Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malincia1185

Drugie dziecko w drodze

Polecane posty

witam:) jestem w drugim miesiacu ciazy z drugim dzieckiem. pierwsza corka ma prawie 2,5roku, w momencie gdy przyjdzie na swiat drugie dziecko bedzie miala 3latka. obawiam sie tego jak zareaguje, czy nie bedzie zazdrosna, czy nie bedzie probowala zrobic krzywdy mlodszemu. dodam, ze jak to czesto bywa w przypadku pierwszego dziecka, jest rozpieszczona i ciagle potrzebuje uwagi. oczywiscie tlumacze jej juz teraz ze w brzuchu rosnie dzidzius itd, ale na razie niezbyt to do niej dociera. drogie mamy, powiedzcie jak to bylo w waszym przypadku, moze panikuje bez potrzeby ale obawiam sie najgorszego. prosze o opis jak to bylo w waszym przypadku, jaka byla reakcja starszego dziecka przy pierwszym spotkaniu, jak je do tego przygotowywalyscie itd. i podajcie roznice wieku bo to ma duze znaczenie. zgory dzieki za odpowiedzi:)

Gość sbdhgfohorgbr
Radzę ci szybciusieńko naprawić błędy wychowawcze, które popełniłaś. I nie tłumacz się, że to pierwsze dziecko, tylko po prostu jesteś nieudolną matką, tyle

bez przesady pomaranczko. do nieudolnosci mi daleko. nie masz nic pozytecznego do napisania to do widzenia:D ktos jeszcze sie wypowie?

Gość niokq
a ja mam 44 lat -ostatni ostatni okres 27 maja-ciaza czy klimakterium?Stawiam na to drugie,ale niepewnosc pozostaje

u mnie jest spora różnica wieku bo 5 lat. od początku jak Ty tłumaczyłam synkowi że w brzuszku u mamy rośnie dzidziuś i to będzie jego mała siostrzyczka lub braciszek. było mnóstwo pytań. kiedy w końcu maluszek się urodzi?? jaki duży brzuszek będę miała itp kiedy mała się urodziła w poniedziałek. mąż przyjechał z synem do szpitala i żeby śmieszniej było na mnie nie zwrócił wcale uwagi a jak patrzył ma małą to miał oczy jak ten kot ze shreka :) dostał małą na ręce oczywiście z pomocą taty. i już chciał ją do domu zabrać hehe dziś mała ma prawie 11 miesięcy i moje dzieci kochają się na zabój. Dominika jak widzi Kacpra to aż piszczy z uciechy. mały często pomaga mi przy córce np przy kąpieli, przyniesie pampersa, poda smoczek czy ubranko. i zawsze znajdę czas żeby go przytulić. codziennie powtarzam mu że kocham go tak samo jak siostrę

Gość .;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ja odpowiem tak: Kiedy ja urodziłam mojego synka , przyjechałam do domu ze szpitala, położyłam na łóżku , a moja starsza córka , podeszła i tylko spojrzała i poszła . Zero reakcji. Nie martw się wszystko będzie dobrze .:) Teraz mam ich tych dwóch urwisów , i chcą jeszcze siostrę albo brata ,:))

hehe. wiem ze z czasem wszystko bedzie w porzadku, ze dzieci sie pokochaja, tylko na razie jakos nie moge sobie tego wyobrazic. slyszalam historie o starszym rodzenstwie, ktore gryzlo noworodka z zazdrosci. masakra.

miedzy mna i moja siostra jest rok i cztery miesiace roznicy i z tego co wiem to bez problemu sie razem bawilysmy. tu bedzie 3lata. corcia bardzo szybko sie rozwija i na pewno o wiele wiecej bedzie rozumiala w przyszlym roku ale na dzien dzisiejszy jeszcze jest za mala zebym mogla miec pewnosc ze bedzie umiala sie "zachowac"