Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raki444

Strach przed ślubem

Polecane posty

Gość raki444

Witajcie nie mam z kim porozmawiać, bo to trochę krępujący dla mnie temat. Zostało 3 tygodnie do naszego ślubu, a mój narzeczony zapytał czy możemy przełożyć ślub o rok. Nie jest jeszcze gotowy i ten rok bardzo by mu się jeszcze przydał. Chce abym została jego żoną ale za rok, nie teraz. Nie wiem co mam zrobić? Czy to tylko zwykły strach, bo termin się zbliża czy to jakiś sygnał. Zamy się już 10 lat, raz się rozstaliśmy na pół roku i boje się, że to teraz powtórka. Czy ktoś był w takiej sytuacji?

Gość patrasekk
nieodpowiedzialny ten twoj narzeczony, a kto zalatwi tak szybko lokal na za rok?

Gość lips90
co to znaczy nie jest gotowy skoro jestescie razem 10 lat???hehe dobry artysta z niego.Albo nie chce byc z toba albo sie boi,zapytaj go

Gość raki444
Nie martwię się znalezieniem lokalu dla mnie ta opcja nie wchodzi w grę. Nie wiem tylko czy to strach czy sygnał, że powinniśmy odwołać wszystki?

Gość raki444
Myślisz, że nie spytałam? Mówi, że chce być ze mną i czy nie może być jak dawniej, tylko przełożymy "imprezę". Powiedziałam, że to dla mnie nie do przyjęcia i odwołanie ślubu jest równoznaczne z porzuceniem mnie.

Gość patrasekk
no nie wiem czy to taki maly problem z lokalem, wiesz jak dlugo teraz sie czeka? goscie juz pewnie zaproszeni, tort gotowy, nic nie odwoluj, bo pozniej beda klopoty z organizacja wszystkiego

Gość raki444
Tu na prawdę nie chodzi o lokal tylko o to za stoi za chęcią przełożenia ślubu.

Gość raki444
To znaczy co stoi za chęcią przełożenia ślubu.

Gość raki444
Czy nikt nie miał podobnych doświadczeń?

Gość fajnie jak jnie jest
Cie pewny po 10 latach:O:O:O odwolaj slub i olej goscia, niech idzie dalej bawic sie w piaskownicy:o

Gość patrasekk
uwielbiam takie "rady": odwolaj slub, rzuc go itd. Ludzie ona jest z czlowiekiem od 10 lat i pyta o powazne rady, bo jej na nim zalezy i oczekuje sensownych odpowiedzi, a nie tekstow w stylu: "rzuc go".

Rozśmieszyla mnie osoba pisząca o tym lokalu :-D :-D :-D Moja kolezanka miala taka sytuacje. Narzeczony tez jakos z miesiac przed slubem sie wycofal. Ze strachu jak twierdzil. Rozstali sie. Ona potem byla z innym, ale ostatecznie do siebie wrocili, po 2 latach slub sie odbyl. Niestety 5 lat pozniej zamieszkali oddzielnie i rozpoczeli starania i uniewaznienie sakramentu :-O Malzenstwo nie zostalo przez ten czas skonsumowane...

to jest jak najbardziej powazna rada co zrobic z niepowaznym facetem, ktory sam nie wie czego chce po 10 latach:o niby dlaczego ma meczyc sie z taka choragiewka:o?

Gość patrasekk
sprawa z lokalem nie jest smieszna, to sa realia, ja pisalem o lokalu:)

Gość patrasekk
heloł, a moze jest jakis inny powod ze on nie chce brac slubu? moze warto sie nad tym zastanowic chociaz przez chwile? a nie od razu rzuc go? latwo tak sobie napisac obcej osobie, a jak sie jest z kims 10 lat to nie tak prosto po prostu zostawic kogos jak za 3 tygodnie mial byc slub

nie jest proste i wiem co pisze, ale czasami to jedyna opcja. facet jest chwiejny emocjonalnie, sam nie wie czego chce po 10 latach, juz odwolywal slub, bral przerwe - Autorka byla za dobra dla niego, ze to znosila! zwiazek, to nie bycie sluzaca, tylko parterstwo 2(!), nie tylko doroslych, ale tez dojrzalych(!) osob!!!

Gość patrasekk
no dobra, niech ci bedzie

Gość raki444
Jeśli to jest stres, tak jak wiele osób się zastanawia przed tak ważną decyzją i bliski termin to wszystko potenguje... Nie chcę go zostawiać bo nie wpisał się w społeczne schematy. Kocham go i zależy mi na nim. Zastanawiam się tylko co się za tym kryje?

Gość patrasekk
moze ma kogos i sie jeszcze waha?

tylko, zeby tak nie bylo, ze pozniej spotka inna i z nia bedzie chcial sie hajtac po miesiacu, a po 3 miesiach zrobia sobie dziecko:o

Gość raki444
Zastanawiam się czy to stres? Jest zamieszania wokół organizowania ślubu, wszystkie tematy wokół tego się kręciły, aż ja miałam wrażenie że za dużo tego wszystkiego - chodzi mi o organizację całej imprezy, która jest jednak czasochłonna. Nie chcę zostawiać kogoś kogo kocham, bo nie wpisał się w społeczne schematy. Nie wiem tylko jak mogę się przekonać o co naprawdę chodzi?

no ale tu nie chodzi o schematy, tylko to czy Cie kocha czy nie z jakich pobudek jest z Toba...

Gość raki444
Wiem, ze zaraz się posypie lawina haseł, że jestem naiwna, ale wydaje mi się, że za tym wszystkim żadna inna nie stoi, tutaj akurat wierzę w jego charakter, bo trochę go już znam. Szybciej by odszedł.

Gość advmnikjl
No wg jest niepowazny. Niedlugo slub, a on chce przekladac? albo rozstanie, albo slub. a ile wybranek ma lat?? moze nie dorosl?

Kto byl prowoderem tej polrocznej przerwy i jaka byla przyczyna (wypowiedziana czy niewypowiedziana)? kto wrocil i dlaczego?

Gość raki444
Nie do końca wiem, co mogę odpisać na pytanie z jakich pobudek jest ze mną. To nie jest typ z serii Pan i Władca, że potrzebuje służącej, poza tym mój charakter się z tym kłóci. Facet dobrze sobie radzi w życiu i równocześnie nigdy ode mnie nie wymagał "gotowania obiadów". Jednocześnie sam nie jest pantoflarzem, który wykonuje moje polecenia. Mamy dość silne charaktery. Trudno go zmusić do zrobienia czegoś czego nie chce.

Gość raki444
advmnikjl, ja to samo powiedziałam, że albo ślub albo się rozstajemy "raz na zawsze". Lat mamy po 30 ale to nie zawsze wiem świadczy o dojrzałości czasem

pytanie, czy oswiadczyl sie, bo tak wypada czy ma iles lat czy jestes dlugo, czy dlatego, ze Cie kocha - tylko to liczy sie w ogolnym rozrachunku p

Gość advmnikjl
Raki, i jak on to widzi? jest w stanie sie rozstac?

Gość advmnikjl
"tylko, zeby tak nie bylo, ze pozniej spotka inna i z nia bedzie chcial sie hajtac po miesiacu, a po 3 miesiach zrobia sobie dziecko" znam przypadek gdzie bylo podobnie. Parą byli 10 lat, rozstali się- po pół roku już każde z nich wzięło slub z kimś innym.