Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erwerwerewr

pomóżcie okropne gazy mam juz tego dosc

Polecane posty

Gość erwerwerewr

nie wiem czym sobie pomoc, po jedzeniu zawsze mam gazy, smierdzace, czasem nie umiem sie powstrzymac, czasem trzymam to w sobie i rozwala mi brzuch ;/ lekarka nic nie powiedziala kazala pic rumienk ;/ wg mnie to moze byc zespol jelita drazliwego ;/ sa jakies domowe sposoby? jakies tabletki na to? ziolka? cokolwiek.. jem te espumisan po kazdy7m posilku jest lepiej ale to jeszcze nie to

Gość panna marianna
nie jedz ciezkostrawnych rzeczy i duzo ruchu

Gość siedze w domu cale zycie
jak juz ktos wspomnial najlepiej to wypierdziec i po jakims czasie wypierdzania tego - przechodzi a przynajmniej objawy pierdzenia sa lagodniejsze. jedz kminek, jest obrzydliwy ale tez podobno pomaga, zaparz go sobie najlepiej

Gość Saturatorka
od kiedy masz takie objawy...? czy w trakcie posiedzenia w WC też..?

Gość Kyjdcksdhc
Kup sobie majtki filtrujące z my shreddies.com i zrób sobie test na nietolerancje.

Gość erwerwerewr
nieee jestem kobieta, mam 25 lat ;/ poprostu chcialabym to jakos zlafgodzic, szykuje mi sie wyjazd z ukochanym na 3 dni i naprawde chyba nic tam jesc nie bede :( kminek mowicie? fuj

Gość jak mnie to wkur
po kminku jeszcze bardziej sie pierdzi

Gość erewerererere
espumisan biore po dwie po jedzeniu za kazdym razem, a tez mi sie cos kojarzy ze po kminku jeszcze bardziej he

Gość erewerererere
hehe nie jem fasoli, grochu kapusty ;/ wode tylko niegazowana ale chleb jem, moze przerzuce sie na chrupki ?

Gość jak mnie to wkur
Poszukaj w necie, ja nie mam takich problemow wiec Ci nie pomoge. Moge dodac ze moj M pije piwa je co popadnie lacznie ze slodyczami i nie da sie z nim nawet spac, bo czasem na spiacy sie sie nadyma i smrodzi. Moze to tez kwestia wychowania[mowie na wlasnym przykladzie] jak tesciowa ma radoche z tego , jej wnusia, a moja corka 4-letnia tez tak pierdzi ale jak widzi ze babcia ja za to chwali to moje zwracanie uwagi nic nie daje:o

Gość Gdynianka 46
To pierdzenie mnie wykańcza....................

Gość ewrtwerwer
no mnie naprawde wytkancza ;/ wstyd mi cholerny

Gość roztocz
na moje to Ty sie stresujesz tym, że jak zjesz to zaraz będzie Ci sie chciało pierdzieć i tylko sie tym nakręcasz... jak tylko poczujesz, ze coś sie dzieje w Twoj brzuchu to przychodzi dodatkowy stres, który tylko potęguje efekt... u mnie tak jest, że cokolwiek bym nie zjadł, ale zestresuję się czymś, to mnie wierci w brzuchu a chwilę potem zaczynam produkowac gazy i to na prawdę powalające :o mimo że wcześmniej jak były to bezwonne... moze u Ciebie też tak jest?

Gość roztocz
a co do espumisanu to on nie jest od tego żeby zlikwidować gazy w magiczny sposób, tylko zapobiec wzdęciom (zatrzymanym gazom) poprzez uwolnienie tych gazów... więc moze to przez espumisan też?

Gość erwererereee
hmm moze.. dziszjadlam kanapki na snaiadanie ale wyproznilam sie pije tylko wode teraz i nie mam wzdetego brzucha jestok

Gość roztocz
a ja właśnie na odwrót teraz mam.... brzuch mi jakoś wywaliło, a bączka puścić by sobie ulżyć nie mogę mimo chęci :(

Gość Phhiiitamm
ALe mi problem. Każdy pierdzi ! to nie choroba!! Naucz się prykać po cichu i problem z głowy, nikt sie nie kapnie że to Ty :classic_cool:

Gość Asieńka2203
ja jak mialam gazy jadlam duzo nabialu np. zwykle jogurty smakowe i mi to pomagalo:))

Gość wrozka piedziuszkaa
up

Gość alka24
ponoć można gdzieś w internecie kupic majteczki filtrujace gazy shreddies., podobno rewelacja może ktos ma namiary na sklep internetowy ?

Gość gość
Ja miałem takie problemy. I po prostu nie miałem nawet chwili spokoju. Ciągłe bóle brzucha, gazy, rozwolnienia itd. W końcu kupiłem sobie asecurin i debutir. Ten drugi zażyłem jedno opakowanie, a pierwszy zażywam cały czas. Od tamtego momentu ZERO problemów i wieczny spokój i tak już od pół roku

Gość gość
byles u lekarza czy sam to kupiles?

Gość gość
tez mialam ten problem zanim nie dowiedzialam sie ze mam nietolerancje laktozy. sporobuj przez dwa dni zrezygnowac z nabialu: masla, smietany, gotowych zupek, zabielaczy do kawy, mleka, czekolady, ciastek i ciast na masle itd. poobserwuj siebie i zobacz czy sie cos zmienilo

Gość gość
To nie musi być nietolerancja. Też tak sądziłem, że to mam, ale po kupieniu tamtych preparatów wszystko przeszło i mogę spokojnie pić mleko. Trawienie mam doskonałe i o bólach brzucha nie pamiętam. Lekarz mi to przepisał, ale możesz to kupić bez recepty. Są w saszetkach i w tabletkach :D.

Gość gość
Może potrzebujesz dodatkowej porcji szczepów bakterii w przewodzie pokarmowych, które usprawnią prace i problemy żołądkowe się skończą. Mnie pomógł multilac synbiotyk.