Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olapoślubie

Czy da się wygrać z nierzetelnym fotografem?

Polecane posty

Gość olapoślubie

Oddał kiepskie zdjęcia, za mało niż w umowie. Z jednego ujęcia tworzył kilka zdjęć - tylko po to by zwiększyć ilość, a i tak za mało. Z 300 zdjęć na płycie usunęłam natychmiast ok 100 z zamkniętymi oczami, z głupimi minam, kompromitującymi, z przedmiotami w kadrze itp. Twierdzi, że to nie jego wina, bo goście nie chcieli się bawić i ciągle tańczyły te same pary. Jego zdjęcia wymagają jakiegoś retuszu. Suma sumarum mam ok 200 zdjęć na płycie i 120 w papierze za kwotę 1500 zł.

Gość worek kartofli
za taką cenę to nikt nic dobrego nie zrobi

Gość tanioszka aj aj aj
ceny u dobrych fotografow zaczynają się od 2500, 3000zł więc powiem Ci że mnie to nie dziwi

Gość też fotograf
Po pierwsze - jeśli fotograf nie wywiązał się z umowy i oddał za mało zdjęć, to masz prawo żądać, żeby to uzupełnił. Po drugie - oglądaliście jego zdjęcia przed podpisaniem umowy? Mam na myśli przynajmniej 3-4 większe reportaże? Czy zdjęcia, które wam pokazywał wcześniej znacząco odbiegają od tych, które Wam oddał? Jeśli tak, to można mieć podejrzenia, że po prostu w portfolio pokazuje nie swoje zdjęcia. Natomiast nie możecie wymagać od fotografa, że uwieczni na zdjęciach wszystkich gości weselnych. Fotografia ślubna to reportaż, fotografuje się wydarzenie, a nie każdego z weselników z osobna. Jeśli ludzie słabo się bawili, to nie możecie mieć pretensji do fotografa, ze ich na zdjęciach nie ma. ps. za 1500 zł to faktycznie cudów oczekiwać nie należy. Z chęcią zobaczyłbym parę tych zdjęć.

Gość tola28
Kolezanka za zdjecia zapłaciła 1500 zł i sa naprawde sa rewelacyjne to zalezy od regionu i od tego jak kto sie przykłada. Niedawno widziałam zdjecia za 3 tys bez zadnej rewelacji jak widac cena nie swiadczy o jakosci. A nawiasem powinnaś nie dopłacic i tyle jak sie nie wywiazał z umowy.

Gość głupi tematdsds
ządaj obnizenia ceny proporcjonalnie do niewykonanej części umowy. co do jakości natomiast to ciężko coś stwierdzic, jeśli zdjęcia sa podobne do innych zdjęć jakosciowo, to chyba widziały gały co brały