Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiona

założenie prywatnego przedszkola sie totalnie nie oplaca - szok

Polecane posty

Gość iiiiiiiiona

wlasnie sobie szperalam na ten temat po necie. i wychodzi na to ze nawet biorac po 500 zł miesiecznie od rodzicow i tak sie jest na minusie. niech chodzi 20 dzieci to mamy tylko 10 tys. a sam wynajem pomieszczenia to koszt rzedu 5 tys. plus pensje - kilkanasie tys. a mowia ze przedszkola prywatne to taki swietny intesres bo niz jest:/

Gość iiiiiiiiona
myslisz ze tak latwo zapisac 120 dzieci do prywatnego przedszkola??? nawet w warszawie bylby to zdaje sie problem :)

ale na pewno nie 1 grupa muszą być 3 latki 4 latki i 5 latki przynajmniej po 15 osób minimum czyli już jest 45 ale raczej jest po 2 oddziały 3 latków po 2 oddziały 4 latków i po 2 oddziały 5 latków myślę ze nie trudno

nie oplaca sie to jasne, a mowia tak, zeby znalezc jeleni, którzy sami siebie zatrudnia bo jest bezrobocie...

teraz w normalnym przedszkoli za kazda godz ponad 13 płaci się plus jedzenie plus zajecia dodatkowe każde płatne to wychodzi jakieś 300- 400 zł, więc róznica niewielka

Gość tylko tyle
500 zl mies? A gdzie takie ceny w prywatnym? Ja taniej niz za 900 zl nie znalazlam

Gość *minerva*
a w ty zarobisz 2 tys. w przedszkolu na etacie, nic cie nie obchodzi, zatrucia, sanepid, jedynie opieka nad dziećmi po co ci to?

Gość wiśnieska
A Czesia z KLANU założyła i jej się opłaca!!!

Gość gość
Dobrze mi się współpracuje w systemie Fair Play - www.systemfairplay.pl . Wzięłam przedszkole na franczyzę i póki co sobie radzimy bardzo fajnie, a powinno być jeszcze lepiej bo jest dobra koniunktura na to żeby posiadać dzieci, widać że 500 plus już działa, a takie prawdziwe efekty to pewnie widać za kilka lat. Co do szczegółów to wszystko jest na stronie, mają uczciwe przejrzyste warunki, nie ukrywają niczego i w zasadzie od początku przez wszystkie kwestie organizacyjne prowadzili mnie za rękę.

Gość gość
Z tych lepszych franczyz na przedszkole to Fair Play. Mój syn chodził do ich placówki w Warszawie. Dowiedzieliśmy się, że jest możliwość współpracy i zainwestowaliśmy z mężem we własny biznes. Teraz kierujemy przedszkolem. Mamy razem spore doświadczenie pedagogiczne, a sieć działa uczciwie i faktycznie z nastawieniem na zadowolenie dzieci. Przy wykończeniu lokalu mnóstwo zniżek ze względu na skalę działania Fair Play, lokalizacja super, gwarancja terytorialna i sporo innych udoskonaleń. Warto się z menedżerami spotkać, bo naprawdę znają ten rynek od podstaw.

Gość gość
Porównywałam wszystkie dostępne programy franczyzowe związane z prowadzeniem przedszkola. Najlepsze lokale ma moim zdaniem system Fair Play. Moje przedszkole jest na etapie rozruchu w Gdańsku. O tyle dobra współpraca, że całą dokumentację do prowadzenia placówki otrzymujesz w pakiecie, w tym szkolenia, rekrutację pracowników i wsparcie przy zdobyciu pierwszych wychowanków. Teraz koniunktura na przedszkola wróciła, dlatego dzielę się doświadczeniami. Jak zaczniesz działać w tej sieci to daj znać. Chętnie poznam kogoś nowego w branży.

Gość gość
Jestem tematem zainteresowana , a jakie są opłaty na tej franczyzie.

Gość dorania
Pomysł otwarcia przedszkola, bardzo dobry, u nas ostatnio otworzono dwa nowe przedszkola i z tego co wiem to mają pełne obłożenie. Oczywiście wyposażenie jest bardzo ważne, bo na nie głównie rodzice i dzieci zwracają uwagę. Bardzo porządne meble oraz zabawki do przedszkola znajdziesz na stronie https://www.moj**ambino.pl/107-przedszkole. Wiele przedszkoli tam kupuje wyposażenie i się sprawdzają. W przedszkolu do którego chodzi moje dziecko, też maja stamtąd sporo rzeczy.

Gość livvia70
a moim zdaniem to całkiem niezły biznes. Niepubliczne przedszkola mogą przecież liczyć np na dotacje od gmin. Ale tu od razu uczulam, że warto mieć rękę na pulsie i sprawdzić czy wysokość przyznawanych dotacji jest odpowiednia. My po jednej z kontroli zdecydowaliśmy się skorzystać z pomocy firmy Auxilia https://auxilia.pl/przedszkola/. Firma specjalizuje się m.in w pomocy prawnej dla przedszkoli.