Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśka z dziećmi

komunie 2013 rok

Polecane posty

Gość miśka z dziećmi

za rok komunia czy już zamawialiście lokale ?czy robicie w domu ?jaki koszt talerzyka u was ?

180 za dupoosobe, + przystrojenie sali 1500 + animator dla dzieci 2000 + kwartet smyczkowy dla dorosłych 8000 + fotograf i kamerzysta 6000 + róża w dupce gratis... Oh God... WHY???

Gość dj82
w maju tego roku miałam komunię córki i powiem szczerze że ten cały cyrk przygotowań jest nic nie warty ja też tak przeżywałam, zamawiałam, kupowałam i nie warto tak się przejmować bo to tak szybko mija - to tylko kilka godzin lepiej skupić się na przygotowaniu dziecka do tego sakramentu

Gość fd cdmmdmxcdc
a ile powinna chrzestna dać kasy dziecku na prezent? albo co kupić? Ja za rok właśnie ide na komunie chrześnicy i myślałam by dać 1000zł

Gość fsgjkbfduivv
:O 1000? u mnie to tyle dają na ślub a na ślub to co willa z ogrodem?

Gość wheidfhw
:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O "czy zamówiliście lokale" :O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O

Moja córka miała komunię w zeszłym roku. Uważam, że 1000zł to za dużo jak dla takiego dziecka. Najlepiej zapytać samego dzieciaka co chce dostać. I można dorzucić stówkę na jakieś pierdołki. Jak widzę ile rodzice wymagają na komunię to jestem w szoku. :o

Gość fd cdmmdmxcdc
dlatego sie pytam bo nie wiem...:(

Gość ZkwiatkiemWdupce
U mnie w rodzinie chrzestni na komunię dają 500-1000 zł. Na ślub męża chrzestni dali nam po 2000 a moi po 1600 zł. To normalne kwoty moim zdaniem.

Gość i co babciu dalej?
mnie juz nic nie dziwi- kolezanki dziecko idzie od wrzesnia do ZERÓWKI a ona JUZ MA zamówiony lokal na komunie!!!!!!

Gość marcelina :::::
Ale w sakramencie komunii nie chodzi przecież o prezenty,chyba ,że się mylę.

Gość fd cdmmdmxcdc
no to już sama nie wiem ile dać! miałam zamiar zacząć co miesiąc odkładać jakąś kaske by nie wykosztować sie od razu:) u mnie to bedzie pewnie tak że ile ja dam to tyle samo dostanie moje dziecko bo siostra jest chrzestną mojego syna a ja jej córki. tylko mój ma dopiero 4 latka:)

Gość ZkwiatkiemWdupce
Tak normalne, dzieciak nie dostaje tych pieniędzy i nie trzyma pod poduszką :o Rodzice kupują coś a był to np. rower, aparat fotograficzny, duża trampolina... albo wpłacają na konto oszczędnościowe dla dziecka. Oczywiście każdy daje ile uważa a u nas się właśnie tak uważa :)

Gość do marcelina
sakrament to sakrament sakrament nie jest równy prezentowi ja tam do pierwszej komuni szłam żeby przyjąć Jezusa a nie dostać prezent

Gość klarakopara
my za rok płacimy 150 zł od talerzyka, cena -bez komentarza .no ale nic innego tańszego już nie było .w domu niestety nie mamy tyle miejsca żeby zrobić przyjęcie na 20 osób .zresztą ten dzień chcemy spędzić z dzieckiem i z gośćmi wspólnie a nie latając co chwilę do kuchni i martwić o wszystko .

Mój syn szedł do komunii w zeszłym roku. Lokal zarezerwowałam na początku września, ale właścicielka mówiła, ze ma już rezerwacje również na za rok. A jak dzwoniłam po innych lokalach, to nigdzie nie było już miejsc. Prezenty - od chrzestnej 1000 zl, od chrzestnego 500 zl, pozostali różnie. Ale powiem ci, że najlepsze są prezenty materialne. Syna najbardziej ucieszyła lornetka, więc jeżeli możecie coś wykombinowac, to jest to lepsze rozwiązanie. Cena - 150 zł od osoby bez ciast, owoców i tortu.

Mój syn szedł do komunii w zeszłym roku. Lokal zarezerwowałam na początku września, ale właścicielka mówiła, ze ma już rezerwacje również na za rok. A jak dzwoniłam po innych lokalach, to nigdzie nie było już miejsc. Prezenty - od chrzestnej 1000 zl, od chrzestnego 500 zl, pozostali różnie. Ale powiem ci, że najlepsze są prezenty materialne. Syna najbardziej ucieszyła lornetka, więc jeżeli możecie coś wykombinowac, to jest to lepsze rozwiązanie. Cena - 150 zł od osoby bez ciast, owoców i tortu.