Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Są tu studentki polonistyki?

Są tu studentki polonistyki?

Polecane posty

Możecie powiedzieć jak Wam się ten kierunek podoba i gdzie studiujecie? Zastanawiam się nad tym kierunkiem...

Gość nie mam nicka
som a co ?

Gość Gogin z lasu Kaczwood
Ja studiuję wiedzę o teatrze na Wydziale Polonistyki UJ i znajome z polonistyki mają bardzo różne opinie jeśli chodzi o towarzystwo polonistów... Ale za to pod względem naukowym UJ rządzi

Nie mam nicka- już napisałam:)

Gość skończyłam na uwb
specjalność edytorska. Obecnie jestem na stażu w bibliotece i planuję w tym roku zacząć podyplomowe z bibliotekoznawstwa:) Kierunek jak kierunek, trochę pomyliłam się

Gość dfdsf
hmm praca w bibliotece wydaje sie byc ciekawa nie? :o :o

Gość skończyłam na uwb
Owszem, wydaje mi się ciekawa, to takie dziwne? Ktoś musi Ci wydać książkę 🖐️

Gość ja nie jestem studentka tego
kierunku, bo nie chce byc bezrobotna

A tak, praca w bibliotece mi też wydaje się ciekawa. Zastanawiam się też nad zwykłym bibliotekoznawstwem, albo taką specjalnością... Tak, taka spokojna praca- moje marzenie...

Gość skończyłam na uwb
zawsze możesz iść na polonistykę na licencjackie a potem uzupełniające mgr z bibliotekoznawstwa:) i wtedy masz dwa fajnie uzupełniające się kierunki. Ja chciałam tak zrobić, ale niestety, na mojej uczelni nie ma mgr z tego. Na szczęście względnie tania podyplomówka

Gość eee czyżby ukochana była
gwiazdy kafe paweeeeełło?:classic_cool:

Gość Panna Tunia
Panna Tunia melduje się jako doktoranka z literaturoznawstwa! No cóż, idź na polonistykę jeżeli wiesz w jakim zawodzie chcesz pracować i dążysz do tego wytrwale, nie idź na polonistykę, tylko dltego, że lubisz czytać i lubisz polski. To za mało. Ja już w Twoim wieku wiedziałam kim będę- badaczka literatury... Robiłam co mogłam, teraz robię doktorat, w czasie studiach na wrocławskim MISH poza polonistyką zahaczałam o kulturoznawstwo, dziennikarstwo, historię sztuki i etnologię. Mimo nienajlepszych perspektyw polecam polon- to ciekawe i rozwijające studia :)

Skończyłam na UWB, to rzeczywiści bardzo ciekawa opcja. Poza tym INiB to ponoć dobry wstęp do kariery dziennikarskiej, ale ta biblioteka byłaby bardzo ciekawym wariantem Panna Tunia- no ja właśnie nie do końca wiem co chcę robić. Kocham język polski, literaturę polską, sztukę i kulturę polską... Ta praca w bibliotece to bardzo ciekawy wariant. więc może pójdę w to...

Gość Panna Tunia
Pójdź w stronę tych bibliotek. Szukaj wolontariatów, stażów, praktyk. Może spróbuj z dwoma kierunkami? Bibliotekoznawstwo i polonistyka? A może w ramach MISH?