Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsgjkhkfhgfklhjkgfl;

jak to jest z tym skierowaniem do szpitala po terminie porodu

Polecane posty

mam skierowanie do szpitala, gdyby porod sie sam nie rozkrecil. I w zwiazku ztym mam pytanie, czy jesli juz zostane przyjeta do szpitala po terminie porodu to dopoki nie urodze to mnie nie wypuszcza? Czy moze tak byc, ze zostawia mnie np na dwa dni, nic sie nie bedzie dzialo, wiec mnie wypuszcza na kilka dni i znow kaza sie zjawic ponownie?

Gość bede miec podobnie...
Zwykle idziesz do szpitala ok tydzień po terminie. Muszą Cie i dziecko monitorowac, dadzą Ci zastrzyki i kroplowki wywołujące poród i nie wyjdziesz raczej, dopóki nie urodzisz.

Gość mi moj lekarz
mi moj lekarz powiedzial ze powiedzial ze po terminie nie trzeba zadnego skierowania - poprostu idzie sie i mowi ze sie jest po termnie czy to prawda?

w moim trzeb mieć, no chyba że na oddziale pracuje Twoj lekarz. ja mam termin jutro, do 14 mam sie zglosic, jesli nic sie nie ruszy.

a ja jeden termin z miesiaczki mam na 15 sierpnia, a drugi z usg na 21 sierpnia. I mam sie zglosic do szpitala 22 sierpnia, gdyby sie nic nie dzialo. Czy to znaczy, ze juz 22 sierpnia beda mi podawac jakies kroplowki? Czy najpierw mnie z jeden dzien poobserwuja?

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp
pewnie zrobią ci ktg i każą przyjść za dwa dni.

Zależy od szpitala, mnie sie data z OM pokrywa z USG, wiec nie mam tego problemu. Musisz zapytac swojego ginekologa.

jak mam skierowanie??

No dobrze, że masz, ale jak szpital postapi, to nie wiem!

U mnie też nie trzeba bylo skierowania. Po terminie z @ robili co 2 dzień ktg, a po 10 dniach mieli wywoływać.

Gość Ja miałam podobnie............
Miałam sie zgłosic do lekarza swojego jesli nie urodze w terminie. Takze 2 dni po wyznaczonym terminie poszłam do lekarza. Stwierdził jakąś nieprawidłowośc, wiec wyslal mnie do szpitala na ktg. Tam w izbie przyjec po ktg stwierdzili ze musze zostac. No i nocka na obsewacji, a rano decyzja o porodzie. Od rana 9 czekałam zeby urodzic i w nocy o 2:20 było po wszystkim.

up