Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Faworycizryci

Ile mleka matki w butelce?

Polecane posty

Gość Faworycizryci

Nie jestem w stanie nakarmic synka piersia w dzien.. Nie moze sie skupic czy co.. Zaczelam wiec odciagac do butelki i podaje w butelce. I moje pytanie ile mam podawac tego mleka w butelce? Czy liczyc tak jak by to bylo mm? Poza tym pokarm mi zanika a Maly sie nie daje przystawic.. W ogole malo je ale przybiera.. :( ma 12 tyg

Gość Ja podawałam podobnie jak
właśnie napisane jest na mleku mm , ale mały sam będzie wiedział kiedy się naje nawet jak zje mniej w każdym razie nie podawaj więcej. Pokarm ci nie zniknie jak bedziesz regularnie odciągać;)

Gość ktaoalko
pokaż cycki :classic_cool:

Gość hfffffdgdggdgdaaa
Moje dziecko w szpitalu non stop plakalo, bo mialam poranione sutki, nic nie pomagalo-smarowanie pokarmem, nakladki na sutki. Gdy przyjechalam do domu na 3 dzien, to podalam Bebiko-dziecko wypilo od razu 90 ml i spalo 4 godziny potem. Rano chcialam odciagnac-z obu piersi udalo mi sie tylko 20 ml i9 dziecko wypilo to moment i zaczelo plakac-dorobilam wiec mm i wypilo kolejne 90 ml.

Moja w tym wieku jadła 100-120 ml na każdy posiłek. Powinno się liczyć 140 ml razy masę dziecka w kg, wtedy wychodzi dobowe zapotrzebowanie. Dzielisz na liczbę posiłków i masz ile powinno zjadać na jedną porcję. Ale dzieci są rózne, jedno zje mniej inne więcej :)