakis sluzem albo napije sie łyka wody i za godzine wode zwracam .....nie mam sił :(