Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ru6ui7yiu7tiuy

Co ja mam zrobić? powazniem zaniedbany pies

Polecane posty

Gość ru6ui7yiu7tiuy

mój wujek zaniedbał psa. Jest to 11 lub 12 letni owczarek niemiecki. Kiedyś pies miał się bardzo dobrze, później kiedy wujek wpadł w alkoholizm zaczął psa zaniedbywać, pies ma wklęsłe boki, jest wiecznie głodny, rzuca się na jedzenie. Z tego co widze wujek karmi go koścmi, kurzymi łapkami, najtańszym jedzeniem z puszki. On twierdzi ze pies jest taki chudy bo już jest stary. Dodam że pies słania się na tylnich łapach, tzn tak jakby mu dupa lata, nie wiem jak to opisać. prosiłam go milion razy aby poszedł z nim do weta ale oni powiedział że nie będzie pieniędzy marnował a jak pies zdechnie to kupi sobie nowego. czasem go dokarmiam ale ja nie mam pracy i mam ograniczone zasoby finansowe, poza tym kiedy wujka nie ma w domu, ja przychodziłam i dawałam psy porządne jedzenie to pies dostawał biegunki. Więc w rezultacie dostawał wpiernicz od wujka po przyjściu jego do domu. Domyslam się ze ten pies ma także coś z przewodem pokarmowym bo często dostaje biegunek lub robi dziwną kupę - albo suchą albo taką jakby kremową jasną. Od dawna nie widziałam u tego psa normalnej kupy. jestem zrozpaczona. Co mam robić?

Gość gość
Koniecznie zgłoś to jakiemuś weterynarzowi. On będzie wiedział co Ci doradzić i gdzie to zgłosić. Powodzenia.

Gość gość
zabierz psa odwieź do schroniska , powiedz że znalazłaś go w mieście , tam nim się zajmą lekarze i bedzie mu tam 100 razy lepiej a wujkowi powiedz ze była policja i zabrala psa

Gość gość
❤️ mi pęka :o zrób tak jak mówi gość z azylem

jasna kupa jest po kościach stary pies w ogóle nie powinien dostawać kości wujek nie dba o niego prawie wcale, faktycznie chyba lepiej będzie mu w schronisku, gdzie dokona żywota, bo nikt tak starego psa nie weźmie ludzie są gorsi od najgorszych bydląt a wszystkich pijaków to bym wybiła co do nogi od razu świat byłby lepszy

Gość gość
Gdzie mieszkasz autorze? Kurczę, chciałabym wziąć tego psa :(