Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AsiaBasia

Różnica wieku 3 lata- kiedy dzieci zaczną się ze sobą bawić?

Polecane posty

Gość AsiaBasia

Hej? Mam takie pytanie do mam których które mają przynajmniej 2 dzieci a różnica wieku wynosi coś ok 3 lat. Ja mam 2 synów- jeden ma 3 miesiące, drygi 3lata i 5miesięcy i już nie mogę się doczekać kiedy się sobą zajmą. Może też miałyście rodzenstwo o 3 lata od siebie starsze/młodsze? Myślicie że dzieci się dogadają czy to za duża różnica? Z góry dzięki za odp

dla mnie roznica wieku to nie jest decydujaca sprawa.Zalezy od dzieci charakteru,bo jedne sie lubią, potrafią sie dogadac mimo wiekszej lub mniejszj roznicy wieku, a inne w ogole, ciągle sie kłoca, tłuką, bo wystepuje konflikt charaketrów.Jak dwa uparte cholery sie trafią to awantura za awanturą, jeden drugiemu nieustąpi, a jak są kompromisowi nie lubiący zatargow to sie dogadają Moje dzieci często sie ze sobą kłocą, czasami szarpią, ale dlatego ze są uparte i nieustąpliwe,i jeden drugim chce rządzić, (naszczescie nie skarza sie na siebie nawzajem )

Gość AsiaBasia
Też racja... Ale zastanawiam się (zakładając pozytywną wersję - że charakterologicznie się dopasują ) kiedy nadejdzie ten wiek

Gość konkaaaaa
miedzy moimi dziewczynami jest ok 2 lata roznicy i zaczely sie bawic jak mlodsza zaczela chodzic...tzn wczesniej tez sie bawily, ale na zasadzie, ze starsza mlodej cos podawala...

Gość cycki ma obwisle jak takie wor
moja sasiadka ma chlopcow a miedzy nimi 3 lata roznicy i zaczeli sie razem bawic jak mniejszy mial ok 3 lata

Gość ireh
moja młodsza córka ma roczek a starsza 3 i pół - juz teraz sie bawią :)

Gość dajcie jej spokoj
mam taka roznice u moich dzieci. kiedy zaczely sie bawic ze soba? mysle, ze jak mlodsze dziecko stalo sie bardziej mobilne, zaczelo raczkowac, potem chodzic, natomiast pelne szalenstwo nastapilo jak mlodsze mialo jakis roczek - ale wczesnie zaczal chodzic wiec mogli sie ganiac.

U mnie rożnica miedzy najmlodsza a średnim to 2,5 roku i "bawią" się w zasadzie od urodzenia a juz na pewno od kiedy mała zaczeła sie interesowac otoczeniem, zaczela siedzieć, brać do rączek różne rzeczy itd. Ze starszą mala lapie kontakt dopiero teraz i to tak bardzo powolutku (rożnica 4 lat). Myślę ze za 2-3 lata będą mialy super kontakt.

Gość zonaKraka
Mam siostrę starszą właśnie 3 lata. Zaczęłyśmy ze sobą rozmawiać tak z sympatią i zainteresowaniem, traktować się normalnie, do pewnego stopnia zwierzać, pomagać sobie i bawić się razem po 20 latach, jak wyprowadziłam się z domu... Naprawdę serdecznie się nie znosiłyśmy :) Ale pomiędzy nami był jeszcze brat, może to robiło różnicę?